Ekran Dünyası - 1. Bölüm | YENİ

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
FavoriForumum'un yepyeni programı olan Ekran Dünyası'nın ilk bölümü başlıyor. Herkese iyi okumalar. :)

Okan-Yalabık-Anneler-Analar.jpg

Öncelikle son günlerde TV dünyasında yaşanan gelişmelerden derlediğimiz haber turumuz geliyor.
  • Kanal D'nin yeni sezon dizilerinden Anneler Analar'ın başrollerini Okan Yalabık, Hazar Ergüçlü, Binnur Kaya, Nazan Kesal, Ahmet Tansu Taşanlar ve Metin Akdülger paylaşacak. 80'li yıllarda geçen bir hikayeyi konu alacak olan dizinin yapımcılığını ise Ay Yapım üstlenecek.
  • Erler Film'in yapımcılığını üstlendiği Bir Deniz Hikayesi'nin başrollerinde Emir Berke Zincidi, Begüm Birgören, Emre Kızılırmak ve Ozan Çobanoğlu yer alacak. İlk tanıtım 26 Ağustos'ta.
  • Star TV'nin iddialı dönem dizisi Kösem Sultan'ın ilk bölümü ve Asla Vazgeçmem'in (Show TV) yeni sezonu 1 Ekim Perşembe akşamı başlıyor.
  • ATV ekranlarında yayınlanacak olan Evli ve Öfkeli'nin başrollerinde Birce Akalay, Ebru Cündübeyoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ayça Erturan, Sarp Akkaya, İlker Kızmaz ve Fikret Yıldırım Urağ yer alacak.
  • FOX'un yeni dizisi Ya Her Şeyim Ya Hiçim'de Belçim Bilgin'in partneri Ozan Güven oldu.
  • Cansu Dere, yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği Beyaz Gece'de Birkan Sokullu ile birlikte rol alacak.
  • Paramparça'nın yeni yönetmeni Altan Dönmez olarak belirlenirken dizide Nezaket rolüne hayat veren Ayta Sözeri, yapımdan ayrıldığını açıkladı.
  • En son Muhteşem Yüzyıl'da rol alan Halit Ergenç'in yeni dizisi hafızasını kaybeden bir adamın iki kadın arasında kalmasını konu alacak. Ergenç, diziden 120 bin TL kazanacak.
  • Star TV'nin iddialı dizisi Tatlı Küçük Yalancılar, 13. bölümüyle final yapacak.
  • 3 Kasım 2014'ten beri Kanal D Ana Haber'i sunan Cüneyt Özdemir, yerini Serdar Cebe'ye bıraktı.
  • O Hayat Benim'in 3. sezonu 6 Eylül'de, Paramparça'nın 2. sezonu ise 14 Eylül'de başlıyor.
  • NTC Medya'nın yeni dizisi Mutlu Aile Resmi'nin başrollerinde Füsun Demirel, Hasibe Eren ve Sait Genay yer alacak.
  • Makbule Kosif ve Eda Tezcan, Kara Ekmek'in senaryo ekibine dahil oldu.
poyraz-yeni-sezon.jpg

Haftanın en dikkat çekici haberi ise Poyraz Karayel'in yeni sezonuna Özkan Uğur, Hare Sürel, İdil Fırat ve Berk Erçer'in dahil olmasıydı. Bakalım üyelerimiz bu konu ile ilgili neler söylemişler?
  • İkinci sezon harika olacak. :D / Bully
  • Bu dizi reytinglerde baya artacak gibi. Özkan Uğur çok güzel isim. İdil Fırat da güzel seçim. :) / EnveR
  • Çok çok çok sevindim ya. :) / -potterhead-
  • Müthiş müthiş transferler. :D / batuhankaralar
  • O değil de şu an yeni sezonun en iddialı transferlerini Poyraz Karayel yaptı, bakalım karşılıklarını alacaklar mı? Umarım alırlar. :bhr: / Yiğitt
  • Özkan Uğur yerine başkası da olabilirdi. :( / xemrexxx
  • Dizi yeni sezona sıkı hazırlanıyor. / *YıldırıM*
  • Hayaller ve gerçekler birleşti. / ihearyourvoice
***
Şimdi ise forumun sevilen üyelerinden denizz19 ile yaptığımız özel röpörtaj geliyor ekranlarınıza.


Yaz sezonunu kısaca değerlendirebilir misin? Sence hangi diziler yeni sezona çıkar, hangileri biter?
Yaz sezonu bence önceki yaz sezonlarına göre biraz daha sönük ve iddiasız ilerledi. Ama bu demek değil ki diziler kötü reyting aldılar aksine güzel reyting alıp hala da bu başarılarını sürdüren diziler mevcut. Ama yeni sezona göz kırpan dizi sayısı belki fazla olacak ama yeni sezonda şansları az olan dizilerde nasibini alacak bu durumdan.

Şimdilik en garanti görünenler Kiralık Aşk, Kırgın Çiçekler, Çilek Kokusu, Güneşin Kızları. Bir de çıkması muhtemel olup yeni sezonda kesin finale düşecek diziler var ki onlarda bence Adı Mutluluk, İlişki Durumu Karışık ve Yaz'ın Öyküsü olacak. İnadına Aşk'ı da bu listede gösterebiliriz... Yaz sezonunda kesinlikle bitecek diziler ise Ne Münasebet (belki Show TV faktörüyle bir süre daha yayınlanabilir), Kalbim Ege'de Kaldı, Sen Benimsin bitecektir.

Yeni sezonda izlemeyi düşündüğün diziler var mı? Sana göre en iddialı dizi hangisi?
Açıkçası yeni sezon dizilerini pek takip etme fırsatı bulamadım yani şuan net bir şey söylemek imkansız benim açımdan. Kara Sevda dizisine biraz umut vadetmiştim ben ilk tanıtım çıktığında, bakalım yanılacak mıyım? :)

Geride bıraktığımız 2014-2015 sezonu sence nasıl geçti?
2014-2015 bence gayet iyi geçti. Dizilerin amansız yarışını gördük fazlasıyla bir de Survivor TV isimli kanalın yarışını izledik. Bütünüyle paragözlülüğün hakim olduğu bir sezon geçti özellikle. Karagül her ne kadar sıkılmış olsam da 88 bölüm olmasına rağmen reyting kitlesini koruyabilme varlığı göstererek büyük bir başarıya imza attı. Bu verdiğim örnek üzerinden yola çıkarak beni en çok şaşırtan bir başka nokta da Paramparça dizisinin senaryosunu hızlıca tüketip şu an reytinglerini düşürme pozisyonuna geçirmesi oldu. Yanlış hamlelerle gidince düşüş kaçınılmaz oldu, umarım bu sezon düzelirler.

Yeni sezonda ekranda görmek istediğin oyuncular var mı?
Burcu Altın'ı görmek istiyorum, ki zaten yanılmıyorsam yeni bir projede varlık gösterecekmiş zaten. Onun dışında Yelda Reynaud bence elinden tutulması gereken bir isim, böyle kaliteli oyunculara ihtiyaç var. :)

Yeni sezondan temennin nedir?
Yeni sezondan temennim sağlam projelere imza atılması. Hep aynı yönde ilerleyen dizilerden çok, olayın gerçekten iyi kurgulanmış ve izleyiciye de o şekilde yansıtılabilen işlerin ortaya çıkarılması. Aşk dizilerinden bana gına geldi fazlasıyla, ben drama seven biriyim tabi iyi işlenmesi koşuluyla. :)

Son sorumuz ise biraz daha genel: Ne tür dizileri seversin ve ekranda görmek istersin?
Yukarıda verdiğim cevapta da yazdığım gibi drama dizileri benim için ön koşul. Çünkü karakterlerin asıl oyunculuklarını ben burada daha iyi alabiliyorum. Bu demek değil ki sadece drama izlerim. Komedi dizilerini de severim ama gerçekten güldürebileceğine inandığım işlerin çıkması da zor oluyor. En son Kardeş Payı vardı beni güldüren onu da kanalı yaktı zaten.

