'Donadona' Filmi MUBI'de İzleyiciyle Buluşuyor!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
ahmet_kursat_ocalan_in_yazip_oynadigi_donadona_5_mayista_mubide_h34260_a2845.jpg


MUBI son dönemin öne çıkan yerli yapımlarını ilk gösterimlerle izleyici karşısına çıkarmayı sürdürüyor.

'Gibi' dizisinde canlandırdığı Ersoy karakteriyle adından söz ettiren Ahmet Kürşat Öçalan'ın senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı "Donadona" filmi, yarın (5 Mayıs) itibariyle platformda yerini alıyor. İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı imzalı yapımda Elif Gizem Aykul, Ömercan Güldal, Aybike Turan, Nalan Olcayalp gibi isimler de yer alıyor.

İlk gösterimini geçen yıl 41. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştiren yapımın konusu:
DONADONA, sahnede varoluş mücadelesi veren Ali ve Ceren’in oyunculuk tutkusunu ve başarıya ulaşma çabasını odağına alıyor. Ortak arkadaşları Burak’ın yönettiği çift kişilik tiyatro oyununda bir türlü yeterli seyirci sayısına ulaşamayan, etraflarındaki oyuncuların dizi ve reklamlarla üne kavuştuğu bir düzende kendi bildikleri yoldan gitmeye çabalayan iki arkadaş, bir süre sonra kendi kiralarını bile ödeyemeyecek duruma geliyorlar. Bu süre zarfında Ali reklamlar için seçmelere gitmeye başlasa da gittiği görüşmelerde rolü bir türlü alamaz. Ceren ile arasındaki konuşulmayan duygular da biriktikçe, hayalleri ve gerçekliğin ağırlığı altında ezilmeye başlar. Tam da bu noktada hayallerinden vazgeçme noktasına gelen Ali, kendine farklı bir yol çizen Ceren’i hayranlıkla ve biraz da özlemle izlemek durumunda kalır. İkisi tekrardan ortak hayaller kurabilecek midir?

 

12.Adam

Favori Üye
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
25,575
Reaksiyon puanı
28,185
Puanı
1,060
En son haftalık izliyordum ama bu dönemlerde çok yoğun bir takvimim var. Böyle kendime günlük 1 saat ayırabileceğim ortamı oluşturduğumda aradan çıkarırım. Bu ayın sonlarına doğru izlerim gibi :A
Ramazan bayramı ne çabuk bitti. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi