Disney+'ta Şok Gelişme: Proje Alımları Durdu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,605
Puanı
1,061
share-default.14fadd993578b9916f855cebafb71e62.png

14 Haziran'da Türkiye'ye giriş yapan Disney+'ta şok gelişme!

Uzun süredir dünya çapında para ve abone kaybı yaşayan ve bu nedenle birtakım ekonomik önlemler almaya başlayan platform, dünya çapında olduğu gibi Türkiye'de de 2024 sonuna kadar içerik alımını durdurdu. 'Atatürk' ve birkaç iş dışındaki diğer projelerin platformda yayınlanmaması beklenirken ünlü isimlerle yapılan anlaşmaların da FOX'a kaydırılması planlanıyor.

Büyük reklam kampanyalarıyla ülkemizde hizmete açılan platformda şu ana kadar 'Kaçış', 'Dünyayla Benim Aramda', 'Ben Gri', 'Aktris', 'Arayış' dizileriyle 'Recep İvedik 7', 'Yılbaşı Gecesi', 'Bursa Bülbülü', 'Özür Dilerim' filmleri izleyiciyle buluşmuştu.

Kaynak: Birsen A.

Umarım şahsiyet dizisi de arada kaynamaz disney in global krizinden ötürü

Atatürk bile yayınlanmayacakmış Şahsiyetimi yayınlıcaklar Atatürk ve bir kaç proje daha yayınlanmayacak diyor
Konuda Atatürk ve birkaç iş dışındakiler yayınlanmayacak deniyor. Yani atatürk ve bir kaç dizi daha yayınlanacakmış. Nerden duydun Atatürkün filan yayınlanmayacağını ?

Batışı daha büyük sansasyona sebep oldu. Böyle bir dünya markasının bile bu hale düşmesi üzücü. Ne olduysa TR'ye girdikten sonra oldu.

Netflix'e rakip olarak çıkan hiçbir streaming platformu bekleneni veremedi. Zaten Walt Disney saçma sapan hamleler yapan bir şirket, muhtemelen yeni proje almayıp eldekilerin gidişatına bakacaklar.

Türkiye tarafına gelirsek, Dünyayla Benim Aramda ve Aktris gibi projelerle zaten olmayan kalitelerini belli ettiler :A Olan Ölümlü Dünya 2'ye olacak, umarım o kadar beklemenin ardından iptal etmezler.

Bursa Bülbülü ve Recep İvedik 7 dışındaki projeleri hiç ses getirmedi. (Yılbaşı Gecesi'nin aşırı olumsuz sesini saymazsak)

Maalesef çok kötü bir yönetim bu duruma sebep oldu. Kalite yerine popülerliğe yönelen tüm ücretli platformların kaderi bu olacak gibi. Tabii sadece Türkiye'ye özel durum değil, uluslararası alanda da Disney çok kötü yönetiliyor...

Yayın hayatına başladığı günden beri maalesef kötü kötü yerli film ve diziler üreterek zaten soğumamı sağlamıştı. Sırtını popüler ve star isimlere dayayarak içi boş dizilerle yola ne kadar devam edeceğini düşünüyordum ben de.

Kısa sürede Netflix'i yakalama amacıyla, niteliğe değil niceliğe önem veren tüm dijital platformların kaderi bu olacak gibi gözüküyor. HBO Max bekleneni veremedi, isim değiştirdi. Disney+ bekleneni veremedi, yayın anlayışında değişikliğe gidecek gibi gözüküyor. Apple TV+ yıldız isimlerle anlaşarak bu işe girdi, şimdi daha seçici davranıyor. (Özellikle dizileri gerçekten kaliteli.)

Uzun vadede dijital platformlardan hangileri ayakta kalacak gerçekten merak ediyorum. Çoğu bir şekilde hayatta kalır da gerçek anlamda başarılı ve rekabetçi olmaktan bahsediyorum...

Kısa sürede Netflix'i yakalama amacıyla, niteliğe değil niceliğe önem veren tüm dijital platformların kaderi bu olacak gibi gözüküyor. HBO Max bekleneni veremedi, isim değiştirdi. Disney+ bekleneni veremedi, yayın anlayışında değişikliğe gidecek gibi gözüküyor. Apple TV+ yıldız isimlerle anlaşarak bu işe girdi, şimdi daha seçici davranıyor. (Özellikle dizileri gerçekten kaliteli.)

Uzun vadede dijital platformlardan hangileri ayakta kalacak gerçekten merak ediyorum. Çoğu bir şekilde hayatta kalır da gerçek anlamda başarılı ve rekabetçi olmaktan bahsediyorum...
Büyük platformlardan birini Apple, bir diğerini Amazon alır gibime geliyor. Bu kadar çok şirketin aynı anda güçlü şekilde ayakta kalması zor. Tek rakipleri birbirleri de değil youtube, instagram, tiktok vs gibi alternatifler de insanların zamanlarını çalma konusunda epey iddialılar. Dizilerin en güçlü noktası etrafta getirdiği sesti, sosyal etkileşim sağlamasıydı. Şimdi onlarca platform arasında bu etkileşimi yakalayabilmek için öncelikle ortak platformda buluşması gerekiyor insanların. Kimi Paramount+'a kimi Disney+'a kimi Netflix'e aboneyken bunu sağlamak zor. Çoğuna ya da hepsine birden üye olanlar da küçük bir azınlık... Yakın zamana kadar herkes Netflix'te toplanmış gibi bir hava vardı ama şimdi o da dağıldı. Squid Game sonrası büyük ses getiren Netflix işi de hatırlamıyorum. (İlla vardır arada 1-2 şey unuttuğum ama eskiden çok daha sık çıkardı.)

• Beğendim
Reactions: Hobbit and Sherlock