Devrim Arabaları (2008) Film Yorumları

S.G.A.T.

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
9,807
Puanı
1,061
devrim.jpg

Devrim Arabaları
Tür: Belgesel, Dram, Tarih

Oyuncular:
Taner Birsel
Haluk Bilginer
Selçuk Yöntem
Halit Ergenç

IMDB SAYFASI

Filmin Özeti:
Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri 'Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma' olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır ekibin. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: “Devrim”

Son düzenleme:
Forumda konusu yokmuş. Açtım. İlk kez yaptım. Biraz uğraştırdı. Benim en çok etkilendiğim türk filmidir Devrim Arabaları. Belki ilk izlediğimdeki yaşımla ilgili. Biraz önce bir kere daha izledim. Yine gözlerim doldu. Neler çekmiş insanlar. Gerçek hayat üzerine film yapıldığında çok daha fazla etkileniyorum. Filmi izlerken bunun yaşandığı aklıma geldikçe heyecanlandırıyor. Yeri başka olduğu için filmle ilgili yorum yapmam çok zor. 2 saatlik belgesel tadında her zaman izlenir. Kadro kalitesi zaten belli.