Konuya cevap cer

Law Abiding Citizen

[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt1197624[/URL]

Ah be adamım. Tam modern efsanevi film havasında ilerliyordu. Her şeyiyle çok iyiydi,  sistemi,  adaleti ve kanunu çok başarılı ve düşündürücü şekilde eleştiriyorlardı.

Zeka ürünü olarak beklentimin üstüne çıktı. Zaman zaman Oldboy,  zaman zaman Jigsaw,  bazen  Joker ve yarım olarak V For.

Esasında filmin son çeyreği de ilk üç çeyreği kalitesinde olup bozmasaydı o saydığım filmlerin yanında geçecekti adı. Hollywood'tan bağımsız bir iş olsaydı bu filmi İmdb  Top 100 de görecektik.

Film boyunca zevkten dört köşe olmuşken o final sahnesi hiç tatmin etmedi beni.

İntikam!  İntikam!  İntikam! 

[spoiler]Böyle olmamalıydı. Keşke toplantının yapıldığı o mekan tıpkı V For gibi havaya uçurulsaydı

Böylesine efsane giriş ve gelişmeden sonra böylesine Hollywood klişesi bir son yakışmadı.

İşi önceden yapılmış zeka ürünü planlar olarak değil de,  basit bir tünel kazma işi olarak açıklamaları yakışmadı.

Jaime Fox un böyle basit bir şekilde kurtulması ve ölmemesi hiç yakışmadı.

Gerrard Butter in her şeyi planlayıp da öyle basit bir detayı kaçırması sonucu amatörce bir finalle veda etmesi hiç yakışmadı.

Ben istiyordum ki hepsi ölsün. Mekan havaya uçurulsun,  başkan filan da ölsün. Jamie Fox un karısı ve kızı da ölsün. Jamie de dersini alsın ve kafayı yesin.

Veya buna benzer şeyler olsun.

O hayal kırıklığı ölümden sonra hani son sahnede  Jaime Fox,  kızının konserini filan izliyordu. Orada bir anlığına heyecanlanmadım değil.  Eğer kızı konserini verirken o mekan havaya uçsaydı

İşte o zaman ayakta alkışlardım filmi.

Adam öldükten sonra ülkenin birçok yerinde patlamalar meydana gelseydi

Kesinlikle efsanevi bir kült film olmuştu.

Onun yerine basit bir finali yeğlediler.

Ah be adamım bu final bu filme hiç yakışmadı. [/spoiler]

Son 10 yılda çekilmiş en iyi filmlerden biriydi bence. En iyi ilk 20 ye girebilirdi de. Hatta ilk 10 luk bir kapasite vardı.

Neyse bu olay dışında zaman su gibi akıp geçti. Filmin aksiyon filmi olmaması,  Suç, gizem ve  gerilim teması olması da önemli faktör. Klasik aksiyon çatışmaları iyi ki yoktu

8.0/10