En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
The Butterfly Effect

Film üzerinde baya kafa yordum. Basit bir film değildi bence, çok kafa yorucuydu. Genel olarak hikayesini beğendim, kurgusu da güzeldi. Heyecanı hep yüksek tutan hiç sıkılmadığım bir filmdi. Bir sonraki sahneyi merak ettirdi.

Eğer filmi bilim kurgu olarak düşünürsek; çocuğun özel güçleri var ve geçmişe dönüp bazı şeyleri değiştirebiliyor. Bu bana pek farklı bir hikaye gibi gelmezdi. Ama eğer filmi psikolojik bir film gibi düşünürsek; yani kız ölüyor ve onun ölümünden kendisini suçluyor ve küçükken yazdığı günlükleri okuyarak, bir şeyleri değiştirdiğini düşünüyor. Ben filmi böyle düşünmek istiyorum çünkü bu hikaye daha sıradışı ve ilgi çekici benim için.

Filmde bazı hatalar gözüme çarptı. Mesela çocuk babasıyla tanışırken babası onu duvara dayayıp boğazını sıkıyordu ancak büyüdüğünde ve günlüğü okuduğunda geçmişe döndüğünde babası, çocuğu yere dayayıp boğazını sıkıyordu.
Bir de yine günlüğünü okuduktan sonra zamanda yolculuğa çıkıyor (ki benim psikolojik film teorime göre çıkmıyor sadece kendisi çıktığını sanıyor) ve kendini sevdiği kızla aynı yatakta buluyor. Sonra irkiliyor ve yere düşüyor. O sırada altında boxerı bulunuyor fakat yine de havluyla örtünmek zorunda kalıyor ki havlunun altında boxer olmadığı çok açık.
Adam hapishanedeyken geçmişe dönüyor. Fakat döndüğü geçmişte günlük yazmaya başlamamıştı. Bu çok büyük bir hataydı.

Filmin bir çok sonu varmış galiba. Aslında filmin işleyişine çok uygun bu. Ben çocuğun anne karnına geri dönüp kendini öldürdüğü sonu izledim. Ve bence en iyi son bu olmuş. Ama eğer anne karnına dönüp, kendini öldürüyorsa bu filmin psikolojik film olmadığını gösteriyor.

Ashton Kutcher'in en filmi galiba. Oyunculuğunu beğendim.

Puanım: 8/10
 
Son düzenleme:
Goal 2

Goal filminin devamı niteliğinde film.Santiago Munez artık çok iyi bir futbolcu ve Real Madrid gibi dünya devi bir takımda forma giyiyor.Filmde Real Madrid'li futbolcularında yer alması hoş ve güzel olmuş.

Filmde görsellik anlamında ilerleme kaydedilmiş ve görüntüsü hoş olmuş.Ama ben ilk filmi daha çok sevdim sanki bu filmde çok güzel ama ilk film değil bence.


Puanım: 7.5/10


- - - Ekleme - - -

@Arslan Bey
 
Bu filmi merak edip izledim. Gerçekten güzeldi. Normalde film izleyen birisi değilim, Recep İvedik filmini bile izlemedim, ama bu filmi çok sevdim. Bakalım her gün izleyelim bi film belki alışırız.
 
12 Angry Men (1957)

Öncelikle Sidney Lumet'i tebrik etmek lazım.Bildiğim kadarıyla adamın ilk filmi olmasına rağmen kusursuza yakın bir film cıkarmış.12 kişinin zor sığacagı odada kamerayı o kadar iyi kullanmış ki hayran olmamak elde değil.

Filme başlamadan önce filmin sadece bir odada geçmiş olması bende bir ön yargı uyandırdı.Fakat daha filmin ilk dakikalarından itibaren ön yargılarım kayboldu.Gerçektende ön yargıları alt üst eden bir film.

Filmin kurgusu,hikayesi,senaryosu,oyunculuğu o kadar iyi ki filme hayran olmamak elde degil.Tüm sinema severlerin mutlaka izlemesi gereken kült filmlerden biri kuskusuz.

Film kesinlikle 10 puanı hakediyor ama huyum kurusun Al Pacino ve Marlon Brando filmleri haricinde 10 puan vermiyorum.
Anlayın beni.


Puanım: 9.9/10
 

Artı Hery Fonda ve J.Cobb'a ayrı parantez açmak lazım super oynamışlar.
 

Gerçekten müthiş bir filmdir. En sevdiğim üç film arasında. Dönemin şartlarını düşünürsek gerçekten müthiş bir başyapıt. IMDb'deki sırasını fazlasıyla hakediyor. Bence The Dark Knight ve Pulp Fiction'un da üstünde olmalı.
 

Kesinlikle ilk 5'i hakeden bir film.Benimde en sevdiğim ilk 10 arasına girdi.
 
Dün izledim:

Kabadayı (2007)

Şener Şen ve Yavuz Turgul ikilisinden iyi bir iş çıkacağını bildiğim halde neden bu kadar geciktirdim bu filmi bilmiyorum.

Film gerçekten iyiydi. Oyuncu kadrosu harikaydı. Şener Şen'e büyük üstada söyleyecek söz zaten yok. Allah daha uzun ömür versin de kaliteli işlerde görmeye devam edelim.

Kenan İmirzalıoğlu'nu ilk kez adamakıllı bir şekilde izledim. Fakat sanırım kendisini sevmek için pek doğru bir filmden başlamadım. Çünkü izlediğim en sinir bozucu karakterlerden birini canlandırıyordu.


