Dizilerin Önündeki En Büyük Engel: Zihniyet

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,938
Puanı
1,061
Türkiye'de aile dizilerinin ömrü tükeniyor derken her dizi klasik aile dizisi olma yoluna girdi.
Bunun nedeni bizzat medya ve RTÜK kararları.

RTÜK'ün verdiği cezaların ne kadar komik ve saçma olduğunun farkındadır herhalde herkes.
Duş altında kıyaferleri ile öpüşen ve son 10 saniye kıyafetlerini çıkaran Soner-Bahar ikilisine verilen ceza hala akıllarda.
Türkiye'de 10 yaşındaki çocuğun bile ****o izleme özgürlüğüne sahip olduğunu düşünürsek ceza gerçekten tuhaf.

Diğer olay daha yeni yaşandı.
Muhteşem Yüzyıl'da Lütfi Paşa-Ahsen Hatun yakınlaşması oldu.
Onlar sevişmedi bile ama kıymetli medyamız sahneyi erotik ve cüretkar bulmuş!
ceren_9623.jpg

Daha 10 yıl önce Asmalı Konak'ta Dicle,çırılçıplak adamın üzerine yatıyordu,Kurtlar Vadisi'nde kanlı kafa kesme sahnesi izliyorduk.Orası da ayrı komedi o sahnlerin tekrarı ilk yayınlanmadan fazla ceza alıyor.

Dizilerin önünde süreden sonraki en büyük engel bu zihniyet meselesi.
Olmayanı olmuş gibi göstermek olayı.

Kimi neden cezalandırdıkları anlaşılamıyor bile resmi reyting sonuçlarına göre ÖBGZ'nin o duş sahnesini en fazla 6 milyon insan izlemiş TV'de ama bakıyoruz Spartacus'ün bölümleri 3 büyük dizi sitesinde en kötü 1 milyon izleniyor.Kimi kötü etkiliyor da ceza veriliyor acaba internette izleyenelr bizzat gençler onları etkiliyor diye ceza almıyo mu diziler,suçları internette değil de tv'de izlenmek galiba.
1975678687.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
zihniyet değişsin demi elin amerikalıları gibi oramızı buramızı açalım kültürümüze dinimize kitabımızda olmyan şeyleri tv de cümle aleme gösterelim yazık... modernlik orasını bırasını açmak değildir o zaman en medeni canlılar hayvanlardır :wink:

zihniyet değişsin demi elin amerikalıları gibi oramızı buramızı açalım kültürümüze dinimize kitabımızda olmyan şeyleri tv de cümle aleme gösterelim yazık... modernlik orasını bırasını açmak değildir o zaman en medeni canlılar hayvanlardır :wink:

Elin Amerikalısı mı kaldı dışarıya bak biraz. :)

Agam çok güzel yorum yaptı.Aynen katılıyorum

kimse zaten bir got ya da spartacus sahnesi beklemiyor :D zaten diziler için uyarı işaretlewri var koyarsın +13 :) gerçi o daişe yaramıyor behzat ç. +13 işaretiyle gecenin 12 buçuğundaki iki küfürden ceza alıyor :D

Elin Amerikalısı mı kaldı dışarıya bak biraz. :)

bakıyorum merak etme biraz külütürünü gelenek göreneklerini göz önünde bulundurun onlarda aile kavramı bile yok bizim gelenek göreneklerimiz asla onların yaptıklarına izin vermez

- - - Ekleme - - -

bir milleti bitirmenin en büyük yolu kültürüdür bu da tv den dizilerden geçer

bakıyorum merak etme biraz külütürünü gelenek göreneklerini göz önünde bulundurun onlarda aile kavramı bile yok bizim gelenek göreneklerimiz asla onların yaptıklarına izin vermez

