"En Karakterli" Efsane Diziye Veda Zamanı...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DR

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
10,019
Puanı
1,061
"En karakterli" komedi dizisi Yalan Dünya bu gece Veda ediyor...

Efsane dizi 2012 yılının ilk ayında, 13 Ocak Cuma akşamı saat 20.00'de Kanal D ekranlarında ilk bölümüyle seyircilerle buluşmuştu.

Gülse Birsel'in bir diğer efsane dizisi Avrupa Yakası'nın izleyicilerinin özellikle merakla beklediği dizi ilk bölümüyle bomba bir giriş yaparak A/B'de 2 sezondur zirvede olan Adını Feriha Koydum'u daha ilk bölümden A/B`de zirveden indirdi ve 10 reytingi geçerek zirveye oturdu. Aynı zamanda da ilk bölümden Total'de 6.90 alarak 3. sıraya yerleşmişti.

1. Bölüm Reytingleri

TOTAL

3YALAN DÜNYAKANAL D02:17:316,915,7

A/B

1YALAN DÜNYAKANAL D02:17:3110,826,3

Hep yükselen grafik çizen dizi en yüksek reytingini 8. bölümde elde etti. Dizi A/B'de 13.95, Total'de 8.72 alarak A/B'de son yılların komedi dizisi rekorunu kırmıştı ki, bu rekor hala Yalan Dünya'ya ait.

8. Bölüm Reytingleri

TOTAL
3YALAN DÜNYAKANAL D20:57:3023:10:1001:40:478,7220,09
A/B

1YALAN DÜNYAKANAL D20:57:3023:10:1001:40:4713,9534,33

Her zaman yaza doğru düşüş yaşayan dizi, sezonu düşüş yaşayarak kapatsa bile, 2. sezonu tekrar güçlü bir şekilde açıp, ilk bölümünden yine A/B'de zirveye yerleşmişti.

Dizi 2. sezonunda da zirvede giderken, Kanal D Pazartesi akşamları düşüş yaşayan Arka Sokaklar'a çare bulmak için iki dizinin yerini değiştirmişti.

Anlaşılacağı üzere Kanal D daha o zamandan Yalan Dünya'yı tehlikeye atmıştı.

İşte Cuma gününden Pazartesi gününe geçiş yapmadan önceki son reytingleri:
30. Bölüm Reytingleri

TOTAL
3YALAN DUNYAKANAL D16.11.201220:31:2622:31:495,5214,22
A/B
1YALAN DUNYAKANAL D16.11.201220:31:2622:31:498,8222,43

A/B'de 1. , Totalde 2. olmasına rağmen Arka Sokaklar yüzünden gün değiştiren dizi Kanal D'yi yine yanıltmıştı ve gün değiştirdiği ilk Pazartesi akşamı A/B'de 9.18, Total'de 5.34 almıştı. İşte ilk Pazartesi reytingleri:

31. Bölüm Reytingleri

TOTAL
5YALAN DUNYAKANAL D26.11.201219:59:0922:00:325,3412,82

A/B
3YALAN DUNYAKANAL D26.11.201219:59:0922:00:329,1822,37
Bu zorlu günde Kanal D tarafından yarıştırılan dizi sonuna kadar kanalı sırtladı ve A/B`de 7.22, Totalde 4.38 ortalama ile Pazartesi günü yarışa devam etti.

3. sezonunda Pazartesi'nin kolaylaştığını gören Kanal D, diziyi tekrar 2 zorlu dizinin karşısına alarak Cuma yayınlamaya başladı. Yalan Dünya 3. sezona da güzel başladı.

57.bölüm3.9611.086.3821.16
3. sezonunu da A/B'de yaklaşık 6 reyting ortalama ile tamamlayan Yalan Dünya, 4. sezonunda Kanal D tarafından Çarşamba geceleri 23.00'te yayınlanmaya başladı. Dizi bu saatte zedelenince sezonun ilk bölümüyle A/B'de 5 reytinge yaklaşsa da o rakamı aşamadı.

4. sezonun 2. bölümüyle 23.01`de başlayan dizi 01.25 gibi bitmesina karşın A/B'de ilk kez bu kadar sert düşüş yaşadı ve 4 reytingin dahi altında kalmıştı.

