2021 Drive My Car - Film Yorumları

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Sadece saat var zaten!!!
bunu mu yapmişim foto??? burak işte avatarımdaki uzatma:A

bvlgari-bvlgari-103383-30213-1.jpg
 
  • Güldürdün
Reactions: serhatt

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Uzak Doğu sineması her sene bize kaliteli eserler bırakacak gibi duruyor... Belki daha önce başlamıştır ama Parasite'le başlayan bu üst düzey eserler silsilesi her sene muhakkak 1 filmle devam edecek gibi duruyor... Drive My Car ise 2021'in ilgi çekici ve üst düzey filmlerinden. Uzun süresine rağmen hiç bir dakikasında sıkılmadığım ve her anından keyif aldığım tatlı mı tatlı bir filmdi...

Başrol iki karakter arasındaki diyalog baştan sonra müthiş işlenmiş. O gelişimi bir yolculuk gibi düşünüp filmin sonunda bu değişimi gerçekten hissediyorsunuz. Filmin hikayesini düşününce edebi bir kalitesi ve sanatsal sahneleri de vardı diyebiliriz. Ama bu sanatsallığın içine kaliteli dramatik süslemeler, gizemli ve ilginç kısımlar eklenip sürükleyici bir olay örgüsüyle ortaya başarılı bir film çıkmış.

Başroldeki yönetmen ve şoför karakteri oynayan iki oyuncu oyunculuk olarak gerçekten öne çıkıyor. Filmi sırtlıyorlar ve her sahnelerini keyifle izliyorsunuz. Özellikle final kısmında karlı bir sahne var ki düşündükçe etkisini hala hissediyorum. Sahnenin hiç bitmemesini istedim resmen, o denli müthiş bir sahneydi. Finalini de başarılı buldum ve genel olarak filme yakışır bir finaldi diyebilirim...

Çekik kardeşlerim her sene böyle başarılı film çıkaracak gibi artık... 2022'deki malum film bunu kanıtlar nitelikte ama onun yeri burası değil tabi... Drive My Car ise aldığı Oscar'ı hak eden ve yılın gayet iyi filmlerindendi diyebiliriz..

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and Aserat

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
3 saatlik süresi nedeniyle son ana kadar izlemekten kaçınmıştım (zaten anca törenin ertesi günü bir cesaret başına oturabildim) ama daha erken izlememiş olduğuma üzüldüm. Çoğu yerde sıkılacağımı düşünmüştüm ama tam aksine dingin ve tekdüze diyebileceğimiz bir akış tutturmasına rağmen baştan sonuna kadar ilgimi ayakta tutmayı başardı. Üstünden iki ay geçtiği için detayları unutmuş durumdayım ama sade ve etkili oyunculuklarını, göze sokulmadan ortaya konulan yönetmenlik becerisini, edebiyatla kol kola giden halini izlemek oldukça keyifliydi. Hakkındaki (özellikle süre bakımından) önyargıları anlayabiliyorum ve filmin herkese hitap etmeyen bir iş olmadığının da farkındayım ama sanırım eşref saatime denk geldi. E o zaman iyi ki de geldi. :A

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
3 saatlik süresiyle ve tamamen diyaloglar üzerinden ilerlemesi sebebiyle izlemesi biraz zor bir film ancak baştan sona hikaye çok iyi kurgulanmış. Özellikle son kısımlar çok etkileyiciydi. Başları daha kısa tutulup çok da gerekli olmayan yerler atılsa ideal bir süreyle daha da iyi olurdu diye düşünüyorum.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
3 saatlik süre diyerek yorum yapmaya başlamayanı dövüyorlarmış. :A Evet, 3 saatlik süresine rağmen neredeyse hiçbir anında sıkmayan, sakin bir akışa sahip son derece tatlı bir filmdi.

Son kısımlar gerçekten çok anlamlıydı, karakter gelişimlerinin de başarılı olmasının etkisiyle daha da anlamlı olmuş.

Yönetmenlik ve özellikle görüntü yönetimi de övmeden geçmemek lazım. Her ne kadar filmi izlemiş olduğum salonun perdesinin yarısı sarımsı, yarısı beyaz olsa da teknik anlamda oldukça başarılıydı film.

Puan: 8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga