Konuya cevap cer

Gişe Memuru

Taa ne zamandır izlemek istiyordum ama kısmet olmamıştı.

Psikolojik drama türünün hakkını iyi vermişler. İzlerken bir an bunalıyorsunuz başrol karakterinin hayatında. İnsanların robotlaşarak hayatlarının sadece iş-ev-iş-ev düzenine geçmelerine iyi vurgu yapılmış.

Ama filmin sonu tam istediğim gibi olmadı.

[spoiler]

Başrol karakteri Kenan adeta bir robot gibi bence. Tamam buna bir şey diyemem ama kendisi bir çaba göstermiyor? Hem kendisi bu hayatı yaşamak istemiyor hemde bir çaba yok?

Bakıyorsun arkadaşları davet ediyor gezmelere ,sonra onu seven bir kadın var üstelik çirkinde değil. Gidiyor birde babasına bakıyor? Peki neden kendisinde bi çaba yok?

Çocuklukta ki travmasını filmde iyi işleyememiş bence. Depresyona girmesine hak veriyorum çünkü böyle bir yaşantıda her insan girer lakin kendisinin bir sürü çıkış yolu var.

Ama o sadece hayalinde ki canlardığı kadına ( Afar'da ki gişeye her gün gelen kadın ) ancak kucak açıyor. oda hayali sonuçta.

Filmde ki baba karakterini nötr buldum açıkçası. Kötü bir baba diyemem ama sorunları olduğu kesin.

[/spoiler]

Neyse bu filmi neşeliyken izlemeyin moraliniz bozuk olduğu zaman izleyin. Kötü anlamda demedim sadece film biraz sizi karamsar havaya sokuyor. Yoksa mutlaka izleyin derim ben

Zaten bayada ödül almış.

7.5