Emret Komutanım Yeniden (Kanaltürk) - Dizi Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,048
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Unutulmaz askerlik dizisi Emret Komutanım'ın yeni versiyonu Kanaltürk ekranlarında yayınlanmaya başladı. Tekrar reytinglerinin iyi reyting alması üzerine yeniden başlayan dizi hafta içi her akşam yepyeni bölümleriyle 19.00'da Kanaltürk ekranlarında...

oUrP4tpize3FzHehOrd6OrYZ.jpg
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Eski kadrodan sadece Naci Taşdöğen var. Diğer türlü Levent Üsteğmen'i canlandıran Sarp Levendoğlu yönetmen olarak dizide yer alıyor. :)
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 1.Bölüm Özeti (25.02.2013)

Müzik ile uğraşısı nedeniyle üniversiteyi bitiremeyip askerliğe adım atan Teoman'ı birliğindeki ilk gün büyük bir sürpriz beklemektedir. Askerliğini yapacağı alayın Albayı sevdiği kız Banu'nun babasıdır. Ve Haluk Albay kızının üniversiteyi bitirmeden bir ilişkisi olmasına karşıdır, bir müzisyeni sevmesine ise topyekun karşıdır. Teoman'ın alaya adım attığı gün Burak Üsteğmen’de aynı alayda görevine başlayacaktır. Teoman ve yeni Üsteğmen’in aynı gün alaya gelmeleri ve Burak Üsteğmen’in çantasını alanda unutmuş olması büyük bir karışıklığa ve içinden çıkılmaz bir komediye yol açacaktır...Teoman bölüğün yeni üsteğmeni zannedilecek, Üsteğmen Burak ise er muamelesi görecektir. Birlikteki karışıklığı Teoman, Albayın kızının torpili olarak değerlendirirken, Üsteğmen Burak bu karışıklığı yakından tanıyabilmek için karmaşının sürmesini sağlayarak, durumu dikkatle izleyecektir. Nizamiye onbaşısı Nizam, onbaşı Fiko, erler Çetin Ceviz, Ali Sütlaç, Gıyaseddin Mani, Tarkan Kutlu ve Asteğmen Ethem Timur'un olduğu bölük ilk günden çok renkli günlerin habercisidir. Burak Üsteğmen için revir de sürprizlerle doludur Tabip Üsteğmen Eda ve Gönül Hemşire zıt karakterleriyle ilginç bir ikilidir. Bir de gizli aşıklar Teoman ve Banu ile taçlanan bu bölükte Burak Üsteğmen’in yapacağı çok iş vardır.



Emret Komutanım Yeniden 2.Bölüm Özeti (26.02.2013)

Burak Üstteğmen Karargah destek bölüğündeki erlerin bu gece kendi kararlarıyla gizli bir operasyon yapacaklarını duyar, bölük onu henüz komutan olarak tanımamıştır. Bu operasyonun ne olduğunu merak eden Burak Üstteğmen “er” kimliğini sürdürmeye karar vererek bölüğün arasına karışır. Tabii Haluk albayın kızını seven ve askere adım attığı andan itibaren müthiş bir karışıklık ve korku yaşayan er Teoman Özdemir de Burak Üstteğmen'in odasında operasyonun bitmesini beklemek zorunda kalmıştır. Tebdili kıyafet komutanları ve bizim bölüğün çılgın erleri le, gizli operasyona giden yol komedi ve macera doludur. Dalgacı tayfa, operasyon gecesi öyle bir şey yaparlar ki yeni üstteğmenleri Burak'ı şaşırtmakla kalmazlar gözlerini de yaşlarla doldurmayı başarırlar.
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Yayınlanan kanal, o kadar da ön plana çıkan bir kanal değil. O yönüyle dizi çok iyi başladı. :)
 

Fks14

Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Dizinin ilk bölümünü buradan izleyebilirsiniz:


 
Moderatörün son düzenlenenleri:

