En Sevdiğiniz Reçel ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan BesaleT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangisi ?


  • Kullanılan toplam oy
    15
tabiki kayısı reçeli:)

aslında reçelden ve tatlılardan nefret ederim ama olacaksada kayısı olsun yada mişmiş reçeli:)

tabi bi malatyalıdan kaysıdan başka ne beklenir :D vayy mişmiş'i de biliyon :D

Var var ayva reçeli :smile:

Portakal reçeli de var bildiğim kadarıyla. Yalan Dünya'da adı geçmişti son bölümde. :smile: Bir de gül reçeli var :smile:

gül reçelini duymuştum ama bakmadım tadına :D portakal reçeliini de ilk defa duydum :D
 
tabi bi malatyalıdan kaysıdan başka ne beklenir :D vayy mişmiş'i de biliyon :D



gül reçelini duymuştum ama bakmadım tadına :D portakal reçeliini de ilk defa duydum :D

malatyalı mişmişi bilmezmi besalet:) mişmişin türleride var hasanbey hacıhallo, hasanbey türünü çok severim süperdir iridir lezzetlidir.. öfff şimdi aklıma geldi nerden bulacağım..
 
malatyalı mişmişi bilmezmi besalet:) mişmişin türleride var hasanbey hacıhallo, hasanbey türünü çok severim süperdir iridir lezzetlidir.. öfff şimdi aklıma geldi nerden bulacağım..

valla hasanbey falan o kadarını bilmiyorum ben :D malatya da mı yaşıyon sen ? :D
 
vayy vayy vayy bizim de köyden yolluyorlar ama benim pek aram olmadığından umrumda olmuyor pek :D

aslında bişey çok olursa insanlar bıkar mesela antepli bir arkadaşım vardı çiğ köfte görünce midesi bulanıyordu:) adana urfa antep tarafı acıyı o kadar çok yemişlerki dram filmlerinde bile ağlamıyorlar göz pınarları nasırlaşmış onlara komedi gibi geliyor:)
 
aslında bişey çok olursa insanlar bıkar mesela antepli bir arkadaşım vardı çiğ köfte görünce midesi bulanıyordu:) adana urfa antep tarafı acıyı o kadar çok yemişlerki dram filmlerinde bile ağlamıyorlar göz pınarları nasırlaşmış onlara komedi gibi geliyor:)

olabilir bizimki de o hesap o kadar çok sevmem kaysıyı :D
 
portakal reçelini merak ettim şimdi denemek lazım :D

tarifi çok kolay portakalın kabuğuna zarar vermeden içini yiyorsun kabuğuna hamur dolduruyorsun.. portakal kabuğunun ağzını çuvaldızla dikiyorsun.. sonra o portakalı alıp sirke suyuna banıyorsun on gün orda bekliyor üstüne hafif nane şekeri kesme şeker kestane kabuğu rendeliyorsun.. bir 10 gün daha bekledikten sonra gidip dönercide yarım ekmek döner alıp afiyetle yiyorsun .. çok güzel oluyor tavsiye ederim:))
 
tarifi çok kolay portakalın kabuğuna zarar vermeden içini yiyorsun kabuğuna hamur dolduruyorsun.. portakal kabuğunun ağzını çuvaldızla dikiyorsun.. sonra o portakalı alıp sirke suyuna banıyorsun on gün orda bekliyor üstüne hafif nane şekeri kesme şeker kestane kabuğu rendeliyorsun.. bir 10 gün daha bekledikten sonra gidip dönercide yarım ekmek döner alıp afiyetle yiyorsun .. çok güzel oluyor tavsiye ederim:))

bende ciddiye aldım okuyordum :D