Disney+'ın Türk İçeriklerinde Bir Flaş Gelişme Daha!

Ranini'deki yazıyı okuyunca olaylar mantıklı gelmeye başlıyor. Muhtemelen bu kaldırılan yapımlar kısa bir süre sonra geri döner.

Bu konuyla alakasız belki ama birşey diyeceğim.
Genel olarak son 5 yılda kaç tane dijital platform ve onlarca dizi/film yapıldı. Birkaç iş dışında diğerleri kısa sürede konuşuldu ve unutuldu. Çünkü dijital işlerin kadroları çok iyi olurken, senaryo ve konu olarak çoğu iyi değil.
Sonuç ise şu an Disney'in yaşadığı durum. Oysa ki, neredeyse tüm güçlü oyuncularla anlaşmalar yaparak giriş yapmıştılar. Zamanla dijital dizi yapmak oranı azalacak bence. Bu ise umarım kaliteyi de aynı oranda artırır. Yani senaryolarda daha seçici olurlar.

Reactions: Mehmet Can
Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapıldı mı? Abonelere çok büyük saygısızlık yapılmış kesinlikle. İnsanlar oraya aylık 65 TL ödüyor. Ne demek açıklama bile yapmadan pat diye platformdan kaldırmak?

Ayrıca hala neden kaldırıldığına anlam bile veremedim ama düşündüğüm gibi dijital platformların cılkı iyice çıktı. Niteliğe değil niceliğe önem verirlerse daha çok çekecekleri var. Bir an önce birkaç büyük şirket bu işe al atıp hepsini tek çatı altında toplamalı kesinlikle. Ben şahsen hiçbir global platforma abone değilim, olmayı da düşünmüyorum.

Reactions: cookies
Ben başka bir yerlere satmaya çalışacaklar diye anladım. Hatta yapımcılara gidip projelerini geri almalarını teklif ediyorlarmış. Eğer bir yere satamazlarsa geri eklerler diye tahmin ediyorum. Çünkü 3-5 yıllık lisans anlaşması yapıyorlarmış. Platformdaki tuttukları her gün için para ödemek çok saçma olur. Peşin ödemişlerdir 3-5 yıllık zaman dilimindeki ücreti....

Benzer şekilde düşünüyorum. Hem yayınladıkları hem de yayınlamadıkları işlerden çıkabildikleri kadarından çıkıp, yerli üretim işini de tamamen bırakacaklar bence. Atatürk gibi çok önceden duyurdukları ve yayınlamaları artık zorunluluk haline gelen işler yayınlanır ancak diğer birçok şey farklı farklı platformlarda karşımıza çıkar dediğin gibi.

Reactions: bazinga
Muhtemelen bundan sonra deli gibi izlenenler harici yapımları platformlar arasında paylaşmaya başlayıp maliyet düşürmeye çalışacaklar. Yeni kontrat yaparken belli bir kotanın altında izlenmeyen yapımları kaldırma gibi maddeler eklenmesini görebiliriz.

Reactions: bazinga
Gençler tam olarak Olay nedir Disney de?

383839 tane ekran yüzü ile reklamlar patlatıp, çok vergi ödüyoruz diye yerli yapımlardan sessizce kaçıyorlar mı?

Peki neye yafa hangi konuda bu kadar vergi ödüyorlar? Bizim ülkemize mi has bir durum?

Sadece Disney değil tüm platformların yaşadığı genel bir sıkıntı abi. Basit bir dille telif durumları diyebiliriz. Hem vergi hem de telif ücretleri bellerini bükmüş. O yüzden önce kendi yapımlarını kaldırdılar şimdi de izlenmeyen yapımları temizliyorlar. Muhtemelen kendi yapımlarını ay sonunda falan geri getirirler.

Bu saatten sonra da çok izlenmediği sürece orijinal yapımlarını ömürlük bir süre kendi platformlarında tutmayacaklardır. Televizyon gibi ne kadar reyting alırlarsa o kadar ömürleri olacak.

Reactions: The_Erinch