En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İzlediğim en iyi futbol filmlerinden biriydi. En baştan başlayıpta en yükseğe çıkmanın anlatıldığı bir filmdi. Spor ve Dram ağırlıklı bir filmdi. Bütün olumsuzluklara rağmen pes etmeyip çalışmanın kişiyi elbet hayallerine ulaştıracağı çok iyi anlatılmış. Filmi izlerken keşke bende futbolcu olsaydım dedim ama yaş geçti artık. Cuma günüde 2.filmi izlicem o da 1.film kadar güzel olur inşallah.

8/10
 

Cuma günü izlicektim ama dayanamayıp bugün izledim.

Serinin 2.filminde Munez Real Madrid'e transfer oluyor. Ama bu transfer onun hayatını tam anlamıyla değiştiriyor. Sevgilisi kaybediyor, kayıp annesini buluyor. Bunları yaşarken bide üstüne sakatlanınca hayatı alt üst oluyor. Bi ara kendini kaybetsede sonra kendini toparlayıp eski formuna kavuşuyor. Film baştan sona süperdi bence, futbolcuların yaşadıklarını herşeyiyle anlatıyordu. Son sahneler zaten müthişti, Beckham reyizin son saniye frikiği ile Şampiyonlar Liginide aldılar


3.filmide en kısa sürede izlemeyi düşünüyorum...

8/10
 

2012'de yapılmış ama 2013'te sahne alan bir başka bağımsız film...

Film, birlikte kaldığı en iyi arkadaşından ayrılmak zorunda kalan bir kızın yaşamla mücadelesini konu alıyor.

Konu olarak olsun işleyiş olarak Girls havası aldım filmde. (Girls'ün sadece ilk bölümünü izledim ama havayı almama yetti.
)

Filmin yıldızı açık ara Greta Gerwig idi. Gerçekten çok iyi oynamış. Sonradan öğrendim ki senaryoda da parmağı varmış kendisinin. Diğer oyuncular da iyiydi ama çok parlayan başka bir isim yoktu.

Ödül açısından değerlendirecek olursak Oscar'a adaylık çıkarabileceğini düşünmüyorum ama Altın Küre'de komedi dalında Greta Gerwig adaylık kazanabilir.

Benim çok beğendiğim bir film olmadı, kızların daha çok beğeneceğini düşünüyorum filmi ama izlediğime de pişman olmadım. Unutmadan filmdeki müzik ve şarkıları çok beğendiğimi de belirtmeliyim. Sonuç olarak izleseniz de olur, izlemeseniz de olur diyebileceğim bir film...

Puanım: 6/10
 

50/50

Etkileyiciydi. Böyle ölümün, yalnızlığın ya da ayrılığın -sevgiliden ayrılmak değil, sevdiklerinden ayrılmak- olduğu filmler beni genelde etkiler zaten. Gerçekten çok zor bir şeydir kanser olmak ya da başka bir ölümcül hastalığa sahip olmak. Allah yardımcıları olsun.


Adam'ın annesinin ve kankasının kanserle ilgilendiklerini öğrenme sahneleri çok iç burkutucuydu.

Oyunculuklar iyiydi. Freaks and Geeks'teki cool çocuk da vardı, sürpriz oldu onun olması.
Ayrıca psikolog kız çok güzel gülüyordu.
İzleme sebeplerimden biri de Joseph-Gordon Levitt'in olmasıydı. o da yine iyi bir iş çıkarmış.

Yönetmen de iyiydi bence. Günlük hayattan kareleri, filme taşımış. Filmin en büyük artısı da bu zaten. Çok hayattan bir film.

Herkesin izleyebileceği, sevebileceği, karakterin yerine kendinizi koyduğunuzda üzülebileceğiniz bir film. Kısacası tavsiye ederim ama komedi filmi beklemeyin. Komedilik tarafları olsa bile gülmek için izleyebileceğiniz bir film değil.

Puanım: 7,5/10
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Seth Rogen'mı cool çocuk
 

Tupac'ın çektiği son film ve benim izlediğim ilk filmiydi. Rapçi olmasına rağmen oyunculuğu çok başarılıydı, izleyeceğim 3-4 filmi daha var onlarıda haftasonları izlicem. Filmin konusu iki uyuşturucu bağımlısının, uyuşturucuyu bırakmak için programa kayıt olmak istemesini ve kayıt olurken karşılaştıkları bürokratik engelleri anlatıyor. Birazda o dönemi eleştiriyor gibiydi. Hangi kuruma gitseler başka yere gönderiyorladı. Tupac'ı sevdiğim için ben beğendim filmi.