Oyunculuk anlamında ise dizinin yıldızı Rasim Öztekin'di bence. Gerçekten iyi oyuncu, her tip rolde rahatlıkla oynayabiliyor. Çok şükür son dizileriyle hakettiği değeri görmeye başlıyor gibi.


Süleyman Turan'ı Yılan Hikayesi'nden sonra hiçbir dizide, filmde görmemiştim. Onu da yeniden görmek güzeldi.

Filmin Eşkıya ile benzer pekçok noktası vardı. Yavuz Turgul biraz kendini tekrar etmiş veya Eşkıya ayarında yeni bir film daha yapma isteğiyle yola çıkıp esinlenmiş.

Son olarak senaryo, oyunculuklar vs gerçekten üst düzey olsa da patlama efektlerinin çizgi film efekti gibi olması hiç hoş olmamış.


Puanım: 8.5/10
 
Source Code

Güzel bir filmdi. Sıkılmadım. (Tabi bunun süreyle de ilgisi vardı.) Hikayedeki ölüme giden insanların bundan haberleri olmadan, ufak tefek şeylere canlarını sıkmaları güzel bir dersti.

Hikayesi ilgi çekiciydi bence. Ama filmin sonu keşke dondukları anda bitseydi. Film devam edince ve kaza gerçek hayatta engellenince kafam karıştı. Bir de üstüne kıza gönderdiği mesajı kız alınca.
Keşke sonunu daha anlaşılabilir yapsalardı.

Filmde babasıyla konuştuğu bir sahne vardı. Ama babası onun kendisi olduğunu anlamıyordu. Halbuki sesi de değişmemişti.

Jake'in oyunculuğunu beğendim, güzeldi. Yakın zamanda Donnie Darko'yu da izlemek istiyorum.

Puanım: 8.2/10
 

Çok sevmiştim bu filmi ama sonları pek iyi değildi gerçekten. Butterfly Effect ile de benzer özellikler gösteriyor yapı olarak. Arka arkaya izlemen tesadüf mü bilmiyorum ama ilginç olmuş.

Donnie Darko için önyargı oluşturmak gibi olmasın ama izlediğim boş filmlerden biri. Anlaşılmasın diye gereksiz kasıntı bir film.
 
Aşk Tesadüfleri Sever (2010)

Hiç film izleyen birisi değilim. Hababam Sınıfı serisi hariç dün Scent of a Woman ile baştan sona izlediğim 2. film oldu.

Gerçekten müthiş tek kelimeyle. Çok dokunaklıydı.


Bütün oyuncuları filmin hakkını veriyorlardı. Tek kelimeyle süper. Daha çoğu filmi izlemedim ama izlediklerimin arasından 9.9/10.
 
M (1931)

Filmin ilk sesli film örneklerinden biri olduğunu düşünürsek, zamanına ve dönemin şartlarına göre iyi bir yapım ve kült film sıfatını hakediyor. Fakat bununla birlikte günümüz şartlarında değerlendirdiğimde ise çok fazla beğendiğimi söyleyemem.

Film genel olarak başarılıydı. Konusu güzeldi fakat olaylar zaman zaman çok kopuyordu ve bu kopmalar filmi sıkıcı hale getiriyordu. Yine de pek çok akılda kalıcı sahnesi olduğunu söyleyebilirim. Özelllikle sonu harikaydı. Peter Lorre'nin oyunculuğu da çok başarılıydı.

IMDb'de TOP 250 içerisinde yer alması doğru ama 50. sıra bence abartılı.

Puanım: 7.5/10

Bu filmle birlikte IMDb'de ilk 56 sıradaki filmlerin tamamını bitirmiş oldum.
 


Yok artık ben daha 33'teyim.


- - - Ekleme - - -

​Gerçi bu iyi bir şey izlenecek filmin çok olması.
 
Son düzenleme:

Yok tesadüf değil, ayarlamıştım.
Benzer filmleri üst üste izliyorum, nedenini ben de bilmiyorum. :/

Ed Wood

Film boyunca çok sıkıldım. Ama Ed Wood'un hayatı sıktı beni. Sürekli bir şeyler yapma çabası ve başarısız olması. Fil kendini tekrar etti bazen. (Bu çok normal çünkü hep başarısız olmuş.)

Johnny Depp yine harikaydı, çok beğendim.

Filmin jeneriği, siyah-beyaz oluşu, eski müzikleri kullanması hoş göndermelerdi. Ama dediğim gibi sıkıldım.

7.5/10
 
İlk 33 film degil.
İlk 100 içinde 33 film izledim 1-2 ya da 3 yıla hepsini izlerim insallah.


Bu arada tebrik etmeyi unuttum bravo büyük başarı valla.
 
İlk 33 film degil.
İlk 100 içinde 33 film izledim 1-2 ya da 3 yıla hepsini izlerim insallah.


Bu arada tebrik etmeyi unuttum bravo büyük başarı valla.

Pek bir başarı sayılmaz aslında. Kaç yıldır film izliyoruz olsun o kadar.


Hepsini bitirmek çok zor çok fazla eski film var. Her ne kadar güzel olsalar da eski filmlere el gitmiyor çoğu zaman. Hele içlerinde 1-2 tane kötü çıkarsa soğuyorsun uzun bir süre için.


250'de 148 benim şu an durum. 3 yılda oldu sanırım bu kadarı, belki bir 3-4 yıl daha geçerse tamamlarım hepsini ama tabii iş/okul durumları önemli. Meşguliyet olunca izlenmiyor film.
 

Sen yarıyı geçmişsin işi kolaylamışsın baya.
İnsallah en yakın zamanda bitirirsin.Benimde hedefim 2-3 yıla Top 250'yi süpürmek.