4. sezonun 3. bölümüyle 23.02'de aşlayan dizi yine aynı saatte bitti, ancak bu sefer A/B`de 4 reytinge yaklaştı ve önündeki Hayat Yolunda dizisini hem A/B'de, hem ABC1`de geçti.

Ve 4. sezonun 4. bölümüyle yani 90. bölümüyle bu akşam (gece) veda edecek olan dizi Kanal D'nin umurunda bile olmadı. Geçmişi unutan Kanal D dizinin Final bölümünü saat 23.15'te yayına sokacak.

Bu sezon 1 kez bile PT1`de şans verilmeyen efsane dizi Yalan Dünya bu gece Veda ediyor. 4 sezon sürmesine karşın uzun yılların A/B rekoru dizinin elinde. Bu rekoru da bu saatten sonra geçe bilecek komedi dizisinin gelmesi neredeyse imkansız. Dizi 4 senedir A/B ile Total arasında en çok fark olan dizi.

4 sezondur en ağır A/B, en karakterli komedi dizisi Yalan Dünya bu gece 23.00'te Final bölümüyle Veda ediyor...

proxy.php

Bazı dizilere gereksiz miktarlar verip kanalı mı çökerttiler anlamadım durumu tam. Sürekli bir dizi kapatma merakı vs vs. Yaptıkları hareket diziye yönelik değildi sanırım, çokta reytingden götürülecek bir programa benzemiyordu.

Çok iyi bir yazı olmuş @RevaN, eline emeğine sağlık...

Kanal D'ye söyleyeceklerimizi de söyledik zaten, resmen içimde hiçbir şey kalmadı. Tekrar geçmiş olsun diyebiliyorum sadece... :(

Eline sağlık @RevaN. :)

Zamanında 13 reyting almış bir dizi böyle bir sonu hak etmiyordu gerçekten ayıp Kanal D'nin yaptığı.

Kanal D dizisine sahip çıkmadı.

Bir zamanlar Kanal D'yi geçtiği günde kurtaran ve yüksek reytingle yayına devam eden dizisine böyle bir son yakışmadı. Dizinin ilk sezonlarını özellikle çok seviyordum, sonradan izlemedim. Eline sağlık @RevaN :)

:Fen karakterli buysa avrupa yakası neydi acaba:D
Kanal d yine yaptı yapacağını elemler kederler artıyor...
1.GÜLTEPE
2.HİCRAN
3.URFALIYAM EZELDEN
4.YALAN DÜNYA
bunları harcadı sırada bence hayat yolunda,ulan istanbul ve şeref meselesi olacak...

:Fen karakterli buysa avrupa yakası neydi acaba:D
Kanal d yine yaptı yapacağını elemler kederler artıyor...
1.GÜLTEPE
2.HİCRAN
3.URFALIYAM EZELDEN
4.YALAN DÜNYA
bunları harcadı sırada bence hayat yolunda,ulan istanbul ve şeref meselesi olacak...
Hayat Yolunda olur kesin. :)
Ulan İstanbul'u harcamaz sanmıyorum kesinlikle. :)
Şeref Meselesini çok iyi tanıtıyori konusu ve oyunculukları iyiyse tutabilir. :)

Hayat Yolunda olur kesin. :)
Ulan İstanbul'u harcamaz sanmıyorum kesinlikle. :)
Şeref Meselesini çok iyi tanıtıyori konusu ve oyunculukları iyiyse tutabilir. :)
Ben o dizinin tutacağını sanmıyorum biraz zeytin tepesi havası var...

Güzel yazı olmuş ancak Kanal D'nin bu durumların umrunda olduğunu sanmıyorum. Tüm ekibe teşekkürler tekrardan. AFK'yı ilk bölümden AB grubunda geçince sinir olmuştum. :D

yine aynı şeyleri söyleyecem dizi geçens ezon güzel bir final yaparak bitirmeliydi bu sezona gelinmesi büyük hata oldu izlemiyorum ama bu dizinin yayından kaldırılması yakısmadı bence onun yerine geçen yıl güzel bir finalle bitirmeleri daha iyi bir veda olurdu 🙂🙂🙂