2022 Elvis - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
48,994
Puanı
1,060

FS-KJTUUYAAIUvF.jpg:large

Elvis

Tür:
Biyografi, Dram, Müzik
Süre: 159 dakika

Yönetmen: Baz Luhrmann
Senaryo: Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce

Oyuncular:
Tom Hanks
Austin Butler
Olivia DeJonge

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorum: https://izleryazar.com/elvis-2022/

Baz Luhrmann yapılmış en özgün biyografilerden birini yapmış. Elvis'i çok çarpıcı bir teknikle, masalsı bir havayla anlatmış.

Austin Butler şahane oynamış. Tom Hanks kariyerinin en sıra dışı performansını sergilemiş. Onun karikatürize halleri epey eleştirildi ancak yönetmenin hedeflediği sinema dilinin yakalanmasında bence bu performansın katkısı çok büyüktü. İkisi de Oscar kazanabilecek düzeyde performanslar...

Yılın en iyilerindendi. Oscar adaylığını hak ediyor.

8/10

Bu filmi neden sevmediğimi anlatmaya çok üşeniyorum. Colin Farrell'ın performansı Austin Butler'dan daha iyi bu arada bence. Tom Hanks'in bu performansımı hafızamdan sildirmek istiyorum. 5,5/10

• Üzücü
Reactions: bazinga
Normalde biyografi filmlerini bayıla bayıla izlerim fakat Elvis benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Gürültülü geçmeyen tek bir sahnesinin olmayışı, kronolojik sırayı son derece karışık ve düzensiz yansıtmaları filmi benim gözümde dibe çökertti. Hiçbir seyir zevki olmayan bir filmdi. Böylesine önemli bir figürün hayatının konu alındığı filmin bende böyle bir etki bırakması son derece üzücü oldu. Hiç boş sahnesi yoktu okey ama müziğin her sahnede oluşu başımı ağrıttı filmde bir ses sorunu vardı ya da tarzım olmayan müzikler olduğu için beni bu denli rahatsız etti zira başka sebep bulamıyorum. Yılın fiyaskolarından bana göre... Tom Hanks ve onun efsanevi oyunculuğu bile filmi kurtarmaya yetmemiş maalesef.

Ve ne acıdır ki bir anda şöhret olan neredeyse tüm önemli isimlerin sonu hep hazinli oluyor. Ya genç yaşta ölüyorlar ya da hap vs. kullanarak kendi kendilerini bitiriyorlar gerçekten çok şaşırtıcı bir durum.

3.5/10

• Üzücü
Oscar almak için çekilen bir biyografi filmi daha. Önceden biyografi filmlerinin bir güzelliği ve özelliği vardı şimdi tamamen ödüle odaklı çekiyorlar. Abartılı acınası sahneler ve gürültülü yeniden çekilen konserler. Filmde anlam veremediğim bir hızlılık vardı ve bunu izlemek beni yordu.

Austin Butler çok övülmüş ama ben o kadar muhteşem bir iş çıkardığını düşünmüyorum. Kötü de değildi ama çokta iyi değildi. Ortalama bir oyunculuk sergilemiş. Oscar alacak bir oyunculuk göremedim ama tip olarak ise baya benzetmişler. Tom Hanks'te makyajın altında gömülü kalmış.

Bir biyografi filminde kötü kurgu yapmayı nasıl başarmışlar merak ediyorum. Görüntü yönetmenliğini de beğenmedim. Dekor ve kostümler harika olmuş. Elvis'in kalitesine yaraşır olmuşlar ancak bunu iyi çekememişler. Başrol oyuncusunun sırtlayıp götüreceği bir film yapmaya çalışmışlar.

6/10

Son derece Kötü Bi kurguyla ziyan edilmiş gerçekten. Normalde biyografi filmlerini çok severim fakat filmde çok yoruldum ve karlaterler Bi türlü bana geçmedi çok yüzeysel hatta karton kalmış. Hiç bi karakterle bağ kurulamıyor. Hiç bir duygu geçmiyor. Austen Butler iyi bir iş çıkarmış fakat bence oscarlık değil.

5.5/10

Son düzenleme:
Uzuuun süresine rağmen sıkıcı olmaktan uzak bir biyografi filmiydi. Kendini baştan sona sıkmadan izletti. Bunda üstün ve müthiş oyunculuk performanslarının etkisi büyük. Baş döndüren bir kurguya sahip, o ödülü net şekilde alacağını ya da alması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar uzun bir süreye sahip olmasına rağmen ve belki de bir noktada sıkıcı bir hale gelecek bir senaryoya sahip olmasına rağmen beni hiç sıkmadı doğrusu. Elbette bir biyografi olduğu için filmin anlatacağı şeyler sınırlı olduğu için çok yukarılara çıkamıyor ama kendini izletiyor..

Müzik kısımları ve Elvis'in şovları keyifle izletti kendini.. Hikayeyi Tom Parker'ın gözünden izledik ve bir efsanenin nasıl efsane olduğunu, nasıl dibe vurduğunu ve tüm süreci çarpıcı bir şekilde gördük diyebiliriz... Tabi ki bunu görürken belki de ünlülerde genel olarak yaşanan bir durumu da acı şekilde görmüş olduk. Uyuşturucu ve buna benzer maddelerin bir çok büyük sanatçıya neler yaptığı ortada... Film bu düşüşü işlerken Austin Butler'ın da efsane oyunculuğuyla birlikte bu konuya parmak basmayı es geçmiyor. Genelde her zirvenin bir de çöküşü oluyor çünkü... Ama o çöküşten sonra Elvis'in ne denli bir ruh hastası olduğunu finalde de görüyoruz... O sanatında asla en iyisini vermekten vazgeçmiyor... Böyle manyak efsane bir sanatçının o yaşta hayata gözlerini yumması ise insanı üzüyor.... Priscilla'yı oynayan Olivia Dejonge'nin de güzelliğiyle ve performansıyla ilgi çektiğini söyleyebilirim... Kendisinin takipçisi olabilirim... Tom Hanks dedem de çok ilginç bir karakteri çılgınca oynamış. Filmdeki makyajın da etkisi büyük tüm karakterler üzerinde. Makyaj ödülünün de favorisi bence film...

Eli yüzü düzgün keyifli bir biyografiydi. Uzun süresine rağmen sıkmadı ve keyifle izletti. Baz Luhrmann'ın renkli çekim tekniğini de filmde görmek mümkündü baştan sona... Oscar'da ödül alıp almaması pek önemli değil ama bazı ödüllerde favori olduğu bir gerçek...

7.7/10

• Beğendim