Dizilerin Satış Değerleri Nasıl Arttı?

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
139,349
Puanı
1,061
Birkaç yıl öncesine kadar en çok izlenen Türk dizilerini Ortadoğu'nun en büyük ülkesi Mısır'da yayınlayan CBC kanalı MBC'nin, Mbc Mısır kanalını açmasıyla zor günler yaşamaya başladı; Umutsuz Ev Kadınları, Muhteşem Yüzyıl ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki gibi dizileri yayınlayan Mbc Mısır kısa sürede ülkede en çok izlenen kanal olmayı başardı.

Bu durum karşısında dizileri satın almak için çözüm yolları arayan CBC kanalı dizilerin yurtdışına satışındaki tüm düzeni değiştirdi ve Dubai merkezli Beelink şirketiyle anlaştıEskiden tek büyük bir kanala yüksek fiyatla satılan diziler şimdi 5 kanala birden daha düşük fiyatlara satılıyor Ortadoğu'da. Ancak eski sistemde tek bir kanala ait olan ayrıcalıklı yayın hakkı yeni sistemde ortadan kalktı.

Bunun ilk örneğini geçtiğimiz yıl yayını konusunda MBC ile sorun yaşayan Kara Para Aşk dizisinde görmüştük,dizi 2014'de 28 ülkeye satılmasına karşın 40'tan fazla ülkeye satılan dizilerden daha fazla gelir elde etmişti. Beelink şirketi aynı anlaşmaları Karagül için de yaptı geçtiğimiz günlerde.Şirketin şimdi ise Küçük Ağa'nın peşinde olduğu konuşuluyor.
291855 (1).jpg

@destere @Forumdash @Çiğdem- @gizem ak @cookies @vadikızı @MelankoliK @Yiğitt @ABAY_06 @Aserat @gözlemci @Harunnn60 @Bully @mrt-06

Dizilerimizin dünyada da bu kadar ilgi görmesi çok gurur verici bir şey. :)

ayol kız @Çiğdem- bu haberi 20 gün önce gördüm ama açmadım ilk defa fan takımına bir iyilik yapayım dizileri pahalıya satıldı sansınlar mutlu olsunlar dedim ama dün hadlerini aştılar yine :))) ellerindeki tek başarıyı da böylece ellerinden almış oldum:))

neyse ayol sonra xemrexxx neden ay yapıma laf ediyor adamların kurt seyiti,kara para aşkı istedikleri paralara satılamıyor diye koca sistemi değiştiriyorlar yılda 50 dizi var yurtdışına satılan hepsinin kaderiyle ekmeğiyle oynuyorlar onca insanın :) @destere nin pana filmini de bu yüzden sevmiyorum istediği reytingi alamayınca sadece gelin-kaynana programlarının yaptığı gibi uzun özet çıakrttılar,60-70 dk lik dizi sürelerini 120 dk yaptılar dizi sektörünü kaç yıl geri götürdüler:))

@vadikızı @cookies

ayol kız @Çiğdem- bu haberi 20 gün önce gördüm ama açmadım ilk defa fan takımına bir iyilik yapayım dizileri pahalıya satıldı sansınlar mutlu olsunlar dedim ama dün hadlerini aştılar yine :))) ellerindeki tek başarıyı da böylece ellerinden almış oldum:))

neyse ayol sonra xemrexxx neden ay yapıma laf ediyor adamların kurt seyiti,kara para aşkı istedikleri paralara satılamıyor diye koca sistemi değiştiriyorlar yılda 50 dizi var yurtdışına satılan hepsinin kaderiyle ekmeğiyle oynuyorlar onca insanın :) @destere nin pana filmini de bu yüzden sevmiyorum istediği reytingi alamayınca sadece gelin-kaynana programlarının yaptığı gibi uzun özet çıakrttılar,60-70 dk lik dizi sürelerini 120 dk yaptılar dizi sektörünü kaç yıl geri götürdüler:))

@vadikızı @cookies
katılmıyorum sana katılmıcam emre kusura bakma🙂

@vadikızı @cookies
kurt eyit ve kara para aşk son yılların en başarısız yapımları ay yapımın reyting bakımından sürünen 2 dizisi oldular herşeye rağmen 2009 yılından beridir 6 yıl olmuş ezel karadayı dizilerinden kenana dua etsinler ay yapım son 6 yıldır kenan yesinde nefes alabiliyorlar🙂

kurt eyit ve kara para aşk son yılların en başarısız yapımları ay yapımın reyting bakımından sürünen 2 dizisi oldular herşeye rağmen 2009 yılından beridir 6 yıl olmuş ezel karadayı dizilerinden kenana dua etsinler ay yapım son 6 yıldır kenan yesinde nefes alabiliyorlar🙂
ay seni kenana tutkalla yapıştırıcam .ss ayol @destere nin beroşu aşkı memnu ve fatmagülle kenanın dizilerinden çok daha iyi gitti kız çatlıyon mu:A

ay seni kenana tutkalla yapıştırıcam .ss ayol @destere nin beroşu aşkı memnu ve fatmagülle kenanın dizilerinden çok daha iyi gitti kız çatlıyon mu:A
ben son yılları diyorum o bahsettiğin dizilerden sonra kenan sayesinde nefes alabiliyorlar diyorum diğer yapımları hep rezil sonuclar doğurdu son yıllarda 🙂🙂🙂 özellikle 3 yıldır karadayı olmasa koca ay yapımın tutan dizisi yok :A:A:A

Muhahahahah diye kötü bi gülüşle gireyim konuya:X [HASHTAG]#KPA[/HASHTAG] için övgü dolu bi yazmişssin...Bunun arkası gelir.Aldın bi kere o gazı:A

28 ülkeye satilmasına rağmen 40 ülkeye satilmiş gibi para götürmüş:A ay yapım farkı.Bide mbc vazgeçti filan onca laf ediyordun @xemrexxx

Muhahahahah diye kötü bi gülüşle gireyim konuya:X [HASHTAG]#KPA[/HASHTAG] için övgü dolu bi yazmişssin...Bunun arkası gelir.Aldın bi kere o gazı:A

28 ülkeye satilmasına rağmen 40 ülkeye satilmiş gibi para götürmüş:A ay yapım farkı.Bide mbc vazgeçti filan onca laf ediyordun @xemrexxx
övgü yazxısı değil ki bu paragözlük ne zamandan beri övülen bir şey olmuş:) mbc 250-300 bin dolar vermeyince bölüm başı ıtv inter emdyayı şutlayıp arap dağıtımcıyla anlaşmışlar:) boşa çabalıyorlar artık devirleri bitti istedikleri ka satsınlar kimse izlemeyecek şişirme dizileri :))