Monk çok sevdiğim,efsaneleşmiş bir dizi,esasen polisiye fakat yer yer komik yer yer dram da sayılabilir.Ana kahramanımız Adrian Monk takıntıları nedeniyle polis teşkilatından uzaklaştırılmış ancak özel yetenekleri nedeniyle cinayetlerden kopamamış,özel dedektif olarak çalışan biri.Hemşiresi ve aynı zamanda polislik bilgisi olmasa da Monk'un asistanı olan Sharona da diğer başrol.Bir de sürekli Monk ile çatışma halinde olan ve Monk'u özel bulsa da onu davalarına ortak etmek istemeyen bir komiser var.Üç karakter var kısacası.Her bölümde bir cinayet olayı oluyor ve Monk katili ilginç yöntemlerle,canlandırmalarla buluyor.Monk'un karısının katilini bulma çalışmaları,Sharona'nın aile yaşantısı ve Monk'un teşkilata dönme çabası da yan hikayeleri oluşturuyor.İşte bu efsanenin uyarlaması olacağını duymak beni heyecanlandırdı.Ancak daha şimdiden ters giden bir şeyler var.Engin Günaydın'ın Monk olabileceğine inancım var ama çok ufak,abartmadan,işi Burhan Altontop'a çevirmeden oynamalı,yoksa dizi baştan biter.Monk'un partneri ise orjinalinin aksine bir erkek,Ersin Korkut,Sharona aşk yaşantısıyla dahi çok güçlü bir karakterdi,aynı işi bir erkeğin yapması çok yanlış,yepyeni bir karakter yaratılacak herhalde,risk alacaklar,orjinalini izleyenleri hayal kırıklığına uğratabilir.Komiser için geçen ismi hiç tanımıyorum,ünlü değil galiba ama çok çok özel bir karakter sayılmaz komiser,kim oynarsa oynasın olur muhtemelen.Bir de Algı Eke'nin kadroda olacağı söyleniyor,onun Monk'un karısı olacağı iddia ediliyor ancak Monk'un karısı ölü,nadiren flashback sahnesi var,Algı Eke tam olarak ne yapacak bilemiyorum.Karısı ölmeyen bir Monk'umuz mu olacak yoksa?Derviş Garip çok farklı olacak galiba orjinalinden,umarım aslına ayıp etmezler.İlk bölümüne şans verilmeli yine de.