Netflix Dracula - Dizi Yorumları

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,343
Reaksiyon puanı
31,271
Puanı
1,060
Konum
Manisa
1578139382002.png


Netflix bugün itibariyle yeni mini dizisini vizyona sürdü.Toplamda 3 bölümden oluşuyor;1.30 saat yakın bölümleriyle film edasıyla izliyeceğimiz Dracula Bram Stoker’ın klasikleşmiş romanından bir kez daha uyarlanıyor. Dizinin yapımcılık koltuğunda ise Sherlock dizisinin yaratıcıları Mark Gatiss ve Steven Moffat oturuyor.

Dizinin son fragmanı;

Dizi bugün Netflixde yayındadır dileyen herkes izleyebilir.
Herkese iyi seyirler;iyi yorumlar dilerim.
 
  • Harika
Reactions: cokiyitvci

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,343
Reaksiyon puanı
31,271
Puanı
1,060
Konum
Manisa
İlk bölümünü demin bitirdim...1.5 saat sürdüğü için sinemada izler havasındaydım...
Draculaya farklı açıdan değinilmiş,müziklerini beğendim....Dizi ağır şiddet ve kan içeriyor...Görsel efektler fena değil de bazı sahnelerinde Halka yada Şeytan filmlerindeki efektleri gördüm....Dizi Van Helsinglede bağlantılı..
Bakalım diğer 2 bölüm nelere gebe olacak,bitirdiğimde tam yorum yazarım.
İlk bölüme notum 10 üzerinden 8.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1.Bölüm

Süresi uzun olduğu için iki güne ayırarak izlesem de fazlasıyla keyif veren, en azından ilk bölüm için kaliteli denilebilecek bir başlangıç olmuş. Kont Drakula’yı oymayan oyuncu gerçekten çok iyi oynamış, dizideki diyaloglar da çok duru ve güzel olduğu için ve de en önemlisi güneş denen şeyden uzak, karanlık ve kasvetli bir atmosferi olduğu için ilk bölüm itibariyle fazlasıyla beğendim.

Drakula’nın daha önce 100 sayfalık hikaye kitabını okumuştum, ondan biraz farklılar var tabi ve hikayeye bağlı kalmasını tercih ederdim yine de.

Van Halsing’i ciddi ciddi kadın rahibe olarak düşünmemişlerdir umarım. Kız kardeşi filan çıkmasını tercih ederdim, kadın ve rahibe Van Helsing haliyle yadırgandı. Ancak ilginç ve şüpheci bir karakter olduğu için başarılı da olabilir.

Johnny karakteri Bram Staker’in romanında başrol karakterdi, bunda ilk bölümden harcamış olmalarına da anlam veremedim, belki harcamamışlardır tabi belli olmaz ama özgün bir uyarlama yapmaya çalıştıkları için Dracula hariç hiçbir karakterin aslına uygun olması zor gibi görünüyor.

8.1/10