***
Deniz'e bu güzel cevapları için teşekkür ediyor ve "Söz Forumun" bölümüne geçiyoruz.

  • Yeni sezonun en iddialı dizisi 'Anneler Analar' olacak gibi. Kadro efsane duruyor ve daha sürpriz isimlerle görüşülüyormuş. Şüphesiz yeni sezonun sürpriz dizisi olacak. / Yiğitt
  • Bu yıl benim gözümde tartışmasız 3 yaz dizisi ön plana çıkıyor. Kış sezonunda sadece bu üçünün başarılı olacağını düşünüyorum: Kiralık Aşk, Kırgın Çiçekler ve Güneşin Kızları. / Çiğdem-
  • "Kırgın Çiçekler yaz sezonunun kuşkusuz en sağlam işlerinden biri oldu. Malum olacağı üzere yazın insanlar drama dizisi izlemekten kaçarlar ki, pek çok örneğini de gördük. O yüzden hem kurgusu, hem oyuncuların inandırıcılığı, hem de işleyişi olarak çok sağlam bir dizi. Herkese tavsiye ederim. / denizz19
  • "Poyraz Karayel'in yeni sezon için yaptığı oyuncu takviyelerini başarılı buldum. Özkan Uğur bence müzisyenlikte de, oyunculukta da Türkiye'nin en önde gelen isimlerinden biri. Poyraz'ın babası için çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. İdil Fırat oldukça iyi bir oyuncu. Hare Sürel de geçen seneden beri epey dikkat çeken, geleceği parlak olan bir oyuncu, dizide de Poyraz'ın kardeşi olarak güzel yönde dikkat çekecektir. Berk Erçer'i hiç izlemedim, ancak bakınca o da fena değil gibi. Yeni gelen karakterlerle birlikte Poyraz Karayel, geçtiğimiz sezondaki başarısını sürdürecek gibi. / Tzira
sametozcelik8derya2.jpg

Şimdi de sıra her hafta sevilen bir oyuncuyu ağırlayacağımız 'Bir Portre' bölümünde.

"Bir Portre" bölümümüzün konuğu son dönemin en öne çıkan oyuncuları arasında yer alan Derya Karadaş.

4 Mayıs 1981'de dünyaya gelen ve oyuncunun en dikkat çeken rolü ise Yalan Dünya'da canlandırdığı Zerrin. Nurhayat ve Tülay rolleri için seçmelere girmesine rağmen Gülse Birsel'in kendisine ayrı bir karakter yaratmasıyla birlikte başlayan bu yolculuk, zamanla dizinin en öne çıkan karakterlerinden birinin oluşmasına neden oldu.

Sırf bu rol nedeniyle kendisini konsomatris sananların olduğunu ve bunun güzel bir şey olduğunu belirtse de "Şöhret pek bana göre değil. Her zamanki Derya olarak gezip tozmak istiyorum." diye de ekliyor.

Sürekli komedi içerikli yapımlarda rol almasının nedenini ise "Aslında öyle denk geldi. Tiyatroda da, televizyonda da… İyi bir sinema projesinde dramatik bir karakteri oynamak hayallerimden biri." cümleleriyle özetliyor ve Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği bir komedi filminde rol almak istediğini de söylüyor.

Çocukken gazeteci olmak istediğini, ama daha sonra arkadaşlarının tavsiyesiyle tiyatro okumaya yöneldiğini söyleyen başarılı oyuncunun en büyük hayali ise ileride Güneydoğu ve Güney Anadolu’daki çocuklarla buluşup, onlarla tiyatro ve drama dersi yapmak.

Daha önce Gemilerde Talim Var, Kurtlar Vadisi Terör, Bana Bunlarla Gel ve Şen Yuva gibi dizilerde küçük roller kapan Karadaş, şimdilerde 2007'de mezun olduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ndeki oyuncu koçluğu görevine devam ederken 'Komedi Türkiye' yarışmasının profesyonel oyuncuları arasında da yer alıyor.

Bir Portre'yi Zerrin'in en komik sahnelerinden biriyle kapatıyoruz:

kiralık-aşk.jpg

3-9 Ağustos haftasının en çok izlenen dizileri belli oldu. Star TV'nin sevilen dizisi Kiralık Aşk üç grupta da zirveye yerleşti. Listenin geri kalanını bu linke tıklayarak görebilirsiniz:
https://fav10.net/haftanin-en-cok-izlenen-dizileri-3-9-agustos-2015/

Bizimkiler-dizi.jpg

Şimdi ise Ekran Dünyası'na özel olarak yapılan dosyamızı ekrana getiriyoruz. İşte Türk televizyonlarının en iyi 10 komedi dizisi:

10- Ekmek Teknesi (2002-2005): Başrollerini Savaş Dinçel, Şermin Hürmeriç, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın, Şafak Sezer ve Hasan Kaçan gibi isimlerin paylaştığı dizi, aradan yıllar geçmesine rağmen en iyi aile dizilerinden biri olarak anılıyor.

9- Sıdıka (1997-2003): İstanbul'un kenar mahallerinden birinde yaşayan Saka ailesinin maceralarını konu alan dizinin başrollerini Hasibe Eren, Füsun Demirel, Ali Erkazan ve Hakan Tanfer paylaştı.

8- Yedi Numara (2000-2003): Üniversite eğitimi için çeşitli şehirlerden İstanbul'a gelen 7 genç insanın yaşadığı olaylara değinen dizinin başrollerinde Engin Alkan, Şebnem Sönmez, Tuba Erdem, Okan Selvi, Ayça Mutlugil, Nuray Uslu, Gülden Güney, Çağlar Çorumlu ve Olgun Şimşek gibi isimler yer aldı.

7- Ayrılsak da Beraberiz (1999-2004): Boşanmalarına rağmen birbirlerinden ayrılamayan ve evlerinin salonunu bir paravanla bölen iki insanın öyküsünü konu alan dizide Teoman'ı Hakan Yılmaz, Berna'yı ise önce Janset, ardından Ayşe Tolga oynadı.

6- Leyla ile Mecnun (2011-2013): Absürd mizaha yeni bir boyut getiren yapım, apar topar yayından kaldırılmasına rağmen izleyicide iz bırakan başarılı dizilerden biri oldu.

5- Kaygısızlar (1994-1998): Ercan Yazgan, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda, Çiçek Dilligil ve Tuluğ Çizgen gibi ünlü isimleri bir araya getiren dizinin senaristliği ise Gani Müjde üstlenmişti.

4- Geniş Aile (2009-2011): Absürd mizahı mahalle komedisi ile harmanlayan başarılı yapım, tam 108 bölüm yayınlandı ve final yapmasından 4 yıl sonra filminin çekileceği açıklandı.

3- Avrupa Yakası (2004-2009): Nişantaşı'nda yaşayan elit bir aile ve çevresindekilerin yaşadığı olayları konu edinen yapım, 6 sezon boyunca ekrana geldi ve birçok unutulmaz karakter çıkardı.

2- Tatlı Hayat (2001-2004): "The Jeffersons" isimli yabancı dizinin yerli uyarlaması olan sit-com dizisinin başrollerinde Haluk Bilginer, Türkan Şoray, Çolpan İlhan, Neco ve Asuman Dabak gibi başarılı isimler yer aldı.

1- Bizimkiler (1989-2002): Türk televizyonlarının en uzun süren dizisi olan Bizimkiler, oyuncu değişiklikleri ve sınırlı sayılabilecek konusuna rağmen halkın en sevdiği komedi dizilerinden biri oldu ve 13 yıl boyunca yayında kaldı.

kahve-falında-soru-işareti-görmek.jpg

Anket sorusu: Biz en kaliteli komedi dizisini seçtik, peki size göre en iyisi hangisi? Cevaplarınızı bekliyoruz. Anketin galibi gelecek hafta yayınlanacak olan 2. bölümde açıklanacak.

Ekran Dünyası'nın ilk bölümü sona erdi, gelecek hafta yepyeni bölümüzle Fav10.net'te olacağız. Şimdilik hoşçakalın.

***
EMEĞE SAYGI OLARAK BEĞENMEYİ VE SORUMUZA CEVAP VERMEYİ UNUTMAYIN!

 
Son düzenleme:

GunesinOglu

Favori Üye
Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
15,099
Reaksiyon puanı
22,464
Puanı
860
Emeğine sağlık :)

Güzel olmuş ama ben okurken biraz sıkıldım ya :( Uzun olmuş ben daha farklı şeyler bekliyordum :(

2. bölümü bekliyoruz :)
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Çok uzun olmuş keşke forumda ki olan olaylara filanda yer verseydin. :) Emeğine sağlık. :)
Format TV ile ilgili konuları işliyor. Senin söylediğin şey biraz magazine kaçıyor gibi. :)

Ellerine sağlık güzel olmuş. :) Leyla ile Mecnun daha üstlerde olabilirdi ama ben diğer dizileri izlemediğim için birşey diyemem tabi :X
Teşekkür ederim beğendiğin için. :)

Bu arada soruya cevap vermeyi unutmayın: En sevdiğiniz komedi dizisi nedir?

