Din Dersi Almayanlar YGS'de Felsefe Çözecek

Prncss..

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
294
Puanı
305
Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler kimi zaman iyi kimi zaman kötü tepkiler alıyor. Sistemin her sene değişmesi ve öğrencilerin bu yüzden çok büyük baskı altında olduğu, sınav sistemine alışamadığı ve bu yüzden başarısız oldukları uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor.
Eğitim sisteminde son yapılan değişikliklerle din dersi almak istemediğini dile getiren pek çok öğrenci bu dersi almıyor. Bunun YGS sınavına nasıl etki edeceği sorusuna ÖSYM'den açıklama getirildi. Bu dersi almayan öğrenciler 2013 YGS sınavında Felsefe dersinden 5 soru çözecekler ve sorun böylelikle ortadan kaldırılmış olacak.

Bence daha kötüdür. Sonuçta felsefe soruları yoruma ve bilgiye dayalı ayrıca öğrenmesi zor. Ama din dersinde sabit ve genelde ezbere dayalı sorular var. Bir tutulabilecek dersler değil.

din srulari daha yoruma dayali hazirlanmis yani ornek sorular oyle gozukuyo

Bence daha kötüdür. Sonuçta felsefe soruları yoruma ve bilgiye dayalı ayrıca öğrenmesi zor. Ama din dersinde sabit ve genelde ezbere dayalı sorular var. Bir tutulabilecek dersler değil.

Ayni seyi düsündüm bende. Felsefe sorulari genelde acik sorular ve soruyu kontrol edecek kisiye kalmis artk olumlu olumsuz yargilamak.

Hayirlisi olsun, 5 soru yüzünden YGS'yi basarmama ihtimali yok ama yinede biraz mantiksiz olmus.

SBS'de de böyleydi. Din ile İnkilap çakışıyordu. Cevapları aynı zaten, öğrenciler için daha yararlıdır sınavda. :) Benim için yarar sağladı en azından. :d

Felsefe diye bi dersin olması saçmalık zaten. Din sorsunlar sadece. :D

Felsefe mantığa dayalı birşey. Din Kültürü daha kolay yani. Şimdiden Felsefe sorularını Sosyal bölümüyle gözükmeye başladı. :)