Az önce tavşan diyordun haniKırmızı et, balık ve beyaz et
Bu hayvanı küçükken oynadığım bir video oyununda görmüştüm ve korkardım o zamanlar.Farklı olarak geyik eti yedim. Babamın arkadaşının çiftliği vardı ve bize bol bol geyik eti getirirdi.
Ve şunlar çok yaygın burada. Eti satılır yani.
Trafikte karşınıza çıkarsa arabadan canlı çıkma şansınız az. Bazı bölgelerde çoklar ve ağır oldukları için koşarken karşınıza çıktığı an trafik kazası kaçınılmaz.
------
Az önce tavşan diyordun hani![]()
Az pişmiş bol kanlı et... gece gece canımı çektirdim, spoilere bakmayın canınız çekebilir...Sıralama yapacak olursam;
1-) Kırmızı Et
2-) Beyaz Et
3-) Balık eti
bazen balık bazen beyaz et öne geçebiliyor ama kırmızı et hep zirvede... Az pişmiş, bol kanlı biftek... Ne yazık ki Türkiye'de çok pahalı ve haliyle hep olmuyor...
Hiç ilgimi çekmeyen bir yiyecek..Midye de su ürünlerine yani balık camiasına yakın sayılır ve oldukça severim. Bir oturuşta bir kova yenir...
![]()
Korkmakta haklısınBu hayvanı küçükken oynadığım bir video oyununda görmüştüm ve korkardım o zamanlar.
Aynısı...
![]()
Ankette neden geyik şıkkını değil diğerini işaretledin 😱Hiç ilgimi çekmeyen bir yiyecek..
Korkmakta haklısın
İsveççesi Älg, tercüme etmeye çalıştım, Kanada geyiği diye çıkardı. Ne kadarı doğru bilememama burada çok yaygın, hatta bir bölgenin siması ve bazı markalarda fotoğrafları oluyor amblem yani.
Avrupa 'Älg'i yaklaşık 380-700 kg ağırlığında oluyor.
Bu da trafikte uyarı levhası
Av eti kısmı çekimser yaptıAnkette neden geyik şıkkını değil diğerini işaretledin 😱![]()
Güvercin eti de çok lezzetli oluyormuş diyorlar ama henüz tatmadım, hatta geyik, tavşan, güvercin, sincap, domuz (bunu zaten tatmamAv eti kısmı çekimser yaptı![]()
Yola çıkma riski kötü ya. Kazaya neden olmasından ziyade, bir yayaya da saldırarak zarar verebilecek bir hayvan gibi gözüküyor karşıdan. Korkutucu...Hiç ilgimi çekmeyen bir yiyecek..
Korkmakta haklısın
İsveççesi Älg, tercüme etmeye çalıştım, Kanada geyiği diye çıkardı. Ne kadarı doğru bilememama burada çok yaygın, hatta bir bölgenin siması ve bazı markalarda fotoğrafları oluyor amblem yani.
Avrupa 'Älg'i yaklaşık 380-700 kg ağırlığında oluyor.
Bu da trafikte uyarı levhası
Kuş yemişliğim var küçükken. Amcam avlanırdı. Kuş, tavşan ordan geliyorGüvercin eti de çok lezzetli oluyormuş diyorlar ama henüz tatmadım, hatta geyik, tavşan, güvercin, sincap, domuz (bunu zaten tatmam) ve daha birçoğunu hiç tatmamışım hayatımda. 😱
Bir ara 5 sene içinde yapılacaklar diye bir liste oluşturmuştum forumda ve o listede bunların çoğu vardı aslında, 2017'den bugüne gram ilerlemedi ama liste.![]()
Yerleşim alanlarında yoklar ama trafikte çıkmakta ve hızlı koştukları için pat diye çıkabiliyor yola. Ağır oldukları için hasar büyük oluyor. Özellikle av mevsimi bu yaygın olmakta.Yola çıkma riski kötü ya. Kazaya neden olmasından ziyade, bir yayaya da saldırarak zarar verebilecek bir hayvan gibi gözüküyor karşıdan. Korkutucu...
Gorunce agzimin tadı değişti kotu olduAz pişmiş bol kanlı et... gece gece canımı çektirdim, spoilere bakmayın canınız çekebilir...
![]()
@dreamy aklıma geldin görseldekini açıncaFarklı olarak geyik eti yedim. Babamın arkadaşının çiftliği vardı ve bize bol bol geyik eti getirirdi.
Ve şunlar çok yaygın burada. Eti satılır yani.
Trafikte karşınıza çıkarsa arabadan canlı çıkma şansınız az. Bazı bölgelerde çoklar ve ağır oldukları için koşarken karşınıza çıktığı an trafik kazası kaçınılmaz.
------
Az önce tavşan diyordun hani![]()
Mesajın varmış meğerseBu hayvanı küçükken oynadığım bir video oyununda görmüştüm ve korkardım o zamanlar.
Aynısı...
![]()
Konu et çeşitlerinde sen içki çeşitlerini yazmışsınBeyaz ve Kırmızı et tercihimdir. Mangal olursa daha lezzetli olur. Balık olursa en fazla levrek veya çupra. Balık doyurmaz bence tek baṣına. İlla salata ve meze olmalı. Rakı en iyi balık ile gider. Kırmızı ṣarap kırmızı et ile. Beyaz et yemeklerinde hafif bir cocktail veya açık kırmızı ṣarap olabilir.