Duy Beni'de Tepki Toplayan Sahne!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,235
Puanı
1,060

Star TV'nin yeni dizisi Duy Beni'de tepki toplayan sahne!

Yapımcılığını Süreç Film'in üstlendiği, okullarda yaşanan zorbalığı konu alan yapımın bu akşam yayınlanan 2. bölümünün son sahnesinde, ana karakterlerin kıyafetlerinin çıkartılarak ıslatıldığı ve tüm okul önünde rezil edildiği bölümlerin uzun süre boyunca açıkça gösterilmesi pek çok izleyiciden tepki dolu yorumlar aldı.

İşte o anlar:
https://twitter.com/x/status/1547671712526848002

Uzun zamandır bu kadar kötü bir dizi ve kurgu izlememiştim.Senaryo ciddi anlamda başarısız.

Dün akşam ben de izledim ve dizi gayet başarılı. Tutar tutmaz o beni ilgilendirmiyor ama yabancı dizilerde gördüklerini yerli dizilerde görünce namuslu takılan bir kitle var o aklı henüz çözemedim.

Türkiye laik bir ülke.Tvde daha da açık sahneler olmalı aslında ama araplaştırılmaya çalışılıyor maalesef.Televizyonda her şey olmalı ama her şey.İzleyip izlememekse sizin elinizde

Dizi zorbalığı konu alıyor olabilir ama farkındalık yaratıyoruz ayağına çok aşırı ve abartılı sahneler var. Yakın zamanda yine benzer konuyu ele alan Öğretmen'de böyle şeyler yoktu ve dizi bunun 2-3 katı reyting alabiliyordu. Demek ki bilinçlendirmek için illa böyle şeylere gerek yok.

Bu arada dün gece Dedikoducu Çocuk ve fanlar arasında bu konuyla ilgili tartışma çıktı çünkü benim gibi düşünüyorlar ve bu kadar şeyden sonra karakterlerin romantize edilmesinden endişeleniyorlardı. Dedikoducu ise "gerçekte de böyle şeyler oluyor" deyip senarist kankalarını savunmaya çalıştı ama ekseriyetle saçma argümanlar öne sürdü. Hatta dizinin başrol oyuncusu bile bir ara katılıp konuyla ilgili yorum yaptı kısacası görülmeye değer bir ortamdı.

Gerçek hayatta bu tür zorbalıklar oluyor sadece okullar değil her yerde bu tür zorbalıklar varken dizide gösterilmesine niye bu kadar tepki gösteriliyor silahlı dizilere dönem dizilerine ben bi tepki göremedim hiç ilginç yani

Son düzenleme:
Ben koç kolejinde bir dönem okudum ve bu gibi olayların inan 100 katını hem gördüm, hem yaşadım. O yüzden davulun sesi bilmeyene duyulmuyor ve abartı sanıyorlar..

Evet akran zorbalığı gerçek bir durum, konu güzel işlenirse çok başarılı ama bu dizide abartının da abartısı bir durum var. Öğretmen kısa da olsa bunu güzel şekilde işlemeyi başarmıştı.

Ayrıca SAK zamanında şiddetin normalleştirildiğini söyleyenlerin şimdi bu diziyi savunması komik

Şimdi izleyince ne kadar saçma ve mantıksız bir sahne olduğunu kavramakta geç kalmadım. Schubert'in o muhteşem eseri ancak bu kadar kötü kullanılabilirdi. Türk dizilerinde son zamanlarda kalite dibe indi, sonu gelene kadar daha da dibi görecek muhtemelen...

Reactions: Angelica
Ben koç kolejinde bir dönem okudum ve bu gibi olayların inan 100 katını hem gördüm, hem yaşadım. O yüzden davulun sesi bilmeyene duyulmuyor ve abartı sanıyorlar..

Hiç olmaz diyen yalan söyler bence yukarda da yazdığım gibi sadece okullar değil hastaneler bu tür zorbalıklar var yani

Reactions: Gizmen
Hiç olmaz diyen yalan söyler bence yukarda da yazdığım gibi sadece okullar değil hastaneler bu tür zorbalıklar var yani
Maalesef. Özellikle hastane zorbalığı son günlerde revaçta. Twitter’da filan görüyorum aklım almıyor.

Reactions: Angelica
Hayatın gerçekleri bunlar, gözler önüne serilince ancak farkına varılıyor böyle olayların olabildiği. Serilmese herkes üç maymunu oynamaya devam edecek.

Reactions: Gizmen and Angelica
Gördüm sahneyi
Sihirli annemi anlamsız bir sebeple kaldırmıştı
Sanki bu dizi Sihirli annemi kaldırma bahane vizyonuna uymuyor
------

@Gizmen @12.Adam

Uzun zamandır bu kadar kötü bir dizi ve kurgu izlememiştim.Senaryo ciddi anlamda başarısız.

Gercekler aci verir ve tepki toplar, normal.

Türkiye laik bir ülke.Tvde daha da açık sahneler olmalı aslında ama araplaştırılmaya çalışılıyor maalesef.Televizyonda her şey olmalı ama her şey.İzleyip izlememekse sizin elinizde

Tepkilere tepki gösteren bir marul kafa

https://twitter.com/x/status/1549482574866792450