[USER=83458]@Danger UA![/USER]
[spoiler]dediğin gibi bilinçli ifşa. Zaten Tom Cruise şu bilim dini tarikatının mensubu, böyle bir filmde o rolü oynaması süpriz değil. Tabi Kurbrick in de etkisi büyük
[/spoiler]
Teoriye göre Kurbrick de o tarikatın (illuminati ) içindeymiş ve sonradan çıkmış. Filmlerinde sık sık ifşalara yer vermiş, Otomatik Portakal mesela malum. En son olarak da bu Eyes Wide işin doruk noktası olmuş ve tarikat tarafından infaz edilmesine neden olmuş.
Başka bir teoriye göre de, tarikattan ayrılığı hikaye, hep bilinçli olarak görev yapmış ve Tarikatta üst düzey konuma sahipmiş. Son olarak da bu filmle birlikte tarikat bu adamın görevine son vermiş.
Yahut son teoriye göre de Kubrick in tarikat ile bağlantısı yok, komplo teorisyenleri ile bir olmuş ve bu tarikat üzerinden filmler yapmaya başlamış. Ya doğal olarak ölmüş ya da tarikat tarafından öldürülmüş.
[spoiler]Curran olayında bence Kur'an'ın mistitizmini vurgulamış, o "Kuran öldü" mesajı eğer öyle olsa Kubrick in sembolizmine yakışmaz. Yani oradan zaten direkt olarak "Kuran öldü" mesajı çıkıyor, böyle sembolik filmlerde her ögenin birden fazla anlamı vardır yoruma açık.
Bir de Kuran öldü mesajını vermesi için mantıklı bir sebep yok. Yani Kuran zaten dünyaya hakim olmuş değil, ABD ye hiç değil. Incil gibi hakim olsaydı ve sonradan etkisi kırılsaydı, Kubrick de "İncil öldü" deseydi anlaşılırdı ama Kuran için bu gereksiz
[/spoiler]
MichealSikkofield'ın blogunda bu filmi çok derinlemesine açıklamıştı, orayı da okumanı öneririm. Ben filmi izledikten sonra saatlerce bu film hakkındaki incelemeleri okumuştum, diğer filmler o kadar okunmaz ama bu film için okumaya değer.
Şu iki müziği filmi izler izlemez telefonuma indirmiştim
[MEDIA=youtube]JN4vRuWNZo8[/MEDIA]
[MEDIA=youtube]BU5VkvcQzOA[/MEDIA]