8/10
 

Suudi Arabistan'ın Oscar alabileceği konuşulan iddialı filmi...

Film küçük bir kızın -filme adını da veren Vecide'nin- kadınlara büyük baskıların olduğu bir ortamda bir anlamda çevresindekileri algılamaya çalışını anlatıyor.

Başroldeki küçük kız Waad Mohammed gerçekten iyi bir oyunculuk sergilemiş ve filmi izlenebilir kılmış.

Etkileyiciydi. Bilmiyorum gerçekte de öyle mi Suudi Arabistan, bu film ne kadar doğru yansıtmış ama adeta farklı bir dünyada yaşıyorlar. Öyle bir ortamda kız çocuğu olmak gerçekten zor. Kız çocuğu olmaktan öte kadın olmak zor. Zaten muhtemelen böyle şeyleri yaşamış bir kadın yönetmenden çıkma bir film...

Her ne kadar etkileyici bir film olsa da senaryo açısından bence çok zayıftı ve merak vb unsurlar olmayınca kısa süresine rağmen pek çok yerde sıkıcı duruma düştü.

Oscar'ı kazanabileceği konuşuluyor ama eğer öyle bir durum olursa filmin hikayesinden dolayı olur diye düşünüyorum. (bkz: https://fav10.net/forum/threads/gizli-Çekilen-film-oscar-yolunda.199930/#post-1458934)

Diğer izlediğim yabancı film kategorisi filmleri The Hunt ve The Past ile hatta bizim Kelebeğin Rüyası ile karşılaştıracak olursam epey gerideydi film her yönden.

Yine de dediğim gibi hikayesinden dolayı ilk 9'a kesin girer, ilk 5 yüksek ihtimal, kazanması da anormal olmayan bir durum olur.


İzlemekten pişman olmadığım bir film (zaten süresi de kısa) oldu. Önceki yıllarda Oscar'da sadece 1 veya 2 yabancı film aday adayı izliyordum. Bu yıl şimdiden 4 (Kelebeğin Rüyası'nı sayarsak) oldu bile. Hedef 8-9 filmi bulmak.



Puanım: 6.5/10
 
Ben de bir kez başlamaya heveslendim, ama hiç canım istemedi. İnşallah kazanamaz.
@OzaN
 
The Past var. Ondan daha çok zevk alırım.
Bu filmi sona saklamak istiyorum, sonra da bu filme ayıracak vaktim yok deyip izlemeyeceğim gibi.
Şu sıralar Oscarla anılan filmleri izlemeye bak daha sonra en güçlülerin hepsi birden çıkmaya başlayacak bunlara sıra gelmez.


The Past'ı pek beğenmeyeceksin sen, nedenini de biliyorum ama sen filmi izledikten sonra söyleyeceğim.
 

Kesin sonunda bize bırakılan bir şey var.
 
Aylar önce izlediğim fakat yazmadığım/yazamadığım çok film vardı, hazır bu son boş zamanlarımda onlarıda yazayım.



Yaklaşık 1 ay önce falan izlemiştim. Çoğu genel belgesel gibi bunu da çok sevdim. Hatta şu ana kadar izlediğim en iyi belgeseldi desem yeridir. Yönetmeni kutlamak lazım gerçekten de. Çok kapsamlı bir çalışma ve büyük bir arşiv araştırması gerektiriyor. Bunu da üşenmemiş çok iyi bir şekilde hazırlamış.

Bunda eleştireceğim 2 nokta var. Birincisi; ben açıkçası kazaya daha detaylı bir şekilde inerler diye düşünmüştüm. O zamanlar kazanın nasıl gerçekleştiğini baya merak etmiştim. Fakat kaza üzerinde fazla durmadılar sadece, dokundurdular o kadar. Bu konuda biraz daha özen beklerdim açıkçası.

İkincisi; Alain Prost'u bence çok yanlış tanıtıyorlar filmde. Tamam kötü tarafları olabilir de yani Senna'nın hiç mi kabahati yok? Ben açıkçası Alain Prost'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum...

Neyse genel olarak çok başarılıydı.

Puanım: 9/10


Geçen ay izlediğim bir film yorumlamak şimdiye kısmetmiş.
Özellikle oyunculukları ve senaryosuyla izlenilmesi gereken çok iyi bir film.

Oyunculuklar şahaneydi.Jack Nicholson ve Faye Dunaway harika bir performans sergilemiş.Özellikle Jack Nicholson'ı izlerken ağzım açık kaldı neredeyse,muhteşem bir oyunculuk sergilemiş tekrar hayran kaldım kendisine.

Senaryoya gelecek olursak süper bir senaryo vardı.Çok akıcı ve merak uyandıran bir senaryo.Sürekli bir merak halindesiniz.Zaten bu dalda da "En İyi Özgün Senaryo" dalında Oscar'ı almış.Kesinlikle hak etmiş.

Neyse genel olarak çok beğendiğimi hatırlıyorum. Dram,gizem ve suç çok güzel işlenmiş.İzlenilmesi gereken bir film.Tavsiye ederim...

Puanım: 8.5/10


Dönem filmlerini severim, hep de sevmişimdir zaten. Kostümler ve kurgusu çok iyiydi bence. Fakat hikaye ve senaryo vasat gibi gelmişti bana öyle hatırlıyorum en azından.

Oyunculuklar yerindeydi bence. Leonardo Di Caprio'ya olan sevgim her filmde biraz daha artıyor. Bu film çok iyi olmasa da Leonardo Di Caprio'yu beğendim.

Neyse genel olarak sıkılmadım, ama yinede çok bir beklentiye girmemek lazım.

Puanım: 8/10


Bu filmi de izleyeli 2-3 ay olmuştur. Oldum olası bu seriyi sevemedim bir türlü. Bana göre yine sıkıcı ve kötüydü. Oyunculuklar fena değildi. Arnold Schwarzenegger'ın oyunculuğunu çok beğenirim bu filmde de iyiydi, fakat senaryo vasattı.

James Cameron gerçekten büyük yönetmen ama, bu film olmamış abi.

Puanım: 7/10


Sanırım 2. dünya savaşı ile ilgili izlediğim son filmdi. Bu yüzden içim buruk.


Çok kaliteli bir filmdi. Zaten bu tarz filmler çok daha ilgi çekicidir bence. Oyunculuklar çok iyiydi. Roberto Beniggi'yi daha önce izledim mi hatırlamıyorum ama çok beğendim.

En beğendiğim kısım senaryoydu. İzlediğim zaman baya etkilenmiştim. Tabi bunda hikayenin ve kurgununda çok iyi olması etken.

Kısacası süper bir filmdi... Bu dönemi merak ediyorsanız kaçırmayın.

Puanım: 9.5/10


Bu filmi izlerken zaten birçok tereddütlerim vardı. Uzun süresi, konusu vs.

Genellikle eski filmleri severim ama bu filmi beğenmedim. Hatta izlerken kapatmayı bile düşündüm. Dile kolay 4 saat.
İleride mecbur izleyeceğim için sıkıla sıkıla izledim.

Oyunculuklar yerindeydi. Hikayesi bana klasik geldi. Zaten o dönemlerde de genellikle aşk teması etkin galiba.
Senaryo kötüydü bence.

Kısacası beğenmedim. Bir Kasablanka kesinlikle değil...

6.5/10
 
Son düzenleme:
Moskova'nın Şifresi Temel
İlki kadar olamsa da güldürdü.
 
@gundix123 şov yapmış.


Rüzgar Gibi Geçti'yi izlemeyi düşünmüyordum yorumundan sonra hiç izlemem herhalde.


Yazdığın filmler arasında benim de en beğendiğim açık ara Life is Beautiful. Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında bence.


Tek katılamayacağım film Terminator 2. Bence harika filmdi. James Cameron'un en sevdiğim ikinci filmidir hatta Titanic'in hemen ardından. Ama herkes beğenecek diye bir şey yok tabii.



Bu arada Great Gatsby yorumunu şuraya da kopyalayabilirsin
https://fav10.net/forum/threads/ff-oscar-takımı-en-İyileri-beraber-İzleyelim.203890/


Bir de Great Gatsby'den aklıma geldi Oscar takıma katılmadın galiba, bekleriz.
https://fav10.net/forum/threads/ff-oscar-takımı-en-İyileri-beraber-İzleyelim.203890/
 

Rüzgar Gibi Geçti'yi bence de izleme.


Terminator'ü hiç sevemedim zaten.


Böyle bir konu mu vardı? 😱
 

Bugün izledim sıcak sıcak yorumumu yapayım.


İlk filme göre çok daha iyi olacağını tahmin ediyordum ama beklediğimin üstünde çıktı.Süperdi bir kaç eksik dışında.


Kitaba uygun olsun diye aynı gidince filmin başları biraz sıkıcı olmuş.Müzikler acayip berbattı çok daha iyi olabilirdi bu görselliğe bu kadar az heyecanlandıran müzik kötüydü.Birde gece çekilen sahneler berbattı.Kim kim diye seçmeye uğraştığım vakitler olmuştu kötü çekimler vardı.

Ama herşeye rağmen çok iyi çok abartılacak bir film yapmışlar yine beğendim.


Puanım 8.7/10