Şeftali reçeli yediğimi hatırlamıyorum uzun zamandır. Hatırlasam belki o olabilirdi
Var var ayva reçelişıklara ayva da ekledim aklıma başka meyve gelmedi umarım vardır reçeli ayvanın
Şeftali Reçeli Tek Geçerim
tabiki kayısı reçeli
aslında reçelden ve tatlılardan nefret ederim ama olacaksada kayısı olsun yada mişmiş reçeli
Var var ayva reçeli
Portakal reçeli de var bildiğim kadarıyla. Yalan Dünya'da adı geçmişti son bölümde. Bir de gül reçeli var
tabi bi malatyalıdan kaysıdan başka ne beklenir vayy mişmiş'i de biliyon
gül reçelini duymuştum ama bakmadım tadına portakal reçeliini de ilk defa duydum
malatyalı mişmişi bilmezmi besalet mişmişin türleride var hasanbey hacıhallo, hasanbey türünü çok severim süperdir iridir lezzetlidir.. öfff şimdi aklıma geldi nerden bulacağım..
valla hasanbey falan o kadarını bilmiyorum ben malatya da mı yaşıyon sen ?
orda yaşamıyorumda hersene halamlar sağolsun kasalarla yolluyorlar
vayy vayy vayy bizim de köyden yolluyorlar ama benim pek aram olmadığından umrumda olmuyor pek
aslında bişey çok olursa insanlar bıkar mesela antepli bir arkadaşım vardı çiğ köfte görünce midesi bulanıyordu adana urfa antep tarafı acıyı o kadar çok yemişlerki dram filmlerinde bile ağlamıyorlar göz pınarları nasırlaşmış onlara komedi gibi geliyor
Çilek, vişne ve portakal reçeli
portakal reçelini merak ettim şimdi denemek lazım
tarifi çok kolay portakalın kabuğuna zarar vermeden içini yiyorsun kabuğuna hamur dolduruyorsun.. portakal kabuğunun ağzını çuvaldızla dikiyorsun.. sonra o portakalı alıp sirke suyuna banıyorsun on gün orda bekliyor üstüne hafif nane şekeri kesme şeker kestane kabuğu rendeliyorsun.. bir 10 gün daha bekledikten sonra gidip dönercide yarım ekmek döner alıp afiyetle yiyorsun .. çok güzel oluyor tavsiye ederim)