Doksanlar Dizisi Yeni Fenomen Olmaya Aday!

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
6,808
Puanı
1,060

Çarşamba akşamı yayın hayatına merhaba diyen ve reytinglerle çok iyi bir başlangıç yapan Doksanlar dizisi şimdiden yeni bir fenomen dizi olma yolunda.

Henüz ilk bölümü ile sosyal medya gündemine oturan ve tekrarlarıyla da çok izlenen dizi, diyaloglarıyla da epey ilgi görebilecek bir görüntü verdi.

Bakkal ve yanındaki yardımcısının sözleri şimdiden birçok kişinin dilinde yer edindi bile. "İşin sonuna bak sen" birçok kişinin diline dolandı. İlerleyen bölümlerde daha birçok kelimenin fenomenleşeceğini ve bazı karakterlerinde fenomenleşeceğininin de şimdiden haberini verebiliriz.

Genel olarak Birol Güven'in Seksenler'de olduğu gibi Doksanlar'da da iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Seksenler'de olduğu gibi Doksanlar'ın da müzikleri etkileyiciydi. Bazı melodiler Evlilik Okulu dizisinden alınmıştı. Zaten Evlilik Okulu dizisi Birol Güven'e ait bir diziydi ve Evlilik Okulu'ndan oynayan 1-2 kişi de var Doksanlar'da.

Birol Güven Seksenler'de yaptığını Doksanlar'da yapmaz umarım. Seksenler'in ilk sezonlarında 2012 yıllarını göstermişler ve ilerleyen bölümlerin pek bir değeri kalmamıştı. Birol Güven, Seksenler'de yaptığını Doksanlar'da da yaparsa işler karışır ki ben yapacağına pek ihtimal vermiyorum. O da anlamıştır böyle büyük bir hata yaptığını.

Diziye konusu itibari ile baktığımızda Doksanlı yılların klasik konusu olduğunu görebiliriz. Dizi gençlik üzerinde de durmayı tercih etmiş. Aşkları lise yıllarından seçmiş. Ancak bazı çiftlerin pek uyumlu oldukları söylenemez. Başka bir çiftlerle eşleşilebilirdi.

Dizi, Seksenler'in tersine 1990 yılının ortasından başladı. Seksenler dizisi 1979 yılında 1980 yılına geçişte yani 31 Aralık 1979 yılından başlamıştı.

Doksanlar'ın 2. bölümünü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Eline sağlık aynen güzel ve doğru tespitler

Çok güzel bir yazı olmuş ellerine , emeğine sağlık. Bende çok beğendim diziyi dediğin gibi bakkal'ın repliği efsane olacak gibi ayrıca gizemli arabayı da unutmamak lazım 😉 @emreemreu

müthiş bir dizi ytazın tek izleyeceğim yapım doksanlar olur keşke geç başlasa da rahat rahat izlesek
mükemmeldi ilk bölümü bakkalın yanındaki adamım
ümitin oynadığı rolde favorim ismi mustafaydı galiba ve tabiki manitası çok güzel

Yapacağını düşünmüyorum aynı şeyi. Çok beğendim diziyi.

Çok güzel bir yazı olmuş ellerine , emeğine sağlık. Bende çok beğendim diziyi dediğin gibi bakkal'ın repliği efsane olacak gibi ayrıca gizemli arabayı da unutmamak lazım 😉 @emreemreu

Aynen.

Dizi drama bakımından biraz güzel olacak gibi.

Ayrıca eklemeyi unuttuğum bir şey daha var. Gülme efektinin kullanılması en iyilerinden.

Ben diziden fenomen çıkacağını sanmıyorum. Çok güzel bir aile dizisi tamam ama fenomen olabilecek kimsr yok.

Fenomenin anlamını bilmesek inanacaz da.
))))))))))))

Herkes fenomenlige takmış.Evet dizi hem fenomen hemde "Işin sonuna bak sen" sözuyle dillere PELESENK olacak.kiskananlar catlasin.

Eline sağlık @emreemreu.Dizi 90larin başında başladı sanırım.11 mart 91'di

Dizinin en guzel yani şarkılar ki Aşkın nur yengi'nin şarkısı müthişti ve ertesi hafta bu şarkıyı Güneşi Beklerken'de de duyduk
Dizinin etkisi bu kadar etkili işte.

Forumdash tarafından mobilden yazılmıştir

"İşin sonuna bak sen" ne ka itici bir repliktir öyle her duyduğumda kumandayı fırlatasım geliyor televizyona

Yazı genel olarak güzel olmuş

müthiş bir dizi ya

Bir Seksenler değil gibi geldi bana ama güzel olmuş diyebilirim eline sağlık adaş.

Özellikle her bölümü yaklaşık 140 dakika olarak bence de herkesin konuşacağı fenomen olmaya aday. Hatta aday değil bildiğin fenomen olmuş. Dizilere de bu lazımdı. Şimdi herkes bakar ve en fazla 1 yıla bütün dizilerin süresi 3 saate kadar uzar.

Dizi şu an gayet iyi ilerliyor kışın da başarılı gidecektir özelikle AB grubunda