karakterler:
hande: okan'ın karısı
okan: başrol karakter piyangoları hep tutturmaktadır
ozan: okan'ın saf, nur yüzlü ama tembel arkadaşı
halil: okan'ın çalışkan sakallı arkadaşı
hakan: okan'ın çocuğu
kerim: okan'ın dürüst adaletli nur yüzlü babası
nazife: okan'ın annesi
hande: okan'ın karısı
okan: başrol karakter piyangoları hep tutturmaktadır
ozan: okan'ın saf, nur yüzlü ama tembel arkadaşı
halil: okan'ın çalışkan sakallı arkadaşı
hakan: okan'ın çocuğu
kerim: okan'ın dürüst adaletli nur yüzlü babası
nazife: okan'ın annesi
2.Bölüm
okan yılbaşı piyangosunu almıştır ve yılbaşıda gelmiştir evi süsleyip püslemişlerdir saat 00:00'a çok az kalmıştır ailesiyle salonda televizyon izlemektedir
okan: hande 1 dakika kaldı birde şunu tutturalım
hande: yaa
okan: bu gün bir şey farkettim ya şu kuş 20 yıldır sapasağlam ve bu kuş geldikten beri hep piyango çıkıyor aha geriye saymaya başladılar bundan sonra çekilecek piyango sayıyoruz hadi 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 veee hoşgeldin 2012 !
der oynamaya kalkar
hande: kudurma kudurma
okan piyango çekilişinin yapıldığı kanalı açar
hande: numaralar kaç ?
okan: valla 8 var 4 var 7 var 2 var
ve piyango çekilmeye başlar 8 çıkar
okan: 4, 7, 2'de çıkacak 4 çıktı bile
ve 7 çıkar
okan: 7'de çıktı 2 çıktı 9 çıktı 0 ve 0 tutturduk bildiğin yani biliyorum ben uçak aldım
hande: nee ? o parayı orayamı verdin ?
okan: hande bankada ve burada bilmem kaç katrilyon lira var harca harca bitmez somaliyi o parayla amerikadan bile daha çok zengin ederim ekonomisini amerikadan bile daha çok geliştiririm biraz aldım yarın senle annemle babamla gidiyoruz 2 - 3 arkadaşım bide
hande: kim ?
okan: arkadaş ne yapayım inat ettiler
sabah olur
bütün onbinler havalimanında toplanmıştır ve okan'ın ailesi annesi babası ve arkadaşı gözükür halk sevinçlenir daha çok alkışlar
okan: evet bundan sonra tek hedefimiz var konuşmayı yapıp bunu bir şekilde kutlayıp sonra er geç somali'ye afrikaya gidip oradakileri açlık susuzluk işkencesinden kurtarmak sağ ayakla havalimanına giriyoruz okan kuşuda yanına almıştır ve kürsüye çıkar
okan: tamam tamam kesin galiba sonsuza dek anılacağım belli oluyor
halk alkışlar
okan: şekilde görüldüğü gibi belli oluyor 20 yıldır bütün lotoları piyangoları tutturdum parama elimi bile sürmedim bir tek şu uçağı almak için kullandım ve benim tek bir amacım vardı oda afrikada bir ülkeyi zengin etmek ve bunu gerçekleştireceğim ben uçağa gidiyorum hepinize saygılar
okan uçağa binmiştir
hande: okan sen niye paraların yarısını aldın ?
okan: sığmadı saatte 1000 km yol alıyor bu en hızlı giden uçak oradan döner alırım sonra
hande: yalnız iyi düşündün bunu kutlamak hakkımız burj halife ne yaa ? hayatımın hayali orada kalmak
okan: eee ben düşünceli bir adamım fırsat bu fırsat bu fırsat kaçmaz
uçak artık kalkmaktadır
okan uçağı sürmektedir ama durdurur
okan: ozancım kankam benim emniyet kemerini bağlarmısın ?
ozan: ama ben arabalarda arkadan bağlıyorum o yüzden
okan: düzgün bağlarmısın ? halil sende
halil kemerini bağlar
okan uçağı sürmeye başlar pistin sonlarına doğru kalkar
ozan: e tamam kalktık uçuyoruz kemeri açayımmı ?
