Dizilerden bıktık mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
2,349
Puanı
809
Medya araştırma şirketi Interpres, yerli dizilerin medyadaki yansımalarını; yani habere dönüşme potansiyellerini izlemiş ve ilginç bir sonuca ulaşmış: Medya artık dizi haberlerine eskisi kadar yer vermiyormuş!

Son yıllarda ekranda en çok izlenen programlar içinde ilk sırada yer alan diziler, medyanın sık sık haber yaptığı konular arasında yer alıyor. Ancak bu sene durum biraz değişmiş gibi görünüyor.

Kanalların Eylül ayında, yeni yayın dönemine başlamasıyla birlikte, geçen yıldan devam edenler ile yeni dizilerin de gösterime girmesine rağmen, yazılı basında çıkan haber sayısında bir düşüş olduğu belirlendi.

Medya takip ajansı Interpress'in araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl yerli-yabancı diziler hakkında ay bazında çıkan haber sayısı 6 bini aşarken; bu yıl Eylül ve Ekim aylarında bu sayının 4 binde kaldığı saptandı.

Geçtiğimiz yıl, ay içinde ortalama 120 ile 135 yerli-yabancı dizi hakkında haber yayınlanırken, bu yıl ise bu sayının 100'ü geçmediği ortaya çıktı.

Bu sütunlarda, sezon başı yaptığım değerlendirmede, yeniler arasında izleyicinin burnunu ekrana yapıştıracak düzeyde bir dizi bulunmadığından söz etmiş, sezonu geçen yıllardan kalan yapımların sürüklediğini yazmıştım.

Peki tek neden, dizilerin içine düştüğü konu sıkıntısına bağlı kısır döngü mü, yoksa gerçek hayatın dizilerden daha ilginç bir hale dönüşmesi mi?
Öyle ya, gündemi bu kadar 'dramatik' bir ülkede kim dizilere dönüp bakar ki?

en-iyi-en-kotu-dizileri.jpg

Ben bıkmadım ama şu andaki diziler çok kötü 2 diziyi takip ediorum Arka Sokaklar ve Muhteşem Yüzyıl Yahşi Cazibeye bakamıyorum o gün işlerim olduğu için başka yok zaten söyle düzgün bir yapım en son iki tane merakla beklediğim diziler var birisi en çok sevdiğim oyuncular arasın Saruhan Hünelin yeni dizisi Araf Zamanı İkincisi ise yine Karakolda muhteşem bir rol alarak ve hakkını vererek oyunculuğunu sevdiğim Ertan Saban'ın yeni dizisi Bir Kadın Tanıdım Dizisi

Ben bikmadim, severek izliyorum dizileri..

Bu sezon gündem oluşturacak haber niteliği taşıyan pek dizi çıkmadı şu ana kadar. Geçen sezon Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Muhteşem Yüzyıl çıkmıştı. Ama Öyle Bir Geçer Zaman Ki hakkında bu yıl pek haber çıkmıyor. Dizi eski ilgisini kaybetti. Muhteşem Yüzyıl için haberler çıkmaya devam ediyor ve bunların çoğu doğal olarak hatalarla ilgili eleştiri haberleri.

Bu yılkilerden gündem yaratan dizi belki biraz Kuzey Güney ve İffet oldu ama onun dışındaki yeni diziler çok sönük kaldılar.

Bu sezon gündem oluşturacak haber niteliği taşıyan pek dizi çıkmadı şu ana kadar. Geçen sezon Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Muhteşem Yüzyıl çıkmıştı. Ama Öyle Bir Geçer Zaman Ki hakkında bu yıl pek haber çıkmıyor. Dizi eski ilgisini kaybetti. Muhteşem Yüzyıl için haberler çıkmaya devam ediyor ve bunların çoğu doğal olarak hatalarla ilgili eleştiri haberleri.

Bu yılkilerden gündem yaratan dizi belki biraz Kuzey Güney ve İffet oldu ama onun dışındaki yeni diziler çok sönük kaldılar.

kuzey güney başka bi gün yayınlansa bence fatmagül kadar reyting alırdı rahat..