2020 En Favori Ülkeyi Seçiyoruz!!! Çeyrek Final Tur C Grubu(SON)

En Favori Ülkeyi Seçiyoruz? Çeyrek Final C Grubu (2 Oy Hakkınız Vardır) (2 ülke Üst Tura Çıkacaktır)


  • Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Belli kesimlerine katılıyorum. Ama Bir Kanada yada Bir Japonya nında dünyada yaşanabilcek sayılı ülkelerden olduğuna inanıyorum.
@Tolstoyevski Keyifli bir cümle kurmuş, Uzak Kıtanın Avrupası Kanada... Bence birçok insanın yaşamak istediği harika bir ülke ve Japonya sistematik ve ileri teknolojiye sahip ülkesi...

Ama Orta Avrupadan ziyade İskandinavyada sana katılıyorum...İskandinavya gerçekten gıpta edilen ve yaşamak istenen ülkelerden , @Dosi Kıskanmıyor değilim :) :)
Senin de @Tolstoyevski'nin dediğine de büyük ölçüde katılıyorum. Kanada, ABD, Japonya ve Güney Kore Avrupa dışında yaşanılabilecek yerler.

Japonya ve Güney Kore kültürel olarak bize çok uzaklar. Güney Korelilerle tarihsel bir bağımız da olduğundan birbirimizi severiz de gidip orada yaşam sürdürülebileceğine pek inanmıyorum. Japonya da keza öyle dışa kapalı bir toplumlar. Kültürel açıdan bizden çok çok farklılar.

Kanada hakkında açıkçası çok da fazla bilgim yok. İskandinavya gibi onların da refah seviyesi çok yüksek. Fakat gidip gezmek açısından bana çok albenisi yok gibi geliyor. Yani şu ana kadar Kanada'ya gitme arzusu uyandıran bir yere rastlamadım. Muhakkak muhteşem yerleri vardır da ben bilmiyorumdur. :)

ABD ise zaten @Tolstoyevski de bahsetmiş apayrı bir dünya. ABD'nin kendi içindeki eyaletlerde bile çok büyük farklılıklar var. En büyük dezavantajları ise kendi içindeki problemleri bir türlü aşamamaları. Bu kadar dev bir ülke olup eğitim, sağlık gibi temel alanlarda bu kadar kötü durumda olmaları şaşırtıcı. Yine de tüm karmaşasına rağmen ilginç şekilde muhteşem bir düzene de sahip bir yer. Sonradan kurulmuş olmalarının avantajıyla şehir yapılanmaları muazzam. New York zaten dünyanın merkezi bence. Tüm olumsuzluklarına rağmen ABD'de yaşamayı gerçekten isterdim. Zaten Green Card'a da başvurmuştum ama çıkmadı. :A
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...