2022 Emily the Criminal (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

onesheet.jpg


Emily the Criminal

Tür:
Suç, Dram, Gerilim
Süre: 2 dakika

Yönetmen: John Patton Ford
Senaryo: John Patton Ford

Oyuncular:
Aubrey Plaza
Theo Rossi
Bernardo Badillo

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,195
Reaksiyon puanı
62,827
Puanı
1,060
Senaryo ve işleyiş tadında harmanlanınca dar bir kadro ile çekilmesine rağmen izlenirliği yüksek bir film çıkmış ortaya. Emily'i canlandıran Aubrey Plaza karakteriyle çok iyi bir şekilde bütünleşmiş ve seyirciye bunu yansıtmayı başarmış. Diğer oyuncuların pek etkisi olmamakla birlikte bunun eksikliğini bizlere pek de hissettirmemiş kendisi. Son derece basit ve tek yönlü bir senaryo olmasına rağmen beğendiğim bir film oldu. Sadece para için yaptığı bir işin finalde patronu olması çok klasik bir son olmuş.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Sade ve temiz bir film olmuş. Seyirciyi yoran bir senaryosu yok. Anlatmak istediğini hiç uzatmadan anlatıp bitirmişler. Temposu sadece bir yerde yükselmesine rağmen hiç sıkmadan sonuna kadar gidiyor. Sıkıcı repliklerde yoktu.

Film sürükleyiciydi. Sonuna kadar iyi gitti ama sonu biraz olmamış gibiydi. Daha vurucu bir final gelseydi listelerde zirveyi zorlardı. Sistem eleştirisini böyle yapmayı tercih etmişler ve güzel bir iş ortaya çıkmış. Kendi halinde iddiasız ama ilgi çekici bir film.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Suç odaklı bir tema üstünden ilerleyen sade ve yalın bir anlatımı tercih eden iyi bir filmdi. Çok büyük şeyler vaat etmiyor ve izleyiciyi çok düşündürtmüyor. Bir kadının suça olan bakış açısı ve ne kadar ileriye gidebileceği üstünden ilerleyen hikaye bu şekilde ilerliyor. Adından da anlaşılacağı üzere suçlu olan suçlu kalır ve bu şekilde devam eder. Suçla tanışan karakterimize para tatlı geliyor elbette. İnsanoğluna para tatlı gelir... Tabi ki filmdeki suç unsurları o kadar da vahşet dolu olmadığı için filmin süslü olmadığını da söylemek lazım bu konuda. Ve bu benim için daha ilgi çekici kılıyor filmi.

Aubrey Plaza'nın etkileyici bir performansı olduğunu da söylemek lazım. Baştan sona filmi sürüklüyor. Youcef karakteriyle olan değişik ilişkileri de filmde işleniyor ve bu da fena değil dedirtiyor... Ancak daha iyi bir finalle çok daha başarılı bir film olacağını da söylemek lazım... Şu haliyle izlemesi keyifli orta sınıf filmler arasında yerini alıyor ve Aubrey Plaza'yı daha üst düzey filmlerde görme isteği uyandırma açısından ilgimizi çekiyor...

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga