Sleepers
[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0117665[/URL]
Ne filmdi ama! Bu denli kaliteli olduğunu bilseydim çoktan izlemiştim. Böyle bir film İMDB'den nasıl bu kadar düşük almış anlamak mümkün değil! Heralde gardiyanlar ve Amerikan Hükümeti basmış eksiyi.
Konunun, işlenişin, kurgunun kalitesi bir yana, oyunculuklarla da doyum sağladı. Rober De Niro'nun her zamanki gibi az ama öz iş çıkardığı, yanında Dustin Hoffman, Bradd Pitt, Kevin Bacon gibi usta isimlerin de yer aldığı yıldız geçidi. Ayrıca bizim Oz'daki Tim Mcmanus'da vardı, yine gardiyandı ama şerefsiz biri olarak.
Yine de ben çocuk oyuncuları daha çok beğendim. Zaten böyle bir filmde çocuk oyunculuğunun baştan sağma olması beklenilemezdi.
Tek bir sahne sıkmadı. Gerçek hayattan alınmış olması filmin değerine değer katmış, üstelik en son sahnede ABD Hükümetinin "Yok öyle bir şey" tarzında zorunlu açıklamaları bile filmin gerçekciliğini ve başarısını artırıyor.
[spoiler]İntikam kutsaldır! Evet güzel ve soğuk bir intikamdı, az tatmin oldum ama sanki daha şaşalı bir intikam çıkabilirdi, kısasa kısas gibi? Elbet öyle olsaydı ya da daha olağanüstü olsaydı Oldboy gibi, gerçekçilik adına pek iyi olmazdı. Zaten gerçek hayattan alınma bir kitabın uyarlanması, alınan intikam şekli idealdir[/spoiler]
Temiz 8.5 + Efsanevi yapıt Monte Kristo Kontu'dan sık sık söz ettikleri için +05
9/10
Güzel ve kaliteli film izlemek isteyenlere önerilir, Oz'dan sonra izlenmesi çok daha kolay bir yapım. [USER=1]@OzaN[/USER] [USER=83458]@Danger UA![/USER] [USER=83011]@cevaa[/USER]