'Dila Hanım' Temiz Bir İş

destere

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
41,352
Puanı
1,059
Dila Hanım'ın temelleri sağlam zaten.

Bir edebî eser uyarlamasıyla karşı karşıyayız çünkü.

Televizyon dizisi de olsa, bir edebî eserin ruhunu ve dramatik yapısını zedelememeye özen gösteren bir uyarlama, yazarının dünya görüşünü, birikimini, edebî anlayışını da yansıtır.

Yeter ki, o esere saygıyla yaklaşılsın; özü, ruhu, sağa sola savrulmasın.

Star Tv'nin yeni dizisi Dila Hanım'ın ilk bölümü, Necati Cumalı'nın aynı adlı romanının özüne ve ruhuna kısmen de olsa sadık kalacak bir uyarlama izlenimi uyandırdı bende ya, yine de belli olmaz tabii. (Dila Hanım'ın şehirli bir avukata dönüştürülmesine, Rıza Bey'in İhsan'ı kazara öldürmesi hususuna filan girmeyelim şimdi okuyalı uzun yıllar oldu gerçi ama, hatırladığım kadarıyla kazara öldürülmüyordu İhsan Bey . Dizinin bugüne uyması için yapılan değişiklikler makul bir düzeyde ve bir drama mantığı çerçevesinde gerçekleştiği sürece, kabul edilebilir olur. Yani, dizinin ilerleyen bölümlerinde, yine bazı değişiklikler yapma arzusu ortaya çıkmazsa; bu değişiklikler en azından sistemleştirilmezse; bu kadarla sınırlı kalırsa ve bu değişiklikler finali etkilemezse...)

Yapımcılığını Gold Film'in üstlendiği, senaryosunu Zülküf Yücel'in yazdığı, Onur Tan'ın yönettiği Dila Hanım, sezona iyi bir başlangıç yaptı bence.

Dramatik yapısıyla, hikâyenin işlenişiyle, yönetmenin bu hikâyeyi biçimlendirmesiyle, oyuncuların performansıyla, yaratılan ambiyansla ve kurgusuyla Dila Hanım, temiz bir iş olmuş.

İlk bölümü kaçıranlar için, Dila Hanım dizisinin Star Tv'nin web sitesinde yayınlanan ilk bölüm özeti şöyle: 'Kendi adaletini kendi sağlayan, sözü kanun yerine geçen ağaların ve beylerin hüküm sürdüğü düzene tek başına karşı koymaya çalışan, ölen eşinin ardından adalet arayan şehirli genç avukat Dila'nın (Hatice Şendil) ve imkânsız aşkı Rıza Bey'in (Erkan Petekkaya) hikâyesini anlatıyor.

KAYNAK TARAF GAZETESİ

yalniz diziyi artik onur tan yonetmiyor ama aydin bulut..

evet ama pek fazla bişey değişmez ..

Onur Tan'in kullandigi tekniklerini begenmedim açikcasi..

Mesela Dila, kocasini öldügünü ögreniyor.. Duygularin patlmasi gereken sahne ama sadece müzik çaliyor..

Dila Hanımı izliyorum ama eğer Yalan Dünya pt-1 de olursa tercihim Yalan Dünya olacaktır.

Bu dizinin TNS reytinglerinde zirveye oynayacağını düşünüyorum. İnşallah da zirvede yer alır.

Dila Hanım'ın ilk bölümü 2 kez izledim. Başlangıç için gayet güzeldi. Zaten asıl hikaye 2.bölümden itibaren başlayacak.

Yalnız dizinin tek eksiği biraz sakin olması.
Biraz daha heyecan, atraksiyon katılması gerek. Umarım yeni yönetmen dizi için iyi olur.