Doğuş Yayın Grubu Pazarlama ve Drama Direktörleri 'Senaryo Sohbetleri'ne Konuk Oldu!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,560
Reaksiyon puanı
56,799
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
07JFa_g1UdPEcfiVa9Kw_mW-PokZNFeg0Iw98ncf3ybUuFOG3wMl23FrPLdnWxOUNUW4fOoDozSRQwdx7A_uVr0CW7alJHmgHC2Qa8ZuwiGqU2p9Z6xoCA

Doğuş Yayın Grubu Pazarlama Direktörü Arzu Haksun Güvenilir ve Doğuş Yayın Grubu Dramalar Direktörü Şebnem Aksoy Açıkalın, YouTube'da Bora Talat Oyacı'nın moderatörlüğünde yayınlanan Senaryo Sohbetleri programına konuk oldu.

"Gerekli anlaşmalar tamamlandı. Dizinin yayınlanma süresi ne kadar sürer ve reytinglerin önemi nedir?" sorusuna Güvenilir, "Yapım süresi hikâyeye göre değişir. Biz genellikle beraber karar veriyoruz ama günümüzde geçen bir dizi için hayata geçmesi için 5-6 aylık bir süreç gerekiyor. İlk bölümler genelde 1 aylık bir süreci bulur. Birinci bölümün reytingi bizim için çok önemli. Daha sonraki zamanlarda bizim pazarlamamız devam ediyor. Reytingler bizim en önemli datamız. Sosyal medya ekibimiz ile konuşup hangi sahneleri seyirci görmek istiyor diye araştırıp aksiyon alıyoruz." yanıtını verdi.

Günümüzde en çok tartışılan, hatta izleyicileri televizyondan uzaklaştıran dizi süreleri ile ilgili ise Açıkalın "Bunun cevabı tamamen ekonomik ve Türkiye’de rekabete dayanan 8 kanal var. Biz, bir sürü içeriği ekrana koyuyoruz ve o içeri giderlerimizi finanse edecek reklamlarla yapmaya çalışıyoruz. Bence şu an ki pasta daha kısa ve çok fazla içerik yayınlamaya müsait değil. Keşke bir gece de 2-3 dizi olsa, Talk Show olsa… Ama bu reklamın ekonomisi büyürse ve biz de süreci döndürebilirsek evet süreler kısabilir. Bir yandan şunu da düşünüyorum ve biz bazı şeylerin uzamasını da seviyoruz. İzleyicinin çok fazla şikâyet ettiğini düşünmüyorum." açıklamasını yaptı.

Bir dizi neden yayından kaldırılır sorusuna ise Açıkalın, "Reyting diyebiliriz. İzleyici ile beklenen uyuşma sağlanamadığı için yayından kaldırılıyor. Az önce de bu reyting işini konuşurken bahsetmiştim bir umutla yola çıkıyoruz ama bazen çalışmayabiliyor bu umut." yanıtını verdi.