emreemreu İle Hayatın İçinden | Sayı 3 | Geçmiş Her Zaman Siyah Beyaz

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
7,107
Puanı
1,060
Emreemreu İle Hayatın İçinden : Sayı 3 : Geçmiş Her Zaman Siyah Beyaz

Geçen hafta otobüste okula gidiyorum ve biran için dalmışım. Biran için geçmişe gitmiştim. Geçmiş her zaman siyah beyazdır. Geçmiş her zaman özlenendir. Geçmiş özlemdir. Geçmiş her zaman adı üstünde 'geç'mişdir.

Geçmişte öğleden sonra okulum olurdu. Ama yinede sabah okul varmış gibi erken saatlerde yani 07.00'de filan kalkardım.

07.00'da kalkıp Pokemon, Jetgiller, Tom ve Jerry, Ninja Kaplumbağalar, Taş Devri'ni izlemeyi özledim. Sonra çocukluk yemeklerimi özledim. Sonra hemen okul elbisemi giyip okula giderken çıktığım yokuşları özledim. Okula geç kalmamak için yokuş yolları hemen çıktığım günleri özledim. Okulda soruları bildiğim zaman öğretmenimin yıldız atmasını özledim. Sonra akşam saatlerinde yokuş aşağı koşuşlarımı özledim. Sonra hemen eve geldiğim zaman yemek filan yemeden mahallede maç yaptığımız günleri özledim. Sonra çok geç olduğu zaman annemin eve gel diye bağırmasını özledim. Eve geldikten sonra eli yüzümü yıkayıp yemeğimi yiyip hemen atarinin başına geçmeyi özledim. Oyunları bitirdikçe sevinmeyi özledim. Sonra ödevlerim olduğu zaman ve ödevleri yapamadığım zaman okula sıkıntılı gitmeyi özledim. Sonra bisikletle yokuş aşağı inmeyi özledim. Tasolarımız, misketlerimiz vardı. Her zaman kökmeye çalışırdık, onları özledim. Erik ağaçlarına dalardık, birisi hemen bağırırdı, ağaca dalan var diye, onları özledim. Sporcu kartları vardı, onları tamamlayıp hediyeler almaya çalışırdık. Aşağı, yukarı mahalle vardı. Bunların hepsini özledim.

Ve küçüklüğümde özlediğim nice, nice şeyler.

Şimdilerde ise herkes bir kızın peşinde ve sanalda gelmişler uyuşturucu, sigara muhabbeti yapıyorlar. Eski mahalle havaları artık yok. Teknoloji geliştikçe eski şeylerden hiçbir şey kalmıyor.

Bizim küçüklüğümüz her zaman güzeldi ve öyle kalacak...

sen kaç doğumlusun emreemreu 96-97'lisin değil mi o zman sende 90'ların çocuğusun

Tebrikler, 3.sayi güzel olmus. Basarilarinin devamini dileriz..

bizim evin önünde bakkal vardı biz aynı apatmanın çocukları sabahtan gece'ye kadar oyunlar oynardık gerek top olsun gerek saklambaç olsun güzel günlerdi o günler başımızda ne annemiz vardı ne babamız çünkü bakkalın önünde hiçbirşey olmazdı bize, ama şimdi öylemi anneler çocuklarını bakkala bile gönderemiyor devir değişti çocuklar pc,tv bunlara bağlandı çocuklar ev kuşu oldu resmen

niyeymiş o bizde çocukluğumuzu yaşadık admin efendi sabahtan akşama kadar koşuşturduk bir daha böyle düşümemen dileğiyle:d

Çocukluk saflıktır.Çocukluk Cüneyt Arkın'ın Battal Gazi'sinden Kara Murat'ından zevk almaktır.Çocukluk insanın bilgisayarlarla tanışmamış sosyal halidir.Çocukluk arkadaşlarınla bisiklet sürebildiğin tek yaştır.Çocukluk...