Elif Şafak'ın 'Aşk' Kitabı Netflix'e Dizi Oluyor!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
A%C5%9Fk-Elif-%C5%9Eafak-Netflix.jpg


Ünlü yazar Elif Şafak'ın kaleme aldığı 'Aşk' romanı Netflix için dizi oluyor.

'Hakan: Muhafız', 'Atiye' ve 'Aşk 101'in ardından Türkiye yatırımlarına devam eden platform, şimdi de 'Aşk' kitabının haklarını satın aldı. Türkiye'de 850 binden fazla kopya satan ve 37 dile çevrilen roman, günümüzde ve 13. yüzyılda geçen iki farklı hikayeyi Mevlânâ Celâleddin Rûmî, Sufizm, evrensel aşkı keşfetme gibi unsurlar üzerinden ele alıyor.

Kitabın tanıtım metni şöyle:
"Her gerçek aşk ve arkadaşlık beklenmedik bir değişimi de beraberinde getirir. Eğer birisini sevdikten önce veya sonra aynı insan olarak kalıyorsak, aslında yeterince sevmemişiz demektir…’ Ella Rubinstein iyi bir mahallede kocası ve üç genç çocuğu ile birlikte güzel bir evde yaşamaktadır. Kendinden emin ve başarılı hissetmesi için gereken her şey varmış gibi görünür. Ancak eksik olan bir şey vardır, ne kendisine ne de başkalarına açıklayamadığı bir şey.. Ella’nın hayatının tam da göbeğinde bir boşluk vardır – aşkla dolacak olan bir boşluk. Ella, neredeyse tesadüf eseri 13. yüzyılın en önemli şair ve mutasavvıfı Mevlânâ Celâleddin Rûmî, onun yoldaşı Şems-i Tebrîzî, aşkın ve hayatın 40 kuralı hakkında bir el yazısı okumaya başlar ve ruhunda derin bir arzu hisseder, bu arzu onu neticede bu gizemli yazarı daha da yakından tanımak üzerine bir yolculuğa çıkartır. Bu hikâye ruhsal felsefe, bilgelik ve şiir sanatının iç içe geçmesinden oluşan bir yolculuktur, Ella ile birlikte okurları arkadaşlığın, özgürlüğün, inancın ve aşkın kalp kırıklıklarıyla birlikte keşfedildiği gizemli bir dünyaya götürüyor….”

Almanya'nın en büyük kitap fuarlarından biri olan The Frankfurter Buchmesse'te ilk kez duyurulan dizinin detayları henüz belli değil.
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
Farklı bir dizi olabilir. Merakla bekliyoruz. ??????.
 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,130
Reaksiyon puanı
15,997
Puanı
1,060
Şu ana kadar okuduğum en iyi kitaplardandı. Ama dizi olarak nasıl olur bilemiyorum.
 

Jonsnow

Favori Üye
Katılım
15 Temmuz 2014
Mesajlar
2,118
Reaksiyon puanı
653
Puanı
155
Zamanında Fatih Aksoy da almıştı haklarını o da film yapacaktı. Kıvanç ı başrol düşünüyordu yanlış hatırlamıyorsam