Efsane Şarkı 20.Yılını Doldurdu

Çiğdem

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
126,444
Puanı
1,060
8 temmuz 1996 yani 20 yıl önce bugün türk pop müziği Araba şarkısına çekilen kliple sarsılmıştı.
90'lı yıllar ve 2000'li yıllar olmak üzere 2 nesli büyüten şarkı , 2010 doğumlu şuanki neslide hala büyütmeye devam ediyor. Hemen hemen her konserinde çocuklar ne ara büyüyüp şarkıyı ezberliyorlar, Türk insanının DNA 'sında Araba şarkısı bulunuyor diyen Mustafa Sandal'a katılmamak elde değil , tam 20 yıldır tazeliğini koruyan bu efsane şarkının 30.yılında'da unutulmayacağı çok açık.

20 yıl önce bugün bu kliple türkiye'ye deprem etkisi yaratan şarkıyı tekrar hatırlayalım.

Vay be 20 yıl olmuş mu bıkmadan usanmadan dinlediğim şarkıydı halada
severek dinliyorum ya😉

çok iyi hatırlıyorum o yılı 5 yaşındayım ozaman çizgi film kadar çok izlerdik araba klibini hergün 2-3 defa zaten sürekli karşımıza çıkardı :F

her şarkıcı fanına 20 yıldır takip etmek nasip olmaz mustiyi tm 20 yıldır araba şarkısı döneminden beridir takip ediyorum bir şarkıcıyı 20 yıl takip etmek büyük olay araba şarkısına zaten diyecek söz yok pop müziğinin son 20 yılda en iyi şarkısı bukadar etki eden başka şarkı olmadı henüz çokt duygulandım tam 20 yıl önce bugün 5 yaşında bu klibi izliyordum çok duygulandım cidden :T

çok iyi hatırlıyorum o yılı 5 yaşındayım ozaman çizgi film kadar çok izlerdik araba klibini hergün 2-3 defa zaten sürekli karşımıza çıkardı :F

her şarkıcı fanına 20 yıldır takip etmek nasip olmaz mustiyi tm 20 yıldır araba şarkısı döneminden beridir takip ediyorum bir şarkıcıyı 20 yıl takip etmek büyük olay araba şarkısına zaten diyecek söz yok pop müziğinin son 20 yılda en iyi şarkısı bukadar etki eden başka şarkı olmadı henüz çokt duygulandım tam 20 yıl önce bugün 5 yaşında bu klibi izliyordum çok duygulandım cidden :T

oyy sen o zaman 5 yaşındamıydın kızz kızların en tatlı zamanıdır ya
en tatlı zamanında seviyormuşsun bu klibi kimbilir tv karşısında saat
kaç bekliyordun klip çıkacak diye:D
oyy yerimm duygulanma senn

Bu efsane bir şarkı hakikatende bu klip çıktığında baya bir izleniliyordu.@Çiğdem- haklısın günlük 3 -5 defa izleniliyordu klip:)

Sen 20li yaşlarındayken @Çiğdem- 5 yaşındaydı şimdiyse o 20li yaşlarında sen ... :)

Bu efsane bir şarkı hakikatende bu klip çıktığında baya bir izleniliyordu.@Çiğdem- haklısın günlük 3 -5 defa izleniliyordu klip:)
aaa evet tam 40 hafta müzik listesinde zirvelerde kalmıştı 9-10 ay ediyor nerdeyse 1 yıl kimselere şans tanımamış :F sonra hiç eskimeyen şarkı olarak kaldı zaten seninle birkaç defa daha konuşmuştuk bu konu hakkında gerçekten harika bir eser , mustim belki 1 numara olmayı başaramadı ama 1 numaralı şarkıyı kendisi çıkarmayı başardı :A :A :A

aaa evet tam 40 hafta müzik listesinde zirvelerde kalmıştı 9-10 ay ediyor nerdeyse 1 yıl kimselere şans tanımamış :F sonra hiç eskimeyen şarkı olarak kaldı zaten seninle birkaç defa daha konuşmuştuk bu konu hakkında gerçekten harika bir eser , mustim belki 1 numara olmayı başaramadı ama 1 numaralı şarkıyı kendisi çıkarmayı başardı :A :A :A
Mustinin tüm şarkıları iyi ama araba şarkısı başka iyi marka olmuş bir şarkı daima dinlenilir bir şarkı bu:)

Evet. Bence ikinci parlayan sarkisida isyankardi. Yurt disindada buyuk kitle edindi o sarkiyla birlikte.
Mustinin tüm şarkıları iyi ama araba şarkısı başka iyi marka olmuş bir şarkı daima dinlenilir bir şarkı bu:)
altın plak kazanmıştı almanyada isyankarla bunuda yapan ve grammy e aday olmayı başaranda tek türk şarkıcı :love1:

aa tabi araba ve isyankardan sonra aya benzer, pazara kadar, aşka yürek gerek gibi çok önemli türk popuna yön vermiş bir çok hit parçası yine bulunuyor yakın dönemdende tesir altında falan 22 yıldır hep hit çıkarmayı başardı bu yazda 3 şarkılık mini albümünü bekliyoruz artık yeni bir hit daha çıkartır mutlaka türk popunun çok önemli bir ismi gerçekten:bhr:

Hayatımda hiçbir şekilde dönüm noktası olmamış saçma sözlere sahip uyduruktan bir şarkı :F

Yıllar ne çabuk geçiyor. Ben bu şarkıyı hep 2003-2004 yılında çıktı zannederdim. :D @Çiğdem-

Hahah @Çiğdem- :F
İlahi @cookies :A
normal cnm senin çocukluk dönemindede çok popülerdi 2000li yıllardada 90lı yıllar kadar popülerdi gerçi şarkı hala tazeliğini koruyor bilmeyen yoktur 20.yılın anısına dünden beridir dinliyorum bir çok yeni şarkıya hala taş çıkartır :A :A :A