Konuya cevap cer

[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0103939[/URL]

Robert Downey Jr.'ın Charlie Chaplin gibi bir dehayı canlandırması benim için çok ilgi çekici ve filmi izlemem için bir sebepti.

Film 2 buçuk saat olmasına rağmen su gibi geçti.Chaplin'i yakından tanımak,filmlerin nasıl ortaya çıktığını görmek büyük keyifti.Chaplin'in büyük filmleri The Kid,The Great Dictator,Modern Times gibi.Chaplin bu filmleri neden çekmiş,nasıl özen göstermiş,müziklerini nasıl bestelemiş gibi.Charlie Chaplin'in dünya görüşünü de kominizm spekülasyonlarını da es geçmemiş.Chaplin'e en çok zarar veren şey olan çapkınlığına da filmde bolca yer var.Yaşlılık halinde de çok iyi makyaj yapılmış ve o da yaşlılığa uyum sağlamış.

Filmde oradan buradan izlediğimiz pek çok tanıdık oyuncular var.Ama filmi Robert Downey Jr. taşıyor.Mükemmel bir performans sanki Charlie Chaplin'in kendisiymiş gibi.O yıl rakibi Al Pacino olmasaymış mutlaka Oscar almalıydı derdim.

[spoiler]Chaplin'in ekmek dansı yaptığı sahnede sergilediği oyunculuk olağanüstü![/spoiler]

Filmin beni etkilediği sahneler ise şunlar:

[spoiler]Nazi adamla arasındaki diyalog ve son sahnedeki Chaplin filmlerinden kapanış.[/spoiler]

Film adına benim için olumsuz olan tek şey sahne geçişleriydi.Çok kötü durmuş o geçiş efektleri.Onun dışında sinemasever olan herkesin Chaplin'i biraz olsun tanımak adına bu filmi izlemesi lazım.

8.7/10