Doğru Zannettiğimiz Yanlış Bilgiler!

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
17,374
Puanı
1,060
1746291544400.png

1- Balık yanında yoğurt yenmez!
Uzmanlara göre balık tazeyse hiç sakınca olmaz. Zehirlenmenin sebebi yoğurt değil, balığın içinde bulunan histamin proteinidir.

1746291659223.png

2- Gökkuşağında yedi renk vardır!
Bu bilgi yanlıştır, 7'den fazla renk bulunur. İşin aslı, gökkuşağında kesintisiz bir renk spektrumu vardır, ancak insanın renk algısı, ortada bir kuşak serisi olduğu yanılgısını yaratır.

1746291765995.png

3- Pisa Kulesi yamuk yapılmıştır!
İtalyanlar aslında bunu dik olarak yapmışlardır fakat kule temeldeki yumuşak zemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamıştır.

1746291912449.png

4- Kelebeklerin ömrü bir gündür!
Bazı kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar varabiliyor.

1746292020034.png

5- Balıkların hafızası birkaç saniyeliktir!
Bu da yanlıştır çünkü Japon balıkları en az üç aylık bir hafızaya sahiptirler.

1746292163072.png

6- Çok şeker yiyen ilerde mutlaka şeker hastası olur!
Fazla şeker alımı ile diyabetli olmak arasında herhangi bir ilişki bulunmamaktadır.

Güzel konu hepsini daha önce duymuştum ancak son maddeye açıklık getirmek isterim. Şeker yemek doğrudan diyabet yapmaz ancak uzun vadede riski artırabilir gayet. Çünkü sürekli şeker alımı insülün direnci artırabilir bu da tip 2 diyabet riskini artırır. Tip 1 diyabetle alakası yoktur. Tip 1 diyabet, bağışıklık sistemi pankreasın insülin üreten hücrelerine saldırdığında oluşur. Tip 2 diyabet, insülin direnci veya insülin eksikliği sonucu oluşur. Yani burada mutlaka yapar dersek tabiki yanlış ama fazla şeker tüketimi diyabet riskini gayet artırır ilişkisi vardır. Ayrıca fazladan şekerin yine bir çok sıkıntısı vardır. Siz siz olun fazla şekerden uzak durun.
Şekerin zararları ile ilgili şöyle bir belgesel var buraya bırakıyorum ayrıca ama burada zararlı olan şeker de genelde meyvelerden aldığımız şeker de değil pek aslında.

Güzel konu hepsini daha önce duymuştum ancak son maddeye açıklık getirmek isterim. Şeker yemek doğrudan diyabet yapmaz ancak uzun vadede riski artırabilir gayet. Çünkü sürekli şeker alımı insülün direnci artırabilir bu da tip 2 diyabet riskini artırır. Tip 1 diyabetle alakası yoktur. Tip 1 diyabet, bağışıklık sistemi pankreasın insülin üreten hücrelerine saldırdığında oluşur. Tip 2 diyabet, insülin direnci veya insülin eksikliği sonucu oluşur. Yani burada mutlaka yapar dersek tabiki yanlış ama fazla şeker tüketimi diyabet riskini gayet artırır ilişkisi vardır. Ayrıca fazladan şekerin yine bir çok sıkıntısı vardır. Siz siz olun fazla şekerden uzak durun.
Şekerin zararları ile ilgili şöyle bir belgesel var buraya bırakıyorum ayrıca ama burada zararlı olan şeker de genelde meyvelerden aldığımız şeker de değil pek aslında.

Vay bunu izlerim birazdan. :D

• Beğendim
Reactions: Gerekli24