@GunesinOglu, @Harunnn60, @EnveR
 

EnveR

Favori Üye
Katılım
23 Ağustos 2013
Mesajlar
6,899
Reaksiyon puanı
5,767
Puanı
611
Konum
Azerbaycan,Bakü
Web Sitesi
beniboylesev.wordpress.com

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Eline, emeğine sağlık. :)

''Bir Portre'' bölümü kısalabilir bence biraz. Onun haricinde ben sıkılmadan bir çırpıda okudum. :)

Bu arada evet farklı şeyle gelebilir, aklıma ne gibi olabilir gelmedi ama renk katılabilir daha farklı işle, olmasa da olur tabi. :X

En iyi komedi dizisi: -Akasya Durağı dedim. :D
 

Reytinger

Favori Üye
Katılım
1 Ağustos 2012
Mesajlar
8,367
Reaksiyon puanı
3,255
Puanı
460
Konum
Osmaniye
Eline sağlık @Aserat baya uzun olmuş cidden ama baya araştırma yapmışsın.:) Bence de biraz kısaltabilirsin yoksa bilgilendirme amaçlı baya kaliteli olmuş.:)
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Eline, emeğine sağlık. :)

''Bir Portre'' bölümü kısalabilir bence biraz. Onun haricinde ben sıkılmadan bir çırpıda okudum. :)

Bu arada evet farklı şeyle gelebilir, aklıma ne gibi olabilir gelmedi ama renk katılabilir daha farklı işle, olmasa da olur tabi. :X

En iyi komedi dizisi: -Akasya Durağı dedim. :D
Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Gelecek bölümü daha kısa yapmaya çalışacağım. :)
Eline sağlık @Aserat baya uzun olmuş cidden ama baya araştırma yapmışsın.:) Bence de biraz kısaltabilirsin yoksa bilgilendirme amaçlı baya kaliteli olmuş.:)
Beğendiğin için teşekkür ederim. Bu arada soruya cevap vermeyi de unutma: Sence en iyi komedi dizisi hangisi? :)
 

Reytinger

Favori Üye
Katılım
1 Ağustos 2012
Mesajlar
8,367
Reaksiyon puanı
3,255
Puanı
460
Konum
Osmaniye
Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Gelecek bölümü daha kısa yapmaya çalışacağım. :)

Beğendiğin için teşekkür ederim. Bu arada soruya cevap vermeyi de unutma: Sence en iyi komedi dizisi hangisi? :)
Yani diğerleri de tabi çok iyi de Avrupa Yakası'nın iyi takip ettiğimdem Avrupa Yakası.:)
 

Billy Kane

Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,622
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
evet aşırı uzun olmuş. sadece 1 haftada açılan konuları derleyip o şekilde haber yapman iyi ayrıtten üyelerlede ropörtaj kısmı iyi ama gerisi fazlalık olmuş bence. güzel format yinede 2. haftayı bekliyorum.
 

MayısKralı

Emekli
Katılım
31 Mayıs 2015
Mesajlar
13,637
Reaksiyon puanı
11,795
Puanı
710
En iyi komediye Cennet Mahallesi diyebilirim ancak bu herkese göre değişebilir tabi.. Eline sağlık program için uğraşmışsın açıkçası ben formatı farklı anlamışım, bir kişi konuk olup yorum yapacak sanıyordum. Beğendim. :)
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
evet aşırı uzun olmuş. sadece 1 haftada açılan konuları derleyip o şekilde haber yapman iyi ayrıtten üyelerlede ropörtaj kısmı iyi ama gerisi fazlalık olmuş bence. güzel format yinede 2. haftayı bekliyorum.
Teşekkür ederim yorumun için, gelecek bölüm daha kısa olacak. Peki sorduğum soruya cevabın nedir? :)