Disney+ Türkiye'nin Açılış Tarihi ve Aylık Üyelik Ücreti Belli Oldu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,605
Puanı
1,061
images

Disney Plus'un Türkiye'de hizmete
gireceği tarih belli oldu.

12 Kasım 2019'da ABD'de hizmet vermeye başlayan platformun yaz aylarında Türkiye dahil 42 ülkede daha izleyicilerle buluşacağı açıklanmıştı. Pek çok yıldız isimle anlaşma yapan ve yakında dünyanın dört bir yanında çekilecek görkemli lansman filminin hazırlıklarını da sürdüren platform, 14 Haziran Salı gününden itibaren hizmete girecek.

En özel Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic içeriklerinin yanı sıra yabancı filmler ve Türk yapımı orijinal projelerin de yer alacağı platformun üyelik ücreti ise aylık 34.99 TL (yıllık 349.90 TL) olarak belirlendi.

• Harika
Reactions: Gizmen
Üyelik ücreti yüksekmiş ama tabii muhtemelen daha da artar. Yine de birçok dijital platformdan kaliteli olacak, yüksek ücretinin hakkını da verecektir.

Netflix’le falan kıyaslayınca, hatta kıyaslamadan bile uygun olmuş fiyatı bence. Bölgesel fiyatlandırmaya gitmişler, muhtemelen dünyadaki en ucuz Disney+ fiyatlandırması da bizdedir. Dolar ve Euro’yu üzerine hiçbir şey koymadan, birebir çevirince bile ortaya çıkan rakamlar ortada zaten. İnşallah ülkemiz özelinde yapacakları projeler de en azından senaryo anlamında kaliteli, farklı olur. Gerçi en kötü Obi Wan izleriz, bir sürü stüdyo var Disney’in bünyesinde illa ki izlenecek bir şeyler bulunur. :A

Bu arada HBO Max de geliyor. Artık izleyeceğimiz içeriklere göre platform tercihi yapacağız, hepsini birden düzenli olarak almamız mümkün değil zaten gerek de yok. Güzel haberler bunlar, hepsi gelsin artık…

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Açılış için daha makul bir ücret olabilirdi, sonradan artışa geçilebilirdi. İzleyici çekmek açısından bu tarz bir şey düşünülebilir. Ek olarak üye olanlara bir haftalık ya da aylık (aylık pek mümkün görünmüyor) ücretsiz izleme fırsatı verilebilirdi. Türkiye'de Netflix'in yanı sırada birçok yerli dijital platform da var, kıyaslama yapmıyorum ama izleyiciyi ücret konusunda kendilerine çekmek için bir şeyler yapılabilir. Ha zaten içeriği için birçok isim üye olur ama ücreti pahalı gelecek de büyük kesim var, her kesime hitap etmeli.

Ben fiyatı gayet uygun buldum. Bölgesel fiyatlandırmaya gitmişler. Özellikle içerik olarak çok zengin olacağını düşünürsek ve Netflix gibi türk dizisi çekeceğini düşünürsek bence bu fiyat uygun. Amazonun fiyatı gibi olmaz çünkü hem içerik çeşitliliği ve yerel içerik yok hem de alt yazı ve dublaj durumu türkçe özelinde çok sıkıntılı.

Eski dısney çizgi filmler olsa fox çizgi filmleri olsa çok guzel olur foxun arşivide dısneyde

Ben fiyatı gayet uygun buldum. Bölgesel fiyatlandırmaya gitmişler. Özellikle içerik olarak çok zengin olacağını düşünürsek ve Netflix gibi türk dizisi çekeceğini düşünürsek bence bu fiyat uygun. Amazonun fiyatı gibi olmaz çünkü hem içerik çeşitliliği ve yerel içerik yok hem de alt yazı ve dublaj durumu türkçe özelinde çok sıkıntılı.
Amazonda kargo bedava ve hemen teslim.

Amazonda kargo bedava ve hemen teslim.
Öyle ancak sadece dizi ve film izlemek için abone olanları sıkıntıya sokacak bir çok hususu var bana göre. En büyük durum da Netflix kadar kütüphanesini güncellemiyor oluşu. Misal ben alt yazılı izlerim çoğu zaman. Alt yazılar öyle hızlı geçiyor ki arkalarından atlı kovalıyor sanki :D dediğin şey elbette amazondan alış veriş yapanlar için olumlu yönde bir durum da keşke dijital yöne daha fazla içerik üretse.

• İlginç
Reactions: cookies
Bence pahalı olmuş. Piyasaya ilk kez girecekken düşük bir fiyatla başlayıp sonra kademeli olarak yükselmeleri daha mantıklı olurdu. Ellerinde büyük yapımlar var ama bizim için yapacakları şeyler henüz kendini sattıracak güzellikte değil. Disney Channel'ın da kapandığını düşünürsek piyasaya girerken bir tık zorluk yaşayabilir.

Ben muhtemelen şimdilik alamayacağım. Zaman içinde belli başlı şeyleri izlemek için alıp kapatabilirim. Amazon harici aktif olarak üye olduğum bir platformda yok.

Öyle ancak sadece dizi ve film izlemek için abone olanları sıkıntıya sokacak bir çok hususu var bana göre. En büyük durum da Netflix kadar kütüphanesini güncellemiyor oluşu. Misal ben alt yazılı izlerim çoğu zaman. Alt yazılar öyle hızlı geçiyor ki arkalarından atlı kovalıyor sanki :D dediğin şey elbette amazondan alış veriş yapanlar için olumlu yönde bir durum da keşke dijital yöne daha fazla içerik üretse.
Sadece dizi ve film için kim üye olur ki :A Kargosu için üyeyim ben
------

Bence pahalı olmuş. Piyasaya ilk kez girecekken düşük bir fiyatla başlayıp sonra kademeli olarak yükselmeleri daha mantıklı olurdu. Ellerinde büyük yapımlar var ama bizim için yapacakları şeyler henüz kendini sattıracak güzellikte değil. Disney Channel'ın da kapandığını düşünürsek piyasaya girerken bir tık zorluk yaşayabilir.

Ben muhtemelen şimdilik alamayacağım. Zaman içinde belli başlı şeyleri izlemek için alıp kapatabilirim. Amazon harici aktif olarak üye olduğum bir platformda yok.
2 dolar mı ne daha napsın adamlar 😱
------

5 kuruş vermem bu şişirilmiş platforma.
Bunu duyan Disney Türkiyeye girmekten vazgeçti :F

• Güldürdün
Reactions: Gizmen
Sadece dizi ve film için kim üye olur ki :A Kargosu için üyeyim ben
------

2 dolar mı ne daha napsın adamlar 😱
------

Bunu duyan Disney Türkiyeye girmekten vazgeçti :F
Misal Gizmen :D geçenlerde kedilerime bir kaç bir şey aldım ancak bu üyeliğimden ne kazancım oldu inan hiç dikkat etmedim :D

• Beğendim
Reactions: cookies
Yüksek değil mi ilk Merhaba diyecek bir firma için...
Bilemiyorum bir gelsin bakarız.

Fiyatı yüksek 19.90 bekliyordum ben en azından 3ay falan sonra zaten istemsizce satın alırız 50 bile olsa

Alt tarafı 2 € işte, makul bir fiyat. :A Bizdeki fiyatı da ortalama diyeyim, bu sene %33 oranında zam geldi maalesef. :(

• Üzücü
Reactions: Emre Ozansoy
Çok değil ama az da değil. İlk aylarda kampanya yapıp 20 TL seviyesinde girebilirlerdi.