En İyi Rating Yapan Diziler Hangi Kanalda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
[h=2]Ratingler ölçülmese de SBT verileri ve dizilerin önceki rating ortalamaları gösteriyor ki lider diziler şunlar;[/h]

Habertürk yazarı Yavuz Semerci, dizilerin ratinglerini masaya yatırdı.

En çok rating alan dizi "Öyle bir Geçer Zaman ki" görünüyor.

Ratingi en iyi diziler ise Kanal D ve Show TV'de toplanıyor.

İşte dizilerin karnesi;

KANAL D ile başlayalım: "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisi geçen yıl başladığında 18 ortalama reytingle giderken, şu anda 15'ler seviyesine indi. Yani dizi yoruldu yorulmasına ama hâlâ bu rakam Türkiye'nin en yüksek reytinglerinden birisi olarak kayda geçiyor...

"Öyle Bir Geçer Zaman ki" gerçek bir fenomen sayılmalı. Hiç kimsenin beklemediği bir başarı grafiği çiziyor. Gösterildiği gece neredeyse her 4 açık televizyondan birisinde o var. 30 reytinglere kadar çıktı. Yorulmak bilmedi. Yeni sezonda yine 20 reytingle Türk halkının vazgeçilmezi durumunda.

KUZEY TEHLİKEDE

Arka Sokaklar'da bir düşüş gözükse de tekrar 10 reytinge çıkmış durumda. Kuzey Güney ise bekleneni verememiş görünüyor. 4 aylık geçmişinde üç defa 20 reytingleri gördü ve şu anda 6 reytinge saplanmış durumda. Eğer sıkı bir hamle yapamazsa geleceği pek parlak gözükmüyor.
Umutsuz Ev Kadınları dizisi ise beklentileri aşan bir reytingle devam ediyor. Son üç aylık ortalaması 10 reytingi gösteriyor ki, yapım maliyetleri açısından bakıldığında kanalına iyi para kazandıran dizilerden birisi.

SHOW TV'ye gelirsek...

Adını Feriha Koydum dizisi reytinglerini zaman içinde 8'lerden 10'lara çıkarmış durumda. Yönüne bakarsak bu dizinin ömrünün uzayacağı anlaşılıyor.

Pis Yedili adlı dizi ise çok ucuz maliyetli olmasına rağmen sürpriz bir başarı elde etmiş görünüyor. Üç ay önce 4 seviyesindeki reytingini bugünlerde 7'lere çıkarmış. Dizi, önümüzdeki günlerde kendinden söz ettirmeye devam edecek gibi gözüküyor.

STAR'I MUHTEŞEM SIRTLIYOR

Star TV'ye dönüp baktığımızda durum şu: Bu kanalın Doğuş Grubu elinde nasıl bir başarı göstereceği merak konusu.
Muhteşem Yüzyıl'ı büyük paralara transfer ettiler. Ancak bu dizinin de yorulduğu anlaşılıyor. Show'dayken daha ucuz maliyetli ve daha yüksek reytingle yoluna devam ediyordu. Show'dayken 20 reytinglerden 15 reytinglere gerilemişti.
Star'daki serüveni ise bir sıçramayı işaret etmiyor. Yine 15 reytinglerde ve kanalın bu dizinin aralarına aldığı reklamlardan maliyetini çıkardığından şüphe ediyorum.
Yine 1 Kadın 1 Erkek'in 4 reytingle daha ne kadar yoluna devam edeceğini kestirmek kolay olmasa gerek.
Büyük umutlar bağlanan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi 5 ila 7 arasında dolaşıyor. İstenilen patlama gerçekleşmemişe benziyor.
Papatyam dizisinden seyircilerin giderek uzaklaştığı anlaşılıyor. 7 reytinglerden 4'lere inmiş durumda...