okan: hayırr arkadaşlar 1 yada 1 buçuk saat sonra oradayız bu uçak çok hızlı saatte 1000 kilometre yol alıyor
2 saat sonra
ikindi olmuştur tam çölün yukarısında uçmaktadırlar ve karşılarına yüksek gökdelenler çıkar
okan: poww bu ne ? geldikmi ? hele şu sağdaki çok yüksek
handa: bakayım geldik
okan: ozan bi bak
ozan: sen öyle diyiyorsan kesin gelmişiz
okan: haydee şimdi uçağı indirebileceğim bir havaalanı lazım
ozan: hiç aramayalım tam çölün ortasına inelim
halil: iyide çölden nasıl kalkacağız ? kumun üzerinden onu bir düşün arayacağız bulacağız
15 dakika sonra
okan artık bir hava alanı bulmuştur
okan: sıkı tutunun iniyoruz
okan uçağı indirmeye başlar ama indiremez hava alanını geçer çok alçaktan uçmaktadır
nazife: off
ozan: şimdi ayvayı yedik
okan: evet bende öyle düşünüyorum sıkı tutunun
okan'ın karşısına gökdelen çıkar hemen sağa 90 derece döndürür tam yükselmeye başlar yine bir gökdelen çıkar ama okan yukarı çıkartır
okan: koltukları dik hale getirin
okan neredeyse dimdik yukarı çıkartmaya başlar uçağı
gökdelenin tepesine hafif değer kılpayı kurtulurlar uçakta sadece çizik vardır ve okan uçağı düzeltir
okan: uçak hafif sürttü ama ben bi şey hissetmedim
halil: arkadan çok şey hissedildi
okan: önümüz açık bundan sonra
der ve havalimanına sürer
okan havaalanına indirmiştir uçağı
30 dakika sonra
okan burj halife otelinde kral dairesine asansörle gelir oda muhteşemdir
okan: off bu ne böyle muhteşem bir şey
ozan: abboww
der ve cama gider otel bulutlara kadar yetişmektedir
ozan: okan burası bulutlar kadar yüksek aşağı bakarken tırsıyor insan
halil: bakalım bir
ve cama giderler
okan: yok böyle bir manzara hakan sende gel bak
hakanda gelir
okan: çok yüksek tamam şimdi bunun keyfini çıkartalım
okan duvara asılı plazma tv'de haberleri izlemektedir
nazife: oğlum gel hadi bak kahvaltı yapacağız
okan: ne gerek var asansörle 160 kat birden inip birde basınçtan dolayı ağır incek çıkarken 5 dakika sürdü otobüs beklesem daha çabuk gelir hem ben aşağıda söyledim buraya getirecekler asansör odaya gelir içeriden bir masayla birlikte garson çıkar masanın üstünde yemekler vardır garson okanın kuşunu görür
garson: bu kuş
okan: siz türkçe biliyormusunuz ?
garson: evet ben 20 yıl türkiyede yaşadım bu kuş talih kuşu
okan: haa ? bu kuş talih kuşumu ?
garson: evet bu 100 yılda bir dünyaya gelir ve yanındaysa yada bir yerine konduysa şans hep senin yanında olur
okan: hande 20 yıl boyunca piyangoyu kazanmamızın sırrı çözüldü
2.BÖLÜMÜN SONU
3.Bölüm özeti: okan artık 20 yıl boyunca piyango kazanmanın sırrını öğrenmiştir bu kuş sayesinde ve artık gitme vakti gelmiştir otelden ayrılıp uçağa binip somaliye giderler ve bir eve yerleşirler oradaki yoksullara yemek vermeye başlar hastaneler, okullar, yollar, evler yapmaya başlar ülkenin ekonomisi okanın sayesinde gelişmeye başlamıştır günün sonunda okan ve halili kötü bir kaos beklemektedir
okan ve halili bekleyen kaos ne ? bu sorunun cevab 3.bölümde ekmek kırıntısı 3.bölümüyle cumartesi saat 19:00 - 20:00 arası FF'de
okan ve halili bekleyen kaos ne ? bu sorunun cevab 3.bölümde ekmek kırıntısı 3.bölümüyle cumartesi saat 19:00 - 20:00 arası FF'de