Dial M For Murder

Klasik bir Hitcock filmi. Zeka dolu senaryo, ama beklediğim gibi devam etmeyen işleyiş.
Cinayet romanı tadında filmdi, Agatha Christie tadı verdi.
Ama senaryodan çok yönetmenlik ve oyunculuk mükemmeldi. Hitcock un yönetmenlik olarak diğer filmleri gibi bu da üst düzey filmiydi ama senaryo anlamında diğer filmlerine oranla biraz gerideydi.
Çok film izlemenin en büyük yan etkilerinden biri de herhangi bir filmi istesen de kolay kolay beğenemiyor olman, bunda biraz da mükemmeliyetçi huyum da var malesef.
Böyle işleyişi olan cinayet filmlerini de bir türlü sevemiyorum, istiyorum ki Death Note gibi akıl oyunları üstüne akıl oyunları olsun, ayrıca filmin sonunu taa en başından tahmin etmek çok kolay, dahası gerilim hissi yaşatmasına karşın pek bir gizem, merak unsuru uyandırmıyor izleyende. Ki benim için cinayet filmlerinin, romanlarının en önemli iki unsuru merak ve gizem.
[spoiler]Tony nin planı mükemmeldi tam bir zeka dolu senaryo diyordum ama sonradan çuvallaması ve en sonunda yakayı ele vermesi hoşuma gitmedi
Eğer en son da, ondan yavaş yavaş şüphelendikleri sırada ona yapılan akıl oyunlarına karşın o da onlara akıl dolu bir oyun oynasaydı ve filmin sonunda karısı idam edilseydi! Hiç şüphesiz Kubrick filmlerinde bile zor raatlayacağımız etkiyi bırakırdı ve kalkar ayakta alkışlardım!
[/spoiler]
Ama malesef düz ve bekledik bir finalle bitti.
7.0/10