Konuya cevap cer

Dancer In Dark / Karanlıkta Dans

[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0168629[/URL]

Yine Trier yine kadın ve toplum. Ama bu filminde onlardan farklı olarak kadın düşmanlığı söz konusu değil. Bir takım eleştiri unsurları var ama daha çok  Anti Hümanzim görüşünde. 

Yine sinirim bozulmadı değil. Normalde müzikali sevmem ama yönetmenin hatrına izledim ve iyi ki izlemişim, müzikal kısımları da çok hoştu. Başroldeki Björk adlı sanatçı oyunculuğun dibine vurmuş. Normal hayatta ünlü bir şarkıcı imiş ama ben daha ilk defa duydum.

Olay örgüsü bakımından buram buram dramatik bir yapım. İzlerken için burkulması ve sinirin bozulmaması çok zor. Kahrolası insanlık!

[spoiler][spoiler]    o şartlar altında zar zor biriktirdiği o emek parasını sanki çalmış durumuna düşmesi,  karaktersiz polis adamın her şeyi mahvetmesi...  Beni en çok sinir eden,  Selma nın bunları anlatmaması, boş yere ölüme gitmesi.   [/spoiler][/spoiler]

Ama yine de özellikle sonu çok sağlamdı.

Oyunculuklar , zaten bu adamın hiçbir filminde kötü oyunculuk görmedim. Diyecek hiçbir şey yok o bakımdan.

Tanıdık sima olarak John Abruzzi vardı. Burada da adam gibi adamdı.

Ayrıca Oz'un Vali'si de, yine aynı karakter ve tip yapısı olarak karşımıza çıkmış.

Yönetmenliğe gelirsek,  her zamanki klasik Trier tekniği. Mükemmele yakın çekim tekniği ve tarzı. Gerçekten sinema tarihine geçmek ve en büyük birkaç yönetmenden biri olmak, bu adamın elinde. Ama istiyor mu bunu?  Sanırım hayır.

8.5/10