Teknoloji Disney+

phoebebuffay

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Disney+ , The Walt Disney Company tarafından kurulan, streaming dizi-film izleme servisidir. Kütüphanesinde Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, 20th Century Fox şirketlerine ait dizi ve filmler başta olmak üzere birçok içeriği barındırarak abonelerine geniş bir arşiv sunar.

12 Kasım 2019'da Amerika'da yayın hizmetine başlayan platform, sonrasında kademeli bir şekilde yayılarak hizmet ağını genişletmiş, 14 Haziran 2022 itibariyle aylık 34.99 TL gibi bir ücretle Türkiye'de de yayın hizmetine başlamıştır. 2022'nin 2.çeyreği itibariyle 137 milyonun üzerinde aboneye sahiptir.

disney_plus.jpeg
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,290
Reaksiyon puanı
31,210
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Geniş bir arşive sahip bir platform, Türkiye girişlerinde tek yerli yapım ile geldiler.
İçerikleri ise Tarz meselesine bağlı..
Bilimkurgu, fantastik, animasyon sevenler içim harika bir kaynak platform.

Ama netflix gibi diğer ülke yapımları, daha fazla yerli üretim önem vermeleri gerecek.

Benim için Netflix halen en başarılı platform.. Disney gelmesi sadece Marvel, Pixar gibi yapımları biraraya toplattı benim için..

Netflix yaşadığı krize rağmen üretime devam ediyor.. Disneyde geribildirimleri iyi değerlendirmeli.
 

phoebebuffay

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Arşivi şimdilik çok hoşuma gitti ve içerisinde çok sevdiğim birçok sürpriz eski dizi ve filmle karşılaştım ama arayüzü beklentimin altında kaldı, Netflix'e göre oldukça kötü. İzleme listesine film ekleyip çıkarmak vs pratik değil. Ayrıca bitirdiğim filmlerin izlemeye devam et kısmında durması, içeriklerin otomatik Türkçe dublajla başlaması, içeriklerin ayrıntılar kısmındaki yazıların kaybolması, altyazı boyutunu ayarlayamama gibi sorunlarla karşılaştım şimdiye kadar. Yine de yeni olması sebebiyle bir süre favori platformum olacak gibi. :A
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,049
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Son bir haftadır tatlı bir heyecan yaratan yepyeni platformumuz. :)

Arayüzü Netflix'ten sonraki en iyi arayüz bana kalırsa.

İçerikleri aslında kaliteli ama büyük çoğunluğu kalburüstü dizi/film izleyicisinin yıllar öncesinden silip süpürdüğü cinsten. Tabii tekrar izlemek için her daim el altında bulunması güzel.

Şahsen en çok ilgimi çeken içerikleri Hulu içerikleri. Çünkü çoğu yeni ve aşırı popüler olmayan içerikler. Bu içeriklerin daha da fazla olmasını isterdim. Örneğin Hulu'daki Fresh filmini Disney+ gelince izlerim diyordum, ama gelmemiş. :(

Umarım bu tip eksikler geçicidir ve ilerleyen aylarda eksikleri de hızla giderip arşivi genişletmeyi sürdürürler. Koskoca Disney, Fox, Nat Geo arşivinden çok daha iyileri çıkabilir.

Her şekilde bir süre için izlenecek pek çok şey sundukları kesin. Belki de onlar da bunu düşündüklerinden hepsini bir anda harcamak istemediler...

Yerli içerik planlaması şu ana kadar berbat gözükmekte, o apayrı bir konu. Yerli arşivi de üçüncü sınıf Fox dizilerinden ibaret...
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Tahmin edildiği üzere tüm kozlarını bir kerede ortaya dökmek yerine adım adım eklemeler yapacaklar, bu da Disney'in gücünü gösteriyor aslında. Öylesine büyük bir arşiv var ki yayınladıkları içeriklerden çok yayınlamadıkları içerikler mevcut. Spider-Man'in seveni çok, önemli bir katkı yapacaktır platforma.

 

Doğan

Favori Üye
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
10,358
Reaksiyon puanı
6,109
Puanı
710
Yaş
36
Konum
Bilecik
Disneyin eski foxın eski çizgi filmleri yabancı dizilerı vardır ımarım.