[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0166924[/URL]
Bu kadar film arasında sadece 1 David Lynch filmi izlemiş -The Elephant Man- olmam onun da kendisinin tarzından uzak en anlaşılır bir biyografi filmi olması son zamanlarda canımı sıkmaya başladı ve en büyük klasiklerinden birini izlemiş oldum.Film beni çok ilginç bir şekilde etkisi altına aldı izlediğim çoğu sahneyi anlamıyordum "bu ne lan" diyordum ama film beni çok geriyordu,sürekli bir şey olacak izlenimi vardı.Zaten filmden imgelerin açıklamasını okuyup anladığımda şok oldum.Müthiş bir kurgu,mükemmel göndermeler var.
Anladığım kadarıyla filmin %80'lik kısmı rüya ve halisünasyon sekanslarından oluşuyor.Açıklamasını spoiler içinde verelim:
[spoiler]Gerçekte sarışın kadın ve esmer kadın film seçmelerinde tanışıyorlar ve aralarında lezbiyen bir ilişki başlıyor.Bu sırada esmer kadın sarışının rolünü çalıyor ve sarışını terkedip yönetmenle aşk yaşamaya başlıyor ve bunu filmin yardımcı rolünde olan sarışının önünde yapıyor.Esmerin gerçekte adı Camilla sarışının da Diane.Diane tüm bunlara dayanamıyor ve Camilla'yı istemeye istemeye bir kiralık katile öldürtüyor.Bu filmin sonundaki kısımdı.Filmin başlangıcı ise bu kısıma kadar rüya.Diane'nin kendi istediği şekilde gelişiyor.Buradan sonrasını için şu linki atsam daha doğru olur çünkü ben yazarken iyice karıştırabilirim: http://blog.milliyet.com.tr/mulholland-cikmazi-nin-sirri-cozuldu-/Blog/?BlogNo=363322[/spoiler]
Filmde çok hoşuma giden bir detay da David Lynch'in seyirciye kovboy karakteri aracılığıyla verdiği mesajlar:
[spoiler]Kovboyun yönetmenle konuşurken söylediği söz: "Ukalalıkla o kadar meşgulsun ki düşünmüyorsun" Bunu aslında biz seyirciye söylüyor David Lynch kovboy aracılığıyla.Aynı zamanda şunu da söylüyor:
K:Bir at arabasını kaç kişi kullanır?
Y:Bir.
K: Sana verdiğim fırsatları değerlendirirsen benimle birlikte kullanabilirsin.
Yani demek istediği filme ve ipuçlarına dikkatli bakarsan 2.yönetmen sen olursun.[/spoiler]
Müzikler de çok iyiydi.Daha da gerilmemi sağladı.
Naomi Watts aşmış resmen.Harika bir oyunculuk.Film içindeki karakter değişimlerini çok iyi göstermiş.Laura Harring'de Naomi Watts'la uyumlu olmuş.Laura ablanın memintolar da güzeldi.
Bu film bittikten sonra beynim zonkladı.Anlamlandırmakta zorlanmama rağmen gizemiyle sürekli içine çeken bir film oldu.Film hakkındaki "deli saçması" denilen eleştiriler de çok yanlış.Evet anlaması çok zor ama kesinlikle her şeyin anlamı var ve film hakkında yazılanları okuyunca ve anlayınca büyülendim.Lütfen siz de izleyin bu filmi hakkında konuşşak iyi olur : [USER=85523]@berkann[/USER] [USER=83011]@cevaa[/USER] [USER=85887]@destere[/USER] [USER=1]@OzaN[/USER] [USER=85452]@gundix123[/USER] [USER=88450]@Tolstoyevski[/USER]
9/10