Ekranın En Pahalı 8 Dizisi

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
139,548
Puanı
1,061
TV'de iddialı pek çok iş hazırlık aşamasında tonla para harcıyor.Yeni gelen güçlü diziler karşısında yenilmemek için de yüksek bütçelerle yayın hayatlarına devam ediyorlar.

HBO kanalı 5 dizi ile listeye adeta damgasına vurmuş.
Listede Fox-ABC-NBC'den birer dizi bulunuyor.

İşte ekranda yer alan-almış diziler içinde en pahalı 8 tanesi:
BOARDWALK EMPİRE: Dizinin seti 5 milyon liraya mal olmuş.Dizinin ilk bölüm maliyeti ise tam 18 milyon dolar.Bunda dizinin ilk bölümün yönetmenliğini yapan Martin Scorsese'nin payı büyük elbette.Ayrıca dizide her bölüm ortalama 225 oyuncu olduğunu düşünürsek bu maliyet hiç azalmayacak gibi.

LOST: 2010'da sona eren dizinin ilk bölümü 14 milyona mal olmuştu.Kullanılan uçak,dizinin geniş kadrosu düşünülünce normal geliyor rakam.Dizinin bölüm başı maliyeti de 4 milyondu.

GAME OF THRONES: Dizinin bölüm başı maliyeti bilinmiyor ancak ilk sezon 60 milyon dolara mal olmuş.Bu da bölüm başı 6 milyon ediyor.Bazı iddialara dizinin şu an bölüm maliyeti 20 milyona çıkmış durumda.Dizinin bu denli pahalı olmasının en önemli nedeni 4 farklı ülkede (Fas,Hırvatistan,Kuzey İrlanda,İzlanda) çekim yapılıyor olması.

FRİENDS: Efsaneleşen dizinin son sezon maliyeti dudak uçuklatıyor.Tam tamına 200 milyon dolar harcanmış yani bölüm başı 10 milyon harcanmış.Bu rakamın 6 milyonu dizinin 6 başrol oyuncusunun masrafı sadece.

TERRA NOVA: Listedeki fiyasko diyebileceğimiz tek iş.Dizinin ilk bölüm maliyeti 10 milyon dolar olarak hesaplanmış anca hesaba katmadıkları Avustralya'nın doğa koşulları nedeniyle bu miktar 20 milyona çıkmış.Dizinin ortalama bölüm maliyeti ise 3.9 milyon dolar.

ROME: Dizinin ilk sezon maliyeti tam 110 milyon dolar.Dizinin bölüm başı maliyeti ise 9 milyon dolar.Dizi bu yüksek maliyeti kaldıramadığından 2.sezonun sonunda iptal edildi.

DEADWOOD: 2004-2006 arasında yayınlanan dönem dizisinin bölüm başı maliyeti 4.5 milyon dolardı.

BAND OF BROTHERS: 2.Dünya Savaşı sırasında geçen dizi 10 bölümlük bir mini diziydi ve dizi toplam 110 milyon dolara mal oldu.

awww.sinedrama.com_wp_content_uploads_2013_07_Game_of_Thrones_S3E10_01_600x350.jpg

@OzaN @Forumdash @BesaleT @mrt-06 @EveN @sokak sanati @cevaa @Yakamoz-Asi

Ekli dosyalar

• awww.sinedrama.com_wp_content_uploads_2013_07_Game_of_Thrones_S3E10_01_600x350.jpg
    awww.sinedrama.com_wp_content_uploads_2013_07_Game_of_Thrones_S3E10_01_600x350.jpg
    35.2 KB · Hit: 335
Game of Thrones ve Lost için normal rakamlar. :)

Terra Nova'yı izliyordum hatta ilk izlediğim yabancı dizilerden biridir Flash Forward'la beraber pahalı olduğunu biliyordum ama devamı çekilmeliydi iyi gidiyordu çünkü.

Friends en şaşırdığım dizi şu an 3.sezondayım ve hep aynı mekanlarda çekiliyor toplam 3 mekan var aslında nasıl bu kadar pahalı olmuş ilginç :)

Terra Nova gerçekten hayal kırıklığı oldu maliyetine göre. Dizi kötü değildi ama konuyu daha iyi kullanabilirlerdi. :)

Çoğu neden pahalı olduğu kolaylıkla anlaşılabilecek işler. :)

Game of Thrones ve Lost için normal rakamlar. :)

Terra Nova'yı izliyordum hatta ilk izlediğim yabancı dizilerden biridir Flash Forward'la beraber pahalı olduğunu biliyordum ama devamı çekilmeliydi iyi gidiyordu çünkü.

Friends en şaşırdığım dizi şu an 3.sezondayım ve hep aynı mekanlarda çekiliyor toplam 3 mekan var aslında nasıl bu kadar pahalı olmuş ilginç :)
Oyuncular ücret olarak uçmuşlar. :D Ama normaldir yani acayip üne kavuştular diziyle. :):)

Friends oyuncuları bölüm başı 1 milyon dolar alıyomuş demekki iyi para :D

Ömürlerinin sonuna kadar bitmez, bidaha çalışmasalarda olur :D

Özellikle Ross dizilerde falan yok, demek ki parayı yeme moduna geçti. :D

Pişman olmazsın. :):)

240 bölüm civarı bölüm var :D 4 veya 5.sezondan sonra 1 milyon dolar almaya başladılarsa yaklaşık 150 milyon dolar ediyor :D Ben olsam bende yeme moduna geçerdim :D

GoT için normal ama diğerlerini izlemediğim için yorum yapamam. :)

Fantastik (GoT ve Terranova) Dönem dizileri (Boardwalk Empire, Rome, Deadwood) için normal rakamlar. Lost'ttaki o uçak gerçek bi uçaksa zaten o herşeye bedeldi:X