Dizi Dünyasında Neler Oluyor?

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
141,051
Puanı
1,061
20'ye yakın dizi 7 hafta sonra ekranlara veda etmeye hazırlanırken, yapımcıların ve oyuncuların korkulu rüyası 'Reyting' ölçümleride yeniden başlıyor.

Reytingi yüksek, izleyicisi bol dizileri ekranlarına getirmek isteyen TV kanalları proje seçimlerinde artık kılı kırk yarıyorlar. Bu yüzden bir çok dizi projesi daha taslak halindeyken geri çevriliyor. Bazı diziler ise çekim aşamasında iptal ediliyor. Başrolünü Müjde Ar'ın oynadığı Star TV için çekilen 'Bir Bu Eksikti' adlı projede iptal olan projelerden. Yapımcı Faruk Turgut ise 'Dila Hanım' dizisi için henüz uygun bir 'Dila Hanım' bulamamış. Bergüzar Korel'den sonra Tuba Büyüküstün'de rolü geri çevirmiş. 'Yalan Dünya', 'Öyle Bir Geçer Zaman ki', 'Keşanlı Ali' gibi dizilerinin yapımcılığını kendisi üstlenen Kanal D'den sonra Star TV'de artık kendi dizilerini kendisi yapmaya karar vermiş. Kanalın astronomik rakamlar ödeyip bir türlü tutmayan dizileri böyle bir kararın alınmasına neden olmuş. Bu arada bazı yapımcı ve oyuncular 'Dizimizi ekrandan kaldırmayın, ücretlerimizden fedakarlık yapıp bütçemizi küçültelim' şeklinde bir öneri sunmuşlar. Ancak bu önerileri olumlu karşılanmamış.

'Servet' 50 yaşında ikiz bebek yapmış!
Yalan Dünya'nın 'Servet Hanım'ı, 'Orçun'un anneannesi Füsun Demirel dizi ve filmlerde hep anne rolleri üstlense de kendisi 'Anne' olmak için yıllarca beklemiş. Demirel, 50 yaşında 'Tüp Bebek' yöntemiyle ikiz bebekleri 'Mehmet' ve 'Aslı' yı dünyaya getirmiş. 'Çocuklarım bana mutluluğu da getirdiler' diyen Füsün Demirel tam da oyunculuktan soğumaya, piyasadan umudunu kesmeye başladığı bir anda Gülse Birsel'den 'Servet Hanım' rolü için teklif alınca dünyalar onun olmuş. Demirel,'Gülse harika yazıyor, bizde rolün hakkını verip oynuyoruz' diyor.

Kadere kurban giden dizi başlıyor!
Dustin Hoffman, Nick Nolte gibi dev oyuncuları buluşturan 'Luck' dizisi bu akşam CNBC-e'de başlıyor. At yarışı dünyasını anlatan dizi izleyicinin o dünyaya farklı pencerelerden bakmasını sağlıyor. Müthiş bir at yarışı tutkunu olan yapımcı David Milch, gözlemlerini bu diziye katmış. Amerika'da büyük ilgi toplayan dizi ne yazıkki kaderine kurban gitti. Dizide rol alan 3 yarış atının ölmesi üzerine 3 yıl sürmesi planlanan dizi bir anda bitirildi.

Reklam film teklifi getirdi!

Demet Akalın ile Hande Yener aynı reklamda oynamışlar ve büyük ilgi toplamışlardı. Bu reklamı izleyen bir yapımcı şarkıcı ikiliye film teklifi yapmış. Demet Akalın, ' Evet ilginç bir film projesi teklifi aldık. Henüz kesin bir karar vermedik. Hande ile oturup projeyi inceleyip bir karar vereceğiz' diyor.

Üzülmemek için filmlerini izlemiyormuş!

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Cüneyt Arkın ara verdiği setlere yeniden dönmek için hazırlıklar yapıyor. 'Sinema benim yaşam biçimim. Uğruna mesleğim olan doktorluğu bile bıraktım' diyen Arkın'ı en çok birer ikişer aramızdan ayrılan oyuncular üzüyormuş. Yeşilçam'dan bir çok dostunu yitirdiği için büyük üzüntü yaşadığını belirten ünlü aktör, 'Bu yüzden maalesef eski filmlerimi bile izlemekten çekiniyorum. Aynı filmde oynadığımız, film setlerinde bir çok şeyi paylaştığımız o yitirdiğimiz oyuncuları gördükçe içim acıyor. üzülüyorum' diyor.

Yıldız'ın kuşları peşpeşe ölmüş!

YILDIZ Tilbe'nin muhabbet kuşlarına nazar değişmiş, peşpeşe telef olmuşlar. 'Bir muhabbet kuşum vardı. Onunla oynuyor arkadaşlık yapıyordum. Nazara geldi ve bir gece öldü. Hemen ardından bir tane daha aldım. Onun da akibeti önceki kuşum gibi oldu, o da öldü. Artık kuş muş almayacağım. Çünkü onları kaybetmenin üzüntüsü içime dert oluyor' diyor.

Hikaye bitince diziyi bitirdi!
Haldun Taner'in ünlü eseri 'Keşanlı Ali Destanı' tiyatro sahnelerinden ekrana taşınıp dizi olmuştu. Çağan Irmak'ın yönettiği dizide Nejat İşler ile Belçim Bilgin başrolleri paylaşıyordu. Hikaye bitince Çağan Irmak başka yapımcılar gibi diziyi sakız gibi uzatmak yerine bitirmeye karar vermiş. Üstelik uzun bir süre dizi çekmemeye de karar vermiş. Şimdi elindeki iki ayrı film projesini hayata geçirmek için hazırlanıyor. Belçim Bilgin ise eşi Yılmaz Erdoğan'ın yöneteceği 'Kelebeğin Rüyası' adlı filmde oynayacak.

Perihan Savaş anılarını yazıyor
Kanlı Nigar' adlı oyunda başrol oynayan Perihan Savaş, bir yandan da anılarından oluşan bir kitap yazıyor. Çocuk oyuncu olarak girdiği tiyatro ve sinema dünyasında acı tatlı bir çok olay yaşadığını belirten Savaş, 'Çok güç şartlarda filmler çektik, tehlikeler atlattık. Şimdiki oyuncular bizden daha şanslı. Şimdi iyi bir dizide oynayıp hemen şöhret olmak ve güzel paralar kazanmak mümkün. Biz mesleğin çilelerini çekerek bugünler geldik
' diyor.