Konuya cevap cer

[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0116231[/URL]

Hep Türk sinemasına olan ön yargım üzerinden ertelemişimdir ama ertelemekle ne kadar kötü yaptığımı anladım.Bu zamana kadar film hakkında bir tane olumsuz düşünce görmedim.Benim de film hakkında pek olumsuz bir düşünce yok açıkçası.

Türklerin Scorsese-De Niro'su olan Yavuz Turgul-Şener Şen ikilisinden unutulmaz bir film.

Bu filmde gerçek aşk var gerçek acılar ve hayalkırıklıkları var.Film çok dramatize ama bir o kadar da gerçekçi.İşte mükemmelliği burada.Çağan Irmak filmlerindeki gibi bayık bir dram yok.Filmde kendinizi hangi karakterin yerine koyarsanız koyun hepsinde mutsuz olacaksınız ama bunlar gerçek.

Oyunculara gelirsek Şener Şen ve Uğur Yücel mükemmel performans göstermiş.Filmi taşıyan bu iki isim özellikle Şener Şen mükemmel.

[spoiler]Cumali'nin çatıdaki ölüm sahnesi hem oyunculuk hem dram açısından mükemmel kaliteye sahip bir finaldi.[/spoiler]

Müzikler de iyiydi.Özellikle Fırat ve Seyreyle Güzel türküleri çok iyiydi.

Türk sinemasında belki en iyisidir ama ilk 5'te olacağı kesin.IMDB'deki yerini hak ediyor.Böyle bir filmin birçok klasik filmin önünde olması gerçekten gurur verici.

8.5/10