Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
The Great Escape [URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0057115[/URL] Farklı üslubu, değişik kurgusuyla izlenmesi her ne kadar zor bir yapım olsa da bence klasik bir kült film. Özellikle 90.dakikadan sonra mükemmel bir hal almaya başlıyor. Evet ilk 90 dakika için sürükleyici diyemem ama ikinci 90 dakika tam bir klasik! Gerçek hayattan alınmış etkileyici bir yapım. Karamizah-kaçış- türünde gayet başarılı. Yalnız filmde geçen esir kampının çok rahat olması, hatta esirlerin bizim askerlik kurumundan bile daha serbest olması çok ilginç geldi bana. Yer yer kim esir kim asker-gardiyan çıkaramadım. Nedense işin içinde kaçışın olduğu her yapımda heyecanlanıyor insan. Bunda da yer yer gerilmedim değil. Hele bir motosiklet sahnesi var ki! Değil yılına göre, şu zamanda bile kolay iş değil. Oyınculuk, müzik, yönetmen hepsi çok iyi iş çıkarmış. Senaryo her ne kadar gerçek bir hikayeye dayansa da bence gereğinden fazla uzatılmış ve gereğinden fazla karıştırılmış. Yine de o dönemin uzun çaplı filmleri genelde öyle olduğu için bir şey diyemem. 8.5/10
The Great Escape
[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0057115[/URL]
Farklı üslubu, değişik kurgusuyla izlenmesi her ne kadar zor bir yapım olsa da bence klasik bir kült film. Özellikle 90.dakikadan sonra mükemmel bir hal almaya başlıyor. Evet ilk 90 dakika için sürükleyici diyemem ama ikinci 90 dakika tam bir klasik!
Gerçek hayattan alınmış etkileyici bir yapım. Karamizah-kaçış- türünde gayet başarılı. Yalnız filmde geçen esir kampının çok rahat olması, hatta esirlerin bizim askerlik kurumundan bile daha serbest olması çok ilginç geldi bana. Yer yer kim esir kim asker-gardiyan çıkaramadım.
Nedense işin içinde kaçışın olduğu her yapımda heyecanlanıyor insan. Bunda da yer yer gerilmedim değil. Hele bir motosiklet sahnesi var ki! Değil yılına göre, şu zamanda bile kolay iş değil.
Oyınculuk, müzik, yönetmen hepsi çok iyi iş çıkarmış. Senaryo her ne kadar gerçek bir hikayeye dayansa da bence gereğinden fazla uzatılmış ve gereğinden fazla karıştırılmış. Yine de o dönemin uzun çaplı filmleri genelde öyle olduğu için bir şey diyemem.
8.5/10