Diziler Arasındaki Yarışta Son Durum Ne? İçlerinden Bir Dizi Sezona Bomba Gibi Girdi !

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,345
Puanı
809
Kıran kırana geçen rating çekişmesinde 2-8 Ekim haftasında, dizilerin rating karnesi belli oldu.
[/B]Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Güler'in haberine göre: Neşeli, eğlenceli, cıvıl cıvıl, hayat dolu, ilk bölümünden reyting adına gelecek için gayet umutlu bir dizi yapmışlar pazar ekranını şenlendiren. İzlerken eğlendiren, zamanın nasıl geçtiğini hiç hissettirmeyen, temposu yüksek, seyircisine keyif veren bir yapım olmuş Umutsuz Ev Kadınları.


SEZONA BOMBA GİBİ GİRİŞ YAPTI
Başrolleri paylaşan beş kadın da harikalar yaratmış. Yasemin'i canlandıran Songül Öden, bugüne kadar izlediğim en başarılı performansıyla karşımızda. Ceyda Düvenci, hani derler ya rolüne 'cuk oturmuş'. Bennu Yıldırımlar Nermin'de, Evrim Solmaz Zeliş'te, Özge Özder Emel'de işlerinin altından alınlarının teri, emeklerinin yeteneklerinin hakkıyla kalkıyorlar. Dizi kısırı pazar akşamları için ilk bölümünden seyircisini peşine takıp götüren bu diziyi, hep birlikte omuzluyorlar. Önümüzdeki günlerde Behzat Ç.'nin de gösterime girmesiyle çok renkli bir rekabete sahne olacak pazar akşamları. Çünkü Behzat Ç.'yi de soluksuz takip eden bir kadın izleyici kitlesi var. Behzat göründüğünde, gözlerini ondan alamıyorlar. İşte bu yüzden bu iki çok ince elenmiş ve sık dokunmuş dizi arasındaki rekabetin sonucunu kadın seyirci belirleyecek. Hanımlar ya kendi hayatlarından kesitler sunan Umutsuz Ev Kadınları'nı ya da ekranların karizmatik komiseri Behzat'ı tercih edecek. İşte ben buna rekabet derim. Ve böylesi keyifli bir rekabeti, zevkle-heyecanla takip ederim. Edeceğim de… Hepinize iyi haftalar.


Oyuncu her rolü oynar derler ama…
Peki ya oyuncuların eşleştirmesi hiçbirbirini tutmamışsa… İki oyuncu karşı karşıya geldiğinde ortaya seyirciyi asla ikna etmeyen-edemeyen bir görüntü çıkıyorsa… Show'un perşembe akşamı perde açan dizisi Gün Akşam Oldu'da yaşadım böylesi bir anı, dizinin ilk bölümünün hemen başında. Oyuncular sağlam, fonda Ege'nin incisi Ayvalık, çekimler, müzik gayet başarılı. Tamam da o sapsarı Filiz Akın'ın oğlu rolüne bizim Muro'yu, Mustafa Üstündağ'ı koymuşlar. Baba Halil Ergün, anne Filiz Akın; oğulları Muro! Elbette elinden geleni yapıyor genç yetenek. Ama olmuyor, gözler bu eşleştirmeye bir türlü ikna olamıyor. Hal böyle olunca da hüzün dolu bir yapım, bir anda bir komedi dizisi havasına bürünüyor. En azından benim gözümde böyleydi…


Mahsun'un dizi tanıtımı adeta bir tokat gibi sarsıcı
Biz Mahsun Kırmızıgül sinemasını tartışaduralım, o filmleriyle on beş milyondan fazla seyirciyi, yani orta büyüklükte bir ülkeyi sinema salonlarına doldurmayı başardı bile. Uzun zamandır sinemaya konsantre olmuş, dizi sektöründen uzak duruyordu. Ama yakın tanırım, arkadaşımdır. Aklında bir dizi projesi, sürekli bunun üzerine düşünüyor, bunu çalışıyor, deyim yerindeyse bu dünyadan kopmuş, projesiyle yatıp projesiyle kalkıyordu. Sonunda tanıtımları dönmeye başladı ekranda. Yine bıçak sırtı konuya el atmış, kanayan bir yarayı mercek altına almış; çocuk gelinler. Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği Hayat Devam Ediyor, tanıtımlarıyla insanın yüzüne bir tokat gibi çarpıyor. Dizide Fikret Kuşkan, Arif Erkin, Meltem Miroğlu, Rana Cabbar, Şenay Gürler, Rozet Hubeş gibi onlarca usta isim rol alıyor. Hayat Devam Ediyor'un kasım ayının ilk haftasında gösterime gireceğini biliyorum. Ben en çok atv'nin böylesi iddialı bir proje için haftanın hangi gününü seçeceğini merak ediyorum. Sonuç açıklandığında, yine herkesten önce burada olacak efendim.


Kurtlar nereye seyircisi oraya
Şu sıralar bir gözüm hep TNT'de; kanalın yeni sezonun başıyla birlikte ortaya koyduğu sunum zenginliğinde. Gerek gündüz kuşağında, gerek akşam saatlerinde seyirci için gayet hoş sürprizler-yapımlar- diziler hazırlıyor,markalarını zihinlere iyice derinden kazıyorlar. Peş peşe, süratle çok doğru adımlar atıyorlar. Bir ekran efsanesi olan Kurtlar Vadisi ekibini transfer ederek çok önemli bir işe imza attılar. Şimdilerde de bu doğru transferin meyvelerini topluyor, tadını çıkarıyorlar. Ekranın kanaldan kanala transfer şampiyonu Kurtlar, sadık takipçilerini TNT'ye de taşıdılar. Reyting listelerine yeni giren kanallarını, geçen hafta gün ikinciliğine çıkardılar. Umarım arkası gelir. Umarım TNT'nin de topa girmesiyle kanallar arasındaki rekabet de biraz daha renklenir.





esh_19213.jpg
<SCRIPT type=text/javascript src="http://www.medyamuhabiri.com/wp-content/plugins/top-10/top-10-addcount.js.php?top_ten_id=20783"></SCRIPT>[/SIZE][/COLOR][/FONT]
 
Umutsuz Ev Kadınlarını akşam ben de izledim gerçekten güzel bir dizi olmuş. Bu başarıyı hak ediyorlar. Ama şunu da söyleyim bu başarının kalıcı olacağını hiç sanmıyorum. Düşüşe geçer birkaç hafta sonra...
 
Hayat Devam Ediyor için gün seçimini merak ettiğini yazmış Mehmet Güler :) Ben nedense bu dizinin Pazar günü yayınlanacağına emin gibiyim :)

Pazar dışındaki seçimler hatalı olur bence. Belki Pazartesi de denenebilir ama Al Yazmalım'ı bozmak yanlış olur. :)