En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ask Tesadüfleri Sever (Anket sebebiyle aklima geldi dün gece izledim)
 
Django Unchained izledim.

Hem Tarantino'yu hem de westerni seven biri olarak filmi epey beğendim. Yalnız süresi biraz daha kısa olabilirdi. Son kısımlar biraz fazla uzundu. Cristoph Waltz, oscarlık oynamış. Altın Küre'yi kazandı bence Oscar'ı da kazanır. (Diğer adaylardan üçünü henüz izlemedim ama daha iyisi zor...) DiCaprio'yu uzun zamandır izlememiştim. Yine harikaydı... Altın Küreye aday olmuş keşke Oscar'a da aday olsaydı bir kez daha... Samuel L. Jackson da çok iyiydi...

Neyse özetle filmi çok beğendim. Son kısımlar biraz daha kısa tutulsaymış yarım puan daha verirdim belki ama bu haliyle puanım: 9/10
 
V For Vendetta

Gerçekten de çok çok çok güzeldi. Anlayamadığım şey zaman kavramıydı.
O ateşlerin içinden çıkan adam V miydi? Eğer V ise kör olması gerekiyordu ama kör değildi.

Puanım: 10/10
 
Celal ile Ceren. Güzeldi bazı yerler abartıydı ama yinede güldürdü.
7.0/10
 
The Pianist.

Her yönüyle muhteşem bir film.
Çok etkileyici sahnesi var özellikle son 50-60 dakikası çok güzel.

Puanım 10/10
 
Life of Pi

Etkileyici ve benim de hoşuma giden bir konusu vardı fakat bu konuyu çok da yi kullanamadılar kanımca. Fakat görsel efektler falan gerçekten iyiydi ve teknik alanda oscarları süpürmesi kesin gibi.

Genel olarak filmi oldukça beğendim fakat daha da iyi olabilirdi gibi geliyor bana.

8/10 puanım.
 
İki gün önce Brave izledim.

Başroldeki küçük kızı çok sevdim. Çok sempatik bir karakter yapmışlar.
İyiydi film genel olarak ama çok da harikaydı diyemem. Senaryo yetersizdi sanki.


7/10 puanım



Dün Lincoln izledim. Çok ağır ve sıkıcı bir filmdi. Özellikle Abraham Lincoln hakkında pek bilgim olmadığı için olsa gerek özellikle ilk kısımlarında aşırı sıkıldım. Ben açıkçası biyografi filmi bekliyordum ama biyografi değil sadece köleliğin kaldırılış dönemindeki yaşanan siyasi görüşmeleri anlatıyordu. Sonlara doğru konuya bağlandım ve epey beğendiğim sahneler de oldu. Fakat genel olarak konuya yabancı kaldığım için ve çok ağır bir anlatımı olduğu için filmi çok sıkıcı buldum, beğenmedim.

Filmin adı Oscarlarla sıkça anılıyor ve en büyük favori olarak gösteriliyor fakat benim şu ana kadar izlediğim 4 film arasında en kötüsüydü. Amerikalılar beğenmiştir muhtemelen çünkü çekim kalitesi, müzik vb açısından her şey çok iyiydi. Daniel Day-Lewis muhtemelen 3. Oscarı alan ilk erkek oyuncu olacak. Kusursuz bir performans göstermiş. Bunun dışında müzikleriyle de bir ödül alabilir belki fakat onun dışındaki ödülleri bence haketmiyor. İnşallah Altın Kürede olduğu gibi Oscarlarda da başarısız olur ve sadece en iyi erkek oyuncu ve 1-2 teknik ödülle yetinir.

Puanım: 4.5/10
 


Lincoln o kadar kötü mü ya?Ben trailerını en az 50 kez izledim abartısız acaba Tarih dersini sevmediğin için mi sevmedin?Trailerını bile çok beğendim.