İffet ise tam oldu denilecekken tekrar beğeni düzeyi aşağılara indi. 4'lerle başladığı reyting mücadelesinde bir aralar 7'lere tırmansa da yine eski seviyesine gerilemiş görünüyor.
Firar'ın ise bekleneni veremeyen diziler arasında olduğunu da hatırlatmalıyım...

İlginç bir yazı. Muhteşem Yüzyıl, Star'a geçtiğinde Papatyam devam etmiyordu. Yazının tarihini kestiremedim yazıdan

Bu arada kuzey Güney hangi ara 20 reytingi gördü bu Dizi 20 Share bile alamiyor.

4 aylık geçmişinde üç defa 20 reytingleri gördü bune la ? ne dio bu

evet yazıdanda anlaşılacağı gibi yine dizilerin kralı fatmagülün suçu ne, ve öyle bir geçer zamanki...

fatmagülün suçu ne dizisi iki yıldır devam etmesine rağmen konusu monotonlaşmasına rağmen hep zirvede yer alıyor.

öyle bir geçer zamanki ise renkli karakterleri sayesinde salıyı silip süpürüyor..

yalnız yazıda kuzey güneyin bir ara 20 reytinge çıktığı söyleniyor yanlış bir haber kuzey hiçbir zaman 20 ye çıkmadı...

Bu Yazı Fiyasko Habertürk Bi Yazar Yazmıs Yavus Semerci Adı Yorum Bölümüne Yorumumu Bıraktım Düzeltmek zorundalar 20 Reyting mi kuzey güney agb bile 20 almadi salla babam yukari sakal aşa

şimdi muhteşem yüzyılın stara geçişi ile pis yedili aynı dönemde ama papatyam ne alaka kim ve ne zaman yazmış bunu acaba

bugün yazmıs habertürk yazari ama yalan dolu haberde bn yorumumu bıraktim .. kimi kandiriyolar anlamiyorum

kuzey güney konusunda bir ara 20 reytinge çıktı diyerek biraz sallamış.. ama diğer dedikleri doğru...

Hiç katilmiyorum bu yaziya, Kuzey Güney 20 reytingi göremedi ki? Biraz sert olacak ama bu yaziyi yazan kisi lütfen önce arastirma yapip ondan sonra yazisini yayinlatsin. Ayrica Papatyam'in biteli 2 ay oldu..

kuzey güney konusunda bir ara 20 reytinge çıktı diyerek biraz sallamış.. ama diğer dedikleri doğru...

koskoca habertürk gazatesi yazar biri böle sallama haber yapiosa vay haline 15 reytingler alio dio reklam gelirlerinden süphe ediyom dio

dün muhtesem yüzyil reklam arasinda full hali reklami vardi sanat halı mobilya reklamlari bide türkcel reklami diger dizilerden çok farkli reklam anlayisi var m.yüzyilin
Bide dizi içinde Garanti bankasinin reklami yapildi

orda bahsedilen muhteşem yüzyılın reklam alamadığı değil, star muhteşem yüzyılı almak için çok uçuk rakamlar ödedi muhteşem yüzyılın arasına konan reklam gelirleri bu satış için verilen parayı karşılamaz diyor .. kendisine göre öyle bir yorum yapmış .. şahsen bende bu yoruma katılmıyorum.....

bu yazi ciddi almaya degmez dogus grubu açıklamıstı zaten bünyemiz gelisti diye sallamıs yazar

Yazının gerçekçiliği yok, kilitlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

kitleyin konuyu ya bu ne
kuzey güney 20 reytingi bırak 10 reytingi bile göremedi fatmagül kaç aydır 15 i göremedi 10 lara düştü ayrıca öbgzk 20 lerde falan dolaşmıyor muhteşem yüzyıl 20 den 15 falan düşmedi çünkü hiç 20 ye çıkamadı.
konu kilitlenmeli

Agb deyken 25 reyting gördü ab de totalde 20 reyting gördü m.yüzyil ama bu taplo fiyasko adam sallamıs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...