Ben yok mu say dedim biraz modernleşin öyle kelimeler bipleniyor ki günlük hayatımzda sıkça kullandığım kelimeler. :)

konuya baksana spartacus ün walking dead in suupernatual ın how ı met your motther ın game of thrones un internetteki bölümleri bir harem,20 dakikadan fazla izleniyor o dizlerde yabancı dizlerdeki sahnelerin 10 da 1 i olsa diziyi yayından kaldrırlar
kendi dizilerimizxe ceza verirken yabancı dizielre özgürlük veriyoruz çok adil olmuş

Ben yok mu say dedim biraz modernleşin öyle kelimeler bipleniyor ki günlük hayatımzda sıkça kullandığım kelimeler. :)

sen o sıkça kullandığın kelimelerden forumda bile ceza yiyosun tv de mi olmasını bekliyosun hee bende bazı şeylere karşıyım mesela kan bile sansürleniyo vs. bazı konularda haklısın katılıyorum

- - - Ekleme - - -

konuya baksana spartacus ün walking dead in suupernatual ın how ı met your motther ın game of thrones un internetteki bölümleri bir harem,20 dakikadan fazla izleniyor o dizlerde yabancı dizlerdeki sahnelerin 10 da 1 i olsa diziyi yayından kaldrırlar
kendi dizilerimizxe ceza verirken yabancı dizielre özgürlük veriyoruz çok adil olmuş
tv de mi yayınlanıyo internette her şey var bağlantının alakası bile yok netten isteyen istediğini yapat tv de olmaz ama

sen o sıkça kullandığın kelimelerden forumda bile ceza yiyosun tv de mi olmasını bekliyosun hee bende bazı şeylere karşıyım mesela kan bile sansürleniyo vs. bazı konularda haklısın katılıyorum

yani kan kötü etkilemiyor ama öpüşmeleri kötü etkiliyor vışhhh :D

- - - Ekleme - - -

- - - Ekleme - - -

tv de mi yayınlanıyo internette her şey var bağlantının alakası bile yok netten isteyen istediğini yapat tv de olmaz ama

istediğini yapmasından mı bahsediyoruz tv deki dizlerden çok daha cüretkar sahnelere sahip diziler internette tv dizlerinden daah çok izleniyor :)

kan neyi etkileyecek güldürme beni :kiki: ama tecavüz sevişme falan ahlaka aykırı şeyler :wink:

- - - Ekleme - - -

- - - Ekleme - - -

istediğini yapmasından mı bahsediyoruz tv deki dizlerden çok daha cüretkar sahnelere sahip diziler internette tv dizlerinden daah çok izleniyor :)

tv olmaz işte internette olur anca

kan neyi etkileyecek güldürme beni :kiki: ama tecavüz sevişme falan ahlaka aykırı şeyler :wink:

- - - Ekleme - - -

tv olmaz işte internette olur anca
internetle tv nin ne fark ıvar interneti kullanan insan sayısı iel tv izleyen arasında milyonalrca fark yo k:)
kanıun nesi kötü etkilemeyecek insanın midesi bulanrı çok kan görünce bayılan doktorlar bile var sıradan vatandaş napsın :D

- - - Ekleme - - -

Haha güldürdün sen kendi ceza listene bak bi de benimkine sonra bana terbiye vermeye kalkış. :)

Haha güldürdün sen kendi ceza listene bak bi de benimkine sonra bana terbiye vermeye kalkış. :)

ne alaka Allah Allah :kiki: ben sana terbiye vermeye değil o kelimeler forumda bile ceza diyorum nasıl okuyosun arkadaş açıkça yazmışım hemen atarlanma :D

ne alaka Allah Allah :kiki: ben sana terbiye vermeye değil o kelimeler forumda bile ceza diyorum nasıl okuyosun arkadaş açıkça yazmışım hemen atarlanma :D

Ben forumdan hatalı bir ceza almadım bana göre her zaman lan kelimesi kullanırım örneğin lan kullandım diye ceza aldım mı göster. :)