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 3.Bölüm Özeti
Alaya ziyarete gelen generalin ayağı bir kayaya takılır. Ayağa takıldığı için ceza alan kayanın başında artık nöbet tutulacaktır. Bizim bölük eğitime zor dayanırken, ekstra çıkan nöbetten kurtulmak için hain planlar yapar.
Bu arada Nizamiye'de görevli er Nizam Eşki çavuş olmak için yanıp tutuşmaktadır. Nazara geldiği için pırpırlarını takamadığını düşünen Nizam'ın imdadına Antep'ten Haminnesi yetişir. Yazdığı mektupla Nizam'a nazardan korunmanın yollarını öğretmektedir. Korunmanın yolu bizim bölüğün nöbet tuttuğu kayadan geçmektedir. Bu cezalı kaya ortalığın tümüyle karışmasına ve büyük bir kahkaha tufanına neden olacaktır...



Emret Komutanım Yeniden 4.Bölüm Özeti
Ethem Asteğmen, Fiko, Teoman, Mani ve Sütlaç ile birlikte depoyu hazırlamaya gider. Sakarlıkta başa güreşen bu beşli, terk edilmiş depoyu düzenlemek için girer, ancak girmeleriyle birlikte deponun kapısının üzerlerine kapanmasını ve içerde kilitli kalmalarını da becerirler. Yoklukları fark edilinceye dek verdikleri kurtulma mücadelesi onları deponun dışına çıkarmaya yaramaz ama birbirinden komik olayların cereyan etmesine neden olur...



Emret Komutanım Yeniden 5.Bölüm Özeti
NATO tatbikatı gereği alay teyakkuz durumuna geçecektir. Askerlere bunun bir tatbikat olduğu söylenmeyecek ve her şey aslına uygun gerçekleşecektir.Bizim bölüğe de “düşmanın içeriye sızabileceği noktalardan birinin korunması görevi” verilir. Ethem asteğmenle ellerindeki krokiye uygun yola çıkan bizim bölük, hem gidecekleri yolu şaşırır, hem telsizlerini bozar.
Telsiz değiştirmek için alaya geri döndüklerinde, yaşananların bir tatbikat olduğu haberini alamadıkları için, misafir NATO askerlerini görmeleri onları tek bir hedefe kilitler, “savaş çıkmış, alay teslim olmak üzere, geriye yapacakları bir tek şey kalmıştır sancağı kurtarmak.”
Ortada gerçek bir savaş durumu olmadığı için bizimkilerin sancak kurtarma mücadelesi de bir kahramanlık öyküsünden çok büyük bir komedi filmine dönüşür.



Emret Komutanım Yeniden 6.Bölüm Özeti
Haluk Albay'ın postası tezkere alacaktır. Haluk Albay, Ethem Astteğmen'den yabancı dil bilen bir posta bulmasını ister. O sırada, kızı Banu da hasretine dayanamadığı sevdiği Teoman'ı bir kaç dakika da olsa görmeye gitmiştir.
Teoman Nizamiye'de mıntıka temizliği yapmaktadır. Banu ve Teoman hasret giderirken, tehlike çanları çalmaya başlamıştır. Posta arayışına çıkmış Haluk Albay, onların sevgili olduğunu anlamasın diye Nizam bir plan yapar. Ama bu plan Teoman'ın başına çok daha büyük belalar açacaktır.Teoman'ı bu beladan kurtarmak için Burak Üstteğmen bir taktik geliştirir. Eda Üstteğmen de Banu'nun hatırını kırmamak için farklı bir taktik geliştirir. Tüm bu karmaşa içinde, olaylar öyle beklenmedik şekilde gelişecektir ki, iki Üstteğmen karşı karşıya gelecek ve Banu Teoman'ı çılgınca kıskanacaktır.



Emret Komutanım Yeniden 7.Bölüm Özeti
Bizim erler de eğitimden kaçış yolları bulmaya kararlıdır. Kim posta, kimi yazıcı, kimi sağlık memuru olabilmek için türlü kılıklara girip, birbirleriyle de yarışırken komik durumlara düşerler. Özellikle Çetin Ceviz, Gıyaseddin Mani ve Ali Sütlaç eğitimden kaçmanın yollarını ararken ellerindeki avuçlarındakini de kaybedeceklerdir. Bu komik üçlü dimyata pirince giderken ellerindeki bulgurdan da olacaklardır sonuç olarak. Albayın afacan oğlu Cem'in de onların uğradığı büyük zararda etkin bir rolü olacaktır. Taktikler savaşına dönüşen bu bölüm izleyenleri kahkahaya boğacak...



Emret Komutanım Yeniden 8.Bölüm Özeti
Kamil ve Selami en azından bir ay askerlik yapacaklarını düşünerek alayın kapısına gelirler. Nizamiyeden “bedelliler hiç askerlik yapmayacak” yanıtına da asla inanmak istemezler, hatta bir ay askerlik yapabilmek için yalvarırlar. Bu iki aklı evvel delikanlı ile karşılaşan bizim takım, onların yalvarışlarını fırsata dönüştürür. Kamil ve Selami gizlice bölüğe sokulur, askerliği öğretemezler ama izleyiciye eğlence dolu dakikalar yaşatmayı başarırlar.



Emret Komutanım Yeniden 9.Bölüm Özeti
Bir inşaat çalışması için Burak Üstteğmen çarşı izinlerini iptal eder. Ceviz, Mani, Tarkan ve Sütlaç ise çarşı izni hayalleriyle yaşamaktadır. İnşaatta çalışmamanın ve izne çıkmanın bir yolunu bulmaları gerekir. Bir günlük bir hastalığın bu sorunu çözeceğine inanırlar ve müthiş bir plan yaparlar. Ancak Sütlaç ve Mani planın çapını genişletmek isteğince her şey allak bullak olur ve revir salgın hastalıktan yatanlarla dolar. Değil çarşı iznine gitmek, onlar artık karantina altındadırlar. Müthiş planların yaratıcısı bu tayfa bu salgına dur diyebilecek midir?



Emret Komutanım Yeniden 10.Bölüm Özeti
Bizimkiler ise hasta olmaktan sıkılmış, revirden kurtulmanın yollarını aramaktadır. Bu arada Ethem Astteğmen ve onbaşı Fiko ise gerçekten hastadır. Ancak Fiko çalışılacak inşaatın depremzedeler için yapılan konut inşaatları olduğunu öğrendiğinde hasta olmasına rağmen çalışmak ister. Ceviz, Sütlaç, Mani ve Tarkan ayaklarına gelen çarşı izni fırsatını kullanacaklar mı yoksa Fiko gibi inşaatta çalışmak mı isteyeceklerdir.
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 11.Bölüm Özeti
Sütlaç ve Mani koğuşta uyurken müthiş bir korku ve panik yaşarlar. Arkadaşları tarafından oyuna getirilen ikili, intikam peşindedir; 56.alaydan yadigâr kalan günlüğü kaynak göstererek ve Ceviz’in de yardımıyla bir “Sarıkız” hikâyesi uydururlar.Askerlere gözüken bir genç kız hayaletinin hüzünlü hikâyesidir bu. Gönül hemşirenin kız kardeşi Şafak'ı istemediği biriyle evlendirmeye kalktığı için İzmir'den kaçmış, ablasının yanına gelmiştir. Gönül, anne babasına karşı gelemeyerek, içi yansa da kardeşi Şafak’ı İzmir’e geri yollar.Ne var ki Şafak bir yolunu bulur, ablasının bindirdiği otobüsten kaçar, alaya geri döner. En azından bir geceliğine revir koğuşunda kalmayı planlamıştır.Revir koğuşu, Sütlaç ve Mani’nin Sarıkız hikâyesinin mekânıdır aynı zamanda.Ve bizim erler arasında müthiş bir oyun başlar.


Emret Komutanım Yeniden 12.Bölüm Özeti
Sadece acımak değil; her biri kendine göre sevmiştir Şafak'ı. Şafak’ın, bir çözüm bulana kadar alayda saklanmasına yardımcı olacaklardır. Bir Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikâyesi başlar. Şafak’ı saklarken, “kötü cadı” Ethem’den de sakınmak zorundadırlar. Bu arada Şafak’ın İzmir’e dönmediği haberi de Gönül’e ulaşmıştır. Ama hiç bilmediği İstanbul'da nerede ne yaptığı merakı ve üzüntüsü sarmıştır Gönül'ü. İki kardeş bir araya geldiklerinde, Gönül kardeşini bir kere daha bırakmamaya kararlıdır


Emret Komutanım Yeniden 13.Bölüm Özeti
Askerlikte geçen günler ilerledikçe ve bizimkiler de sürekli hata yapıp çarşı izinlerini yaktıkça sivil hayatta yedikleri şeylere özlemleri giderek artmaktadır. Bu arada da hijyen şartları nedeniyle yemekhane ve kantin dışındaki yerlere yemek sokmak yasaklanmıştır. Oysa bizim çocukların kimi zeytinyağlılara, kimi kebap lahmacunlara aş ererken Mani'nin aklı da suşi dedir. Arkadaşlarının suşi’nin ne olduğunu bilmemesi Mani'yi çok şaşırtır ve ünlü Japon ustayı ziyaretçi parkına getirtir, ancak sonuç hiç de beklediği gibi olmaz. Suşi bizimkilere pek tat vermez. Gece koğuşta büyük bir ziyafet sofrası kurmaya karar verirler.Bu arada Eda Üstteğmen'in yaş günüdür, personel kayıtlarını incelerken bunu öğrenen Burak Üstteğmen bu durumu değerlendirir ve bir kutlama yemeği organize eder. Onlar arasında sıcak bir dostluğun ilk adımı atılırken bizimkilerin ziyafet sofrasının konuğu bir faredir ve tabii ki ortalık arap saçına döner...
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 11 - 15 Mart Haftası Fragmanı

 
Moderatörün son düzenlenenleri:

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 14.Bölüm Özeti (12.03.2013)

[h=2]Çetin Ceviz, Nizamettin Eşki'ye şaka yapmaya karar verir, Mani ve Sütlaç da bu fikre katılınca bizim Ceviz bir anda kahve falı üstadı olur. Fakat her şey beklediklerinden farklı gelişir, Nizam'a küçük bir oyun derken Ceviz bir anda alayın kahve falcısına dönüşür. Banu'ya baktığı fal yüzünden Banu ve Teoman'ın arası açılır. E.T.'nin gönül maceraları iyice karışır. Ve sonunda Nizam'ın karşısına da nenesinin arzuladığı gibi evleneceği kız çıkar. Ama sonunda bölükte yaşanan tüm bu gönül trafiğinin mucidi bulunur.[/h]
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Senaryosu iyi yine :) Geçen bölüm eski Emret Komutanım'dan sahneler gösterildi çok iyi oldu . :D
 

Fks14

Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Emret Komutanım Yeniden - Jenerik


 
Moderatörün son düzenlenenleri:

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 15.Bölüm Özeti (13.03.2013)

Ethem, adli tıp psikolojisi uzmanıdır ya, Haluk Albay'ın ve Banu'nun gözüne girmek için büyük bir fırsat yakalamıştır. Özel dedektiflik yöntemlerini kullanarak bölükte bir sorgu başlatır. Bu durum Burak Üstteğmen'in canını sıkmaktadır, ama Albayın emri olduğu için sorguya göz yumar.

Bütün deliller Ceviz’i göstermektedir. Aslında, arkadaşları da bu duruma şaşırmamışlardır niyeyse; sanki Ceviz’in bugüne kadar bir hırsızlığını görmüşler gibi… Ceviz, arkadaşlarının bu düşüncesine çok üzülür. Ceviz fırsatçıdır, iyi satıcı, iyi tüccardır, her olaydan kendine fayda sağlamasını bilir. Ama bunları yapabilmesinin sağlam nedenleri vardır; dramatik bir hikayesi vardır şen-şakrak Ceviz'in aslında. Çanta bulunduğunda ve Ceviz'in öyküsü ortaya çıktığında, utanma sırası koğuş arkadaşlarına düşecektir.



 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 16.Bölüm Özeti (14.03.2013)

Askerlikte karşılaştıkları ufak tefek sorunlardan şikayetçi olan bölüğün erleri, bu ülkenin askerlik tarihiyle ilgili bazı anları hatırladıklarında duygu yüklü bir gece geçirirler. Ertesi gün ise macera doludur. Gariban erlerden Celil, hastalanan annesini görebilmek için izin almaya çok uğraşır ama Ahmet Baş çavuş'un ters tarafına gelir. Gözü dönen Celil önce Albayın kızı Banu'yu kaçırır, ardın dan koğuşta Teoman, Mani, Fiko ve Sütlaç'ı rehin alır. Yaşanan bu büyük gerilim sürpriz bir şekilde Albay ile Teoman'ın “baba-oğul” olarak kucaklaşmasıyla sona erecektir.


Emret Komutanım Yeniden 17.Bölüm Özeti (15.03.2013)

İki arkadaş birden iki rakibe dönüşür. Bu rekabeti fark eden ve tanıdığı andan beri Şafak'ı dostlukla seven Tarkan, Şafak'ın böyle bir rekabeti körüklemeyeceğini, hatta izin vermeyeceğini düşünür. Şafak Tarkan'ı haklı mı çıkaracaktır, yoksa yanıltacak mıdır?[FONT=Arial, Helvatica, sans-serif]
Öte yandan Gönül hemşire de Burak Üstteğmen’in kalbine giden yolları aramaktadır. Güzel bir börek denemesi başarılı olmayınca, kardeşi Şafak'tan yardım ister. Ama Şafak Burak Üstteğmene oyun oynamak istemez, durumu ona açıkladığında tek çareleri kalmıştır. Gönül ve Ethem Asteğmen'i biraraya getirmek.

Emret Komutanım Yeniden 18.Bölüm Özeti (18.03.2013)

Teoman'ın sessiz kalması, Haluk Albay'ı iz sürmeye teşvik etmiştir bile. Albay, Ethem Asteğmen'e arayan nunaranın yerini tespit etme görevini verir. Sonuç müthiş bir sürprizdir: Arayan numara alaya aittir. Haluk Albay, kızının peşindeki “zibidi”nin bu alayda olduğunu düşündüğü anda, küçük oğlu Cem'i alıp tüm bölükleri, tüm askerleri taramaya karar verir. Artık Albay ve Teoman arasında soluk soluğa bir kaçma kovalamaca başlamıştır.
[/FONT]
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emret Komutanım Yeniden 19.Bölüm Özeti

Tam albayı Teoman'ın o alayda olmadığına inandırmışlardır ki, Banu'nun bir hatası Teoman'ı ele verir. Ama artık Teoman'ı Haluk Albay'dan saklamak çok güçtür. Haluk Albay, Teoman'ı Banu'dan vazgeçirebilmek için onunla önce konuşmayı, ardından zora koşmayı dener. Teoman yüzünden tüm bölük de ceza üstüne ceza almaktadır. Bu duruma Banu el koyar ve Teoman'dan ayrılır. Bunca koşula direnen bu sevgi için yolun sonu gerçekten gelmiş midir?


Emret Komutanım Yeniden 20.Bölüm Özeti

Son günlerde yaşadığı stresle birleşen bu çarpma Teoman'da geçici hafıza kaybına yol açar. Teoman revirde gözünü açtığında bazı şeyleri hatırlıyor ama Haluk Albayı babası, Banu'yu da kız kardeşi zannediyordur. Bu arada Fiko'nun babası ziyarete gelir ve beşik kertmesi Handan'ın Hollanda'dan onu görmeye geldiği haberini verir. Fiko'nun da dünyası kararır, o askerliğini bitirdiğinde hoşlandığı kızla evlenmeyi planlarken bu Handan da nereden çıkmıştır. Albay hafızasını yitirmiş damat adayından, Fiko da Handan'dan kurtulmanın yollarını aramaya başlarlar.

 

Fks14

Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
[h=1]Emret Komutanim Yeniden 19.Bölüm[/h]
 
Moderatörün son düzenlenenleri: