En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi


Lincoln o kadar kötü mü ya?Ben trailerını en az 50 kez izledim abartısız acaba Tarih dersini sevmediğin için mi sevmedin?Trailerını bile çok beğendim.


Tarihi çok severim aslında ama bu film gerçekten ağır bir dile sahipti. Siyasi diyaloglar şeklinde geçiyor film. Ama sonlara doğru hoş sahneler de var ve etkileyici bir sonla bitiyor.
 
CM101MMXI yine gittim izlemeye yine çok güldüm
 
Yorumlara bakmadan indirmiştim boşken bi izleyeyim dedim uyumuşum..Film bittikten sonra gittim yorumlara baktim meğerse yalnız değilmişim.Bratt Pit için bile değmezmiş izlemeye...Killing Them Softly'den bahsediyorum ismine cismine kanmayın berbatlık diye sınır çizgisi çizin onun aşasında da kalıyor bu film.Puanım: -10/0
 
Les Misérables izledim dün.

Müzikal türünde film olarak şu ana kadar yalnızca 2-3 film izlemiştim ve bunların hepsi animasyondu ve hiçbirini sevmemiştim. Bu filme de önyargıyla başladım. Oyuncuların hatrına belki katlanılabilir olur diye düşündüm. Fakat film beni çok şaşırttı. Gizli bir müzikal hayranıymışım ben de haberim yokmuş.


Film ilk dakikalarından itibaren kendini bağladı. Özellikle Russell Crowe faktörüyle zaten 1-0 öne geçti film daha ilk dakikalarda.


Gerçekten çok hoşuma gitti kendi türü içinde çok başarılı, beklediğimden çok daha fazlasını buldum. Zaman zaman açıp rastgele bölümler izlerim herhalde bu filmden ki bu pek yaptığım bir şey değildir.

Ödüller açısından bakacak olursam Anne Hathaway harika oynamış. Oscar kazanacaktır yüksek ihtimal ve bunu hakediyor. Hugh Jackman çok iyiydi. Oscarlık bir performans sergilemiş ama tek şansslığı Daniel Day-Lewis ile aynı sene aday olmuş olması...

Helena Bonham Carter'i uzun zamandır izlemiyordum onu da yeniden görmek güzel oldu.


Bundan sonra Tom Hooper filmlerinin benim için 1-0 önde başlayacağını söyleyebilirim.



Puanım 9/10



Filmi herkes yerden yere vuruyor. Ben de izleyecektim merakla bekliyordum ama yorumlardan sonra vazgeçtim.
 
Amour

Bu filmin Oscar'da o kadar kategoride aday olması çok ilginç. Şimdiden söyliyeyim bu film eli boş döner. Neden mi? Bir kere bence senaryosu çok basitti, hiç bir olay olmuyordu. Sonlara doğru adamın kadına yaptıkları elbette etkileyiciydi -zaten etkilendiğim 2 sahne vardı sadece- ama yeterli değildi.

Zaten sonunu da anlamadım. spoiler var ilerde-------> ölmemiş miydi kadın, peki nasıl canlandı sonradan? Adam hayal mi etti acaba? Hem eğer adam kadına aşıksa neden boğdu ki?

Oyunculuklar güzeldi özellikle kadının. Yönetmen de iyiydi. Sıradan bir hikayeyi çok iyi işlemiş.

Bu filmin Oscar'daki aday olduğu kategorilerden sadece "En İyi Yönetmen" ödülünü alabilir. Üstelik "En İyi Orjinal Senayo"ya da aday olmuşlar, neresindeymiş ki orjinallik?

Not: Yönetmen ve senarist aynı kişilermiş, ona tavsiyem iyi olduğu işi yapsın.

Puanım: 6.5/10
 
Amour izledim ben de bugün.

Özellikle geçen seneki A Separation örneğinden sonra bu yılın yabancı film kategorisinin favorisi olan bu film için gerçekten çok şey bekliyordum. Fakat beklentilerimin aksine diğer adaylara göre vasat bir film çıktı karşıma.

Film yönetmenlik açısından oldukça çarpıcıydı. Haneke'nin daha önce hiçbir filmini izlememiştim ama kendine has hayran kitlesi olan farklı bir yönetmen olduğunu biliyordum. Epey farklı çekimleri olan sahneler vardı.

Filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse iki tane kültürlü ve birbirlerine sevgiyle bağlı çiftin yaşlılıklarını anlatıyor. Kadın felç geçiriyor ve adam kadına bakmakla yükümlü bir hale geliyor.

Gerçekten etkileyici birçok sahnesi vardı. Beni de etkiledi oldukça fakat filmin akıcılığı çok zayıftı, olaylar çok çok yavaş bir şekilde aktı. Her ne kadar etkileyici sahneler olsa da bu aşırı yavaş akış dolayısıyla bir noktadan sonra sıkıcı olmaya başladı. Yönetmenin tarzı bu herhalde yavaş yavaş sindire sindire işlemek konuyu ama benim çok da hoşuma giden bir durum değil çoğu zaman...

Neyse işin ödül boyutuna gelelim. Film 5 dalda Oscar adayı oldu.

Bunlardan ilki olan yabancı dilde en iyi film ödülünü almasına kesin gözüyle bakabiliriz. Çünkü diğer filmler tek adaylık alırken bu film 5 adaylık birden aldı. Diğer filmleri izlemeden bu ödülü hak edip etmediğine dair bir şey söyleyemem...

En iyi film ödülünü alması bence çok çok zor. Zaten hem en iyi yabancı film ödülünü hem de en iyi film ödülünü alan çok az film var. Bu film onlardan biri olamaz. Üstelik bu yıl çok fazla güçlü aday varken...

En iyi yönetmen kategorisi için emin konuşamıyorum. Açıkçası akademinin bu yıl bu kategoriyle ilgili farklı bir şey düşündüğüne inanıyorum. Normalde en iyi yönetmen ödülü en iyi film ödülünü kazanana gider genellikle ama bu yılın en iyi filmin şimdilik en büyük favorisi olarak gözüken Argo en iyi yönetmende aday bile olamadı. Belki akademi bu sene bu yıl bu görüşü kırmak ve farklı bir seçim yapmak istiyor olabilir. Bu nedenle Haneke'nin şansı olabilir.

En iyi kadın oyuncu kategorisinde Emmanuelle Riva'nın şansını çok yüksek görüyorum. Kusursuz bir oyunculuk sergilemiş. Ödül şansı çok yüksek...

En iyi senaryoda ise pek şansının olduğunu sanmıyorum. Django Unchained ile Tarantino'nun ödül şansı çok yüksek bence o kategoride...


Neyse genel olarak filmin çok etkileyici fakat buna karşın çok durağan ve buna bağlı olarak yer yer sıkıcı olduğunu belirteyim.

Puanım: 6.5/10
 
kurtlar vadisi filistin
 
Silver Linings Playbook izledim dün.

Filmden beklentim büyüktü ve beklentilerimi karşıladı.

Oyunculuklar çok iyiydi ve ilk dakikalarından itibaren film kendine bağladı. Aslında öyle çok da farklı bir senaryosu ama iyi oyuncuların da etkisiyle çok iyi bir şekilde işlemişler senaryoyu.

Yalnız iki konuya mantıklı açıklamayı getiremediler.

Adamın kendini aldatan kadının peşinden bu kadar koşmasına sebep olan nedeni açıklayamadılar bence.

İddia olayını abarttılar. Bir anda o kadar büyük iddiaya girilmesi bence mantıksız ama çok eğlenceliydi.

Ödüller açısından değerlendirecek olursam;

En iyi film kategorisinde şansı yok gibi gözüküyor. Bu tür romantik komediler için adaylık bile önemli başarıdır ama sonrasının gelmesi çok zor.

En iyi erkek oyuncu kategorisi için Bradley Cooper çok iyi bir performans sergilemiş ama onun da şansı yok gibi gözüküyor. Daniel Day-Lewis ve Hugh Grant daha önde geliyor bana kalırsa.

En iyi kadın oyuncu kategorisi için Jennifer Lawrence kusursuz bir performans sergilemiş. Emmanuelle Riva'nın performansını izledikten sonra kesin alır ödülü diğerlerinin şansı olmaz demiştim ama yanılmışım. Jennifer Lawrence'nin de şansı çok yüksek. Bu performansını devam ederse çok büyük bir oyuncu olacak Jennifer Lawrence. Daha bu yaştan bir sürü ödüle ulaştı bile. Oscar'ı da bunlara ekleyebilir.


En iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisi için Robert de Niro üstad çok iyi bir performans göstermiş yine fakat ödül şansı az bence. Christoph Waltz favorim bu kategoride. Fakat Tommy Lee Jones de önemli bir favori. (Ben çok etkileyici bir performansını göremedim onun da ama SAG ödülünü aldı.)

En iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisi için Jacki Weaver'den ödüllük bir performans göremedim. Şansı yok denecek kadar az bence.

Yönetmen kategorisi daha önce de dediğim gibi bu yıl sürprize açık. Fakat bu filmde yönetmenlik açısından pek öne çıkan bir durum yoktu bence.

En iyi uyarlama senaryoda Argo favori gibi ama eğer geçen seneki gibi en iyi filmi alan senaryo ödülünü de almasın derlerse Silver Linings Playbook önplana çıkabilir.

Ses kurgusu açısndan pek dikkatimi çekmedi film bu kategori hakkında yorum yapamayacağım...


Neyse özetle belki çok farklı, çok özel bir film değildi konusu açısından ama iyi oyunculuklarla keyifli bir filmdi.

Puanım: 9/10
 
OzaN spoileri okumamak için kendimi zor tutuyorum, bugün izlemem lazım benim de.
 
Silver Linings Playbook

Açıkçası daha güzel bir şeyler bekliyordum. Senaryo sıradan olsa bile çok güzeldi. Ama iddia olayını bence de abarttılar. Uğur olma işi neyse de iddiayı çok abarttılar ve filmin asıl konusunun önüne geçti. Dans sahnesi çok güzeldi ve etkileyiciydi.

Jennifer Lawrence çok iyiydi. Diğer oyuncular da.

Oscar'da ödül alırsa -alacağına inanıyorum- en iyi oyuncu(lar) kategorisinde alacaktır. Bence her iki başarol de çok iyiydi.

Eğlenceli bir filmdi, tavsiye ederim. Puanım 8.5/10