Yaşam Dil Yarası

Cevize karşı alerjimin belirtilerindendir, her ceviz tüketimimde dil yarasıyla baş başa kalmaktayım. İnanılmaz keskin bir acı verir, sanki bıçak kesmiş gibi dili, sızlatır. En kötüsü de yeme-içme, özellikle yemek yeme işkence haline gelir...

Karbonat-tuz karışımına birkaç damla su ekleyip macun kıvamına getirdikten sonra yaraya kaşıkla sürmek ya da balı kaşıkla sürmek, olası acıyı hafifletme yöntemlerindendir...

Reactions: 12.Adam and Dosi
Çok nadiren gördüğüm bir durum ama birden oldu geçen, daha da geçmedi. Farklı bir yemek yedim, galiba ondan oldu, yada bu ara yoğunluktan düzenim alt üst oldu ve beslenmeye dikkat etmedim. O da bir sebep olabilir

Umarım hiç olmaz.

Amin saol

Reactions: Dosi
Evet hiç bilmediğim alerjik bir durum olmuş olabilir yiyeceklerle alakalı bazen olabiliyor, bünyede zamandan zamana farklı etkilere sebep olabiliyor hatta. Aynı zamanda stres de bazen tetikler...

Yeme-içmeden ziyade ben konuşmakta çok zorlanıyordum dil yarası olduğunda
Asıl o işkence oluyordu. Bir süre kahve, süt ve süt ürünlerinden uzak durman iyi olabilir. Kahve özellikle hiç iyi gelmez... Acı baharatlar keza öyle.

Bende çok olur özellikle de küçükken olurdu. Kim hatırlamıyorum ama bir yakınımız duvarı yala diye bir tavsiye vermişti ve onu uygulamıştım sonuç da almıştım. Tırtıklı duvar varsa evde duvarı yalamanızı tavsiye ederim. Bende alışkanlık oldu ne zaman dil yaram olsa tırtıklı duvar yalarım. Tadı da fena olmuyor, hafif tuzlu ama çabuk alışırsınız.

Bizim burası tapet
ordan kaybettik

------

Duvar kağıdı yani

Reactions: HeisenBerg
O sıkıntı ya olmaz öyle.
Düz duvar da aynı verimi veremiyor maalesef tırtıklı olması şart.
Acayip rahatlatıyor gerçekten.
Mutfak duvar kağıdı hafif tırtıklı, belki iş görür

Kaç gün geçmedi. Bal denedim, soda denedim, kendiliğinden geçmesini bekleyeceğim artık

Reactions: HeisenBerg
Mutfak duvar kağıdı hafif tırtıklı, belki iş görür

Kaç gün geçmedi. Bal denedim, soda denedim, kendiliğinden geçmesini bekleyeceğim artık
Dediğimi dene ama tabii işlemi uygularken biri tarafından görünmemeye dikkat et.
Akıl sağlığını sorgulayabilirler.

En sevdiğim yemeklerden bile soğutabiliyor, tam yemek düşünürken dildeki yaranın akla gelmesi özellikle aşırı kötü

Benim de şu sıra ağzımda var ama dilimde değil ağız içinde çeneye yakın kısımda