Konuya cevap cer

Barry Lnydon

[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0072684[/URL]

Kimse de dememiş ki aga bu nedir???  Bu ne biçim bir film? Kesinlikle İMDB puanını ve sırasını haketmiyor! Çünkü bu filmin yeri Otomatik Portakal'ın yanı.

Hani kitap okuyormuş hissi veren filmler vardır ya, işte bu o tür filmlerin babası! Hani tablo izliyormuş gibi derinlemesine insanın içine işleyen filmler vardır ya, işte bu o tür filmlerin kralı!

Ne diyebilirim ki? Bu filmi övmeye kelime darağacım yetmez. Bu filmi anlatmaya cümleler yetmez.

3 saat gibi uzun bir sürede olmasına rağmen bir günde bitirdim. 2 saat full+ 1 saati birkaç saat sonra hemen izledim. Lawrence ile neredeyse aynı süre boyutunda film ama aralarında çok fark var.

Klasik müziğin ruhumuzu okşadığı, yeri geldiğinde tokatladığı bir şaheser. Handel'in Sarabende'sinin hüzünlü ezgileri ve filmin ruh hali. . .

İnsanı, hayatı mükemmel bir şekilde gösteren bir yapıt. Nereden nereye. . . Diyor insan.

[spoiler]bir insanın sıfırdan uzun yıllar boyunca nasıl yükselmeye çalıştığını ve aniden nasıl geri düştüğünü gözler önüne seriyor[/spoiler]

Ayrıca alışılmışın dışında, tıpkı Otomatik Portakal gibi bunda da bir kahraman yok, anti kahraman var. Yer yer Barry'den nefret etsem de yine de sonunda belli bir tarafı tutamadım

[spoiler]yine de Barry nin üvey oğlunu haklı buluyorum. Barry haketmişti[/spoiler]

[spoiler]barry nin öz oğlunun ölümü, evlat acısı, Sarabende, doğum gününde gülerek geldiği koyun arabasıyla birbaşka doğum gününde cenazesinin taşındığı küçük çocuk.  . . Soyut bir kavram olan Hüznü resmen somut bir olgu haline getirmişler[/spoiler]

Ayrıca hayatımda gördüğüm en en iyi son söze sahip! O nasıl son sözdü öyle, hayatımda bu söz kadar hiçbir söze bu kadar katılamam sanırım.

"Adı geçen karakterler 3.George zamanında yaşadı ve kavga etti. İyi ya da kötü, yakışıklı ya da çirkin, zengin ya da fakir. Artık hepsi eşit."

Bu sözün üstüne daha ne diyebiliriz